Rutinos osztrák védő igazolhat Magyarországra

Mario Pavelicet nagyon szorítja az idő, hiszen a 30 éves osztrák védőnek több ajánlata is van, de egyelőre nem tudott megegyezni egyetlen egy csapattal sem. A hírek szerint Lengyelországból és Magyarországról is vannak kérői.

fotó: Transfermarkt

Mario Pavelic a Rapid Wien akadémiáján nevelkedett, majd sikerült bemutatkoznia a bécsi együttes felnőtt csapatában, ahol összesen 134 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken szerzett 6 gólt, valamint kiosztott 16 gólpasszt is.

fotó: UEFA

2018-ban ingyen igazolt a horvát Rijeka csapatába, majd egy évvel később a norvég Sarpsborg együtteséhez került kölcsönbe, utána meg hazatért az Admirához, szintén kölcsönbe. 2020 októberében ténylegesen hazatért, méghozzá a Wolfsberger csapatához, de nem tudott kimagaslóan teljesíteni, így a litván élvonalbeli Zalgiris Vilniushoz igazolt.

Több mint két évet töltött el a Zalgiris csapatánál, ahol szintén alapembernek számított, hiszen 105 tétmérkőzésen pályára lépett a klub színeiben, amelyeken 5 gól és 8 gólpassz volt a mérlege, valamint a csapattal 2x is megnyerte a litván bajnokságot, és egy-egy alkalommal a Litván Kupát és a Litván Szuperkupát is elhódította. Végül tavaly októberben szakított a litvánokkal, azóta pedig ingyen igazolható.

fotó: FK Zalgiris

,,Már hozzászoktam ehhez a helyzethez, de nem tudom megmagyarázni, miért alakul mindig így. Talán csak túl sokan vannak a „fajtámból” olyan játékosok, akik rendszeresen teljesítenek, de egy kicsit a radar alatt úsznak, és ezért kevésbé ismerik el őket. Voltak érdeklődések, de meg kell néznem az teljes képet, családom van és fix költségeket kell fizetnem. Lengyelországi és magyar csapatokkal is folytak tárgyalások – ezek még folyamatban vannak. Talán lesz megállapodás.” – nyilatkozta a fan.at nevű oldalnak Mario Pavelic.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mely magyar csapatok érdeklődnek a 30 éves osztrák utánpótlás-válogatott védő iránt. Információink szerint NB1-es és NB2-es klubok is szóba kerülhetnek nála.