Magyar válogatott középpályást igazolt a Budapest Honvéd

A Budapest Honvéd FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a magyar válogatott 30 éves középpályását, Holman Dávidot. A játékos hatévnyi légióskodás után tért haza Magyarországra.

Válogatott játékossal erősítünk

fotó: http://honvédfc.hu

A játékos 1993. március 17-én született és fiatalon a Vác és az MTK utánpótlásában futballozott. Felnőtt karrierjét a Vác játékosaként kezdte, azonban kölcsönbe került Érsekvadkertre, majd pedig a Ferencváros második csapatához.

2012-ben a Ferencvárostól profi szerződést kapott és még ebben az évben bemutkozott az élvonalban. 3 év alatt 27 mérkőzésen lépett pályára a zöld-fehér együttesben és ezalatt 3 gólt szerzett, míg a csapattal egy Magyar Ligakupa sikert ünnepelhetett.

Fradi-játékost vehet a Lech Poznan

fotó: http://origo.hu

2015 nyarán először állt légiósnak, miután a lengyel Lech Poznan vette kölcsön a Ferencvárostól. A csapatban két magyar csapattársa volt Lovrencsics Gergő és Kádár Tamás személyében. Lengyelországban egy bajnoki címet és egy Lengyel Szuperkupa győzelmet ünnepelhetett, valamint szerepelt a csapattal az Európa-Liga csoportkörében. Összesen 11 mérkőzésen lépett pályára Poznanban és 2-szer volt a eredményes, majd visszatért a Ferencvároshoz.

Holman Dávid: A konkurencia a különbség - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

2016-ban nem sokkal később a DVSC vásárolta meg Holmant a Ferencvárostól. A középpályás 44 mérkőzésen 9 találatot jegyzett a civis városban, majd ismételten légiósnak állt.

fotó: http://nemzetisport.hu

2017 augusztusában szerződött Szlovákia legsikeresebb klubjához, a fővárosi Slovan Bratislavahoz. Holman hat szezont húzott le Pozsonyban és ezalatt mindent megnyert, amit csak lehetett. 5x lett szlovák bajnok, 3x nyerte meg a Szlovák Kupát és szerepelt a csapattal az Európa-Liga és a Konferencia-Liga csoportkörében. 103 tétmérkőzésen 27 gól volt a mérlege.

fotó: http://m4sport.hu

A magyar válogatottban 2019-ben mutatkozott be egy Azerbajdzsán elleni EB-selejtező mérkőzésen és itt rögtön gólt is szerzett. Összesen 5 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt.

A Budapest Honvédba igazolt a lengyel és szlovák bajnok magyar focista

Szerződése idén nyáron járt le a pozsonyiaknál, így a kispestiek ingyen szerezték meg a 30 éves karmestert.

A játékos interjút adott a klub hivatalos oldalának:

,,Nagyon örülök a lehetőségnek, hogy ilyen nagy múltú, patinás egyesülethez igazolhattam. Már az első egyeztetések után éreztem, hogy különleges helyre érkeztem. Fontos szempont volt a klubváltásom kapcsán, hogy olyan közegben folytassam, ahol igazán labdarúgónak érzi magát az ember, Kispest erre talán a legideálisabb terep. A fogadtatásom nagyon jó volt, Pinezits Máté szakvezetővel sokat beszélgettünk a futballfilozófiájáról és a terveiről, melyeket közel éreztem magamhoz. Most rajtam a sor, hogy bizonyítsak.”

Szóba került a Slovanban összeszedett térdsérülése is:

„Egy sérülés, főleg, ha az súlyos, mindig komolyan érint egy játékost, hiszen az kiesik a napi ritmusból, továbbá rengeteget kell dolgoznia ahhoz, hogy ismét meghatározó tudjon lenni egy folyamatosan formálódó közegben. Szerencsére már jó ideje úgy érzem, hogy a legjobb formámban vagyok, most azon leszek, hogy a Honvédnál jöjjön ki belőlem a lehető legtöbb!“ 

A játékos hangsúlyozta, hogy ő példát mutatna a fiatalabb csapattársainak:

„Egy, a miénkhez hasonló, többnyire fiatalokkal tarkított csapatban fontos, hogy legyenek olyan labdarúgók pályán, akik a nyugodtságot képviselik a pályán, a nehéz szituációkban is. „Nem vagyok egy túlságosan forrófejű srác. Én is voltam fiatal, minden csapatomnál volt olyan, akitől el tudtam azt tanulni, hogyan kell egyes helyzeteket kezelni, most nekem kell pár hasonló felfogású társam mellett ezt az attitűdöt képviselnem, várom, hogy segíthessem a srácokat a mindennapokban.” 

Az irányító már nagyon várja első tétmérkőzését Kispesten.

„Nagyon várom már, hogy játszhassak és örömet okozzak a szurkolóknak, de elsősorban nekem nem az a célom, hogy egyénként tűnjek ki, hanem egy jó csapat szerves részeként akarok eredményes lenni. Nem szeretek ígérgetni, majd a pályán dől el, hogy mit tudok majd hozzátenni a játékunkhoz.”

A klub célja egyértelműen a bajnoki címmel történő feljutás, Holman szerint egy ilyen klubnak csak is bajnokként lehet visszatérnie az élvonalba.

„Nehéz idény áll előttünk, mert egy megterhelő és hosszú periódus vár ránk. Ettől függetlenül én bizakodó vagyok, tudom, hogy abban az esetben, ha mindenki teszi a dolgát és profiként dolgozik végig, akkor nagy dolgokra vagyunk hivatottak, illetve a szurkolók is megérdemelnék, hogy bajnokként térjünk vissza!” 

Pinezits Máté csapata gőzerővel készül az idei bajnoki rajtra. A nyitófordulóban július 30-án Csákváron kezdi meg a bajnoki hadjáratot a Budapest Honvéd.

BUDAPEST HONVÉD a nyári átigazolási szezonban:
Érkezők: Kovács Nikolasz (Paks), Adorján Krisztián (Budafok), Nyitrai Bence (kölcsönből vissza a Siófoktól), Horváth Milán (kölcsönből vissza a Siófoktól), Megyeri II. Gábor (kölcsönből vissza a Kazincbarcikáról), László Dávid (kölcsönből vissza Szentlőrincről), Kálnoki-Kiss Dávid (ZTE), Haragos Viktor (Monor), Holman Dávid (Slovan Bratislava)


Távozók: Tamás Krisztián  (Újpest), Albi Doka (KF Tirana), Luka Capan, Richie Ennin, Vidar Jónsson, Lukas KlemenzLazar Cirkovic, Maxim Plakushchenko, Herdi Prenga (RFS Riga), Jairo SamperioZsótér DonátSzappanos Péter (Paks), Nenad Lukic (Csangcsun Jataj), Brandon Domingues (DVSC), László Dávid (Siófok)

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és , szöveg, amely így szól: „W S HON EDFC.HU”

fotó: http://honvedfc.hu

A múlthéten a BVSC-Zugló ellen játszott edzőmérkőzést a Honvéd, amelyet 6-1 arányban megnyert.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=x5lAbIPtCFM