Két győzelemmel hangolt női válogatottunk a szeptemberi NL-mérkőzésekre

Néhány nap múlva kezdődik a női labdarúgó világbajnokság Óceániában, ahol bár nincs kint a magyar válogatott nem maradtak mérkőzés nélkül a szakág kedvelői, hiszen az elmúlt napokban két edzőmeccset is játszott a női A-válogatott. Két nagyjából hasonló erőt képviselő ország vendégeskedett Budapesten. Először még a múlt héten Görögország ellen lépett pályára a magyar csapat a Bozsik Arénában, ahol 1-0-s győzelmet arattunk. Ezt követően a 65. helyen rangsorolt Bosznia-Hercegovina volt az ellenfél, ezúttal a Megyeri úton.

Egy gólnélküli első félidőt követően rákapcsoltak a vendégek, és két nagy helyzet maradt ki bosnyák oldalon. Ezt követően rendezte sorait a magyar válogatott, és két gólt szerezve megnyerte a találkozót. A győzelemből oroszlánrészt vállalt Szőcs Réka, aki egy tizenegyest is hárított.

Kép: MLSZ

Felkészülési mérkőzés

Magyarország–Bosznia-Hercegovina 2–0 (0–0)

Magyarország: Szőcs Réka – Németh Diána, Fördős Beatrix, Turányi Lilla, Vida Boglárka (Nagy Virág, 20.) – Fenyvesi Evelin, Papp Luca (Bokor Adrienn, 87.) – Szabó Viktória (Kaján Zsanett, szünetben), Zágor Bernadett, Siber Glória (Pusztai Sára, szünetben) – Pápai Emőke (Németh Loretta, 74.)

A magyar válogatott ősszel a Nemzetek Ligája első kiírásában szerepel, ahol az ír, az északír, valamint az albán csapattal méri össze erejét.

Kép: MLSZ

Margret Kratz:Hittem benne, hogy győzni fogunk, a potenciál ott volt a csapatban. Különösen ilyen melegben remek teljesítményt mutattak a lányok, ami egy lépés előre. Fontos, hogy minden pozícióra legalább két jó játékosunk legyen. Ezen a két mérkőzésen a 22 fős keretből 17-en kaptak kezdőként lehetőséget. Történelmet írtunk ma, ugyanis az áprilisi találkozókkal együtt zsinórban négy győzelmet arattuk, továbbá elmondhatjuk, hogy Szőcs Réka, immár anyukaként első olyan női kapus lett, aki elérte a századik válogatott mérkőzését. A Nemzetek Ligáját illetően még az előkészületeknél tartunk, dolgozunk, hogy ott is jól szerepeljünk