Győzelmet aratott a DVTK női csapata második téli felkészülési mérkőzésén

Szombaton délután lejátszotta második téli félkészülési mérkőzését a DVTK női labdarúgó csapata. A magyar lányok Miskolcon fogadták a szlovák élvonalban futballozó FK Dukla Banská Bystricat. A mérkőzés során Nagy Panna triplázott, Elma Smajić és Sain Anna két-két gólt szerzett, Madarász Laura és Katona Flóra pedig kiemelkedően teljesített.

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK – FK Dukla Banská Bystrica 9-0 (5-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. Játékvezető: Ujhelyi Tamás (Balla Levente, Elek Balázs)
DVTK: Orgoványi (Ádám A., 46.) – Somogyi (Szolomájer, 46.), Geréd, Komlós (Havasi, 46.), Nagy L. (Mikó, 46.), Madarász, Sain, Boros K., Smajić (oláh A., 46.), Nagy P. (Katona, 46.), Krisztin (Papp S., 46.). Vezetőedző: Bém Gábor

Gólszerző: Nagy P. (1-0) a 7., Smajić (2-0) a 24., Nagy P. (3-0) a 37., Smajić (4-0) a 40., Nagy P. (5-0) a 45., Madarász (6-0) az 57., Sain (7-0) a 81., Sain (8-0) a 87., Katona (9-0) a 90. percben.

A mérkőzést Bém Gábor a következőképpen értékelte

„A középső zónában szerzett labdákkal viszonylag hamar és gyorsan át tudtuk játszani az ellenfél védő vonalát és a befejezések is pontosak voltak. A nagy arányú győzelem ellenére mindkét csapat jó ritmusban játszott, de a labdaszerzéseink hatékonyabbak voltak az ellenfelünknél. Örülök annak, hogy a fiatalabb játékosaink is megfelelően motiváltak voltak.”