Megint öt gólt rúgott a Zalaegerszeg – Újpest FC – Zalaegerszegi TE 1-5 (1-1)

A hétközi MOL Magyar Kupa negyeddöntők után az OTP Bank Liga NB1 27. fordulója is megkezdődött péntek este, méghozzá egy Újpest – Zalaegerszeg bajnoki mérkőzéssel. Mindkét együttes győzni tudott a legutóbbi körben, így bízhattunk egy jó kis összecsapásban.

fotó: Nemzeti Sport

I. félidő

A mérkőzés elején nem történt semmi említésre való, ám egy sajnálatos sérülés miatt kényszerű cserét kellett végrehajtania Mészöly Gézának. Az Újpest egyik legrutinosabb játékosa, Simon Krisztián egy véletlen szituációt követően le kellett cserélni, helyére Antzoulas érkezett.

fotó: Nemzeti Sport

Az első komolyabb lehetőség a zalaiak nevéhez fűződött, a 15. percben Mim Gergely lőtt távolról, ám Mack beleállt a kísérletbe. Nem sokkal később Banai Dávid védett kétszer pár másodperc leforgása alatt.

A 22. percben vezetést szerzett az első komolyabb lehetőségéből az Újpest: a fiatal Geiger Bálint beadására Huszti András érkezett, aki 5 méterről ballal a bal alsóba lőtt. (1-0)

Túl sokáig nem örülhettek a fővárosi lila-fehérek, hiszen a 31. percben Yohan Croizet kapott labdát, aki kb. 20-22 méterről nagy erővel Banai Dávid kapujába lőtt. A Zalaegerszegen kölcsönben szereplő játékos a gól után nem ünnepelt, ezzel tisztelgett az Újpest előtt. (1-1)

fotó: Nemzeti Sport

Három perccel később Ambrose került helyzetbe egy remek kiugratást követően, ám a nigériai támadó nagyon csúnyán fölé lőtt. Ezután már nem történt semmi az első félidőben, így 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok.

II. félidő

A második félidő elején Ljujic szerezhetett volna gólt, ám a 20 méteres lövését megfogta a zalaiak kapusa, Dombó Dávid.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az bement a másik oldalon: az 53. percben Antonio Mance nagyot harcolt a labdáért, és kis szerencsével a kapuba lőtt. (1-2)

Mancet feldobta az első gólja, és nem sokkal két újpesti védő között tudott kibújni, majd remekül indult a kapu felé, ám a 16-oson belül Keita szabálytalankodott vele, amiért Ruisz Márton játékvezető kiállította az újpestiek játékosát. A labda mögé a sértett állt oda, aki magabiztosan a kapuba lőtt, amellyel megszerezte a 13. bajnoki gólját a 28 éves horvát támadó. (1-3)

fotó: Nemzeti Sport

5 perccel később jött az újabb zalaegerszegi gól: egy újpesti szabadrúgást követően Mim indult meg a jobb oldalon, majd a 16-oson belülre érve több társának is passzolhatott volna, ám ő végül a hosszú oldalon érkező Croizet választotta, aki nagyon higgadtan az üres kapuba passzolt. (1-4)

Az utolsó 10 percben tovább nőtt a különbség a két csapat között: a 81. percben a csereként beállt Németh Dániel kapott labdát, majd megindult a kapu felé, és jó 25 méterről kilőtte a jobb alsót. (1-5)

A végéig már nem történt semmi érdekes, így a múlt heti 5-1 után most is 5-1-re nyert a zalai együttes.


OTP Bank Liga NB1, 27. forduló

Újpest FC – Zalaegerszegi TE 1-5 (1-1)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 6321 néző

Vezette: Rúsz Márton (Horváth Róbert, Berényi Ákos)


Újpest: Banai – Huszti, Keita, Kobouri, Geiger (Varga 85.) – Tajti, Mack (Radosevic, 72.), Ljujic – Simon (Antzoulas, 4.), Ambrose (Mörschel, 72.), Csoboth (Ganea 85.)

Vezetőedző: Mészöly Géza

Zalaegerszeg: Dombó – Evangelou, Safronov, Medgyes – Szendrei (Németh D., 79.), Mim (Kovács B., 79.), Sankovic, Bedi (Kiss B., 34.) – Sajbán, Mance, Croizet (Csóka, 67.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Huszti (22. perc) illetve Croizet (30. perc és 65.perc), (Mance 53. perc és 61. perc – a másodikat 11-esből), Németh (81. perc)

fotó: Sportal


Az Újpest a vereségének köszönhetően visszacsúszott a 10. helyre, de előnye így is 14 pont a veszélyzónában helyezkedő Kisvárda előtt, míg a Zalaegerszeg fellépett a 8. helyre.