A svájci első osztályú FC Zürichnél folytatja a Ferencváros játékosa, Szabó Viktória

 

Pusztai Sára után újabb labdarúgó távozik a Ferencvárostól. Szabó Viktória a svájci első osztályban szereplő FC Zürich együtteséhez igazolt, amely csapat jelenleg a tabella első helyén áll.

A játékos 2012 nyarán, 15 évesen a Vasas Akadémiától került a Ferencváros NB II-ben induló felnőtt női csapatához. Részese volt az NBI-be való feljutásnak, majd 2013-tól már a felnőtt női élvonalban futballozhatott. 2015-ben bajnokságot és Magyar Kupát nyert a Fradival, ezt követően pedig Németországba, az 1. FC Lübars csapatához igazolt. Itt két légiósként eltöltött szezon után 2017 nyarán tért vissza a Ferencvároshoz.

A 25 éves, sokszoros válogatott női futballista ugyancsak tagja volt az elmúlt évek címeket nyert csapatainak, hatszoros bajnoknak és hatszoros kupagyőztesnek vallhatja magát.

Szabó Viktória ferencvárosi pályafutása igen sikeresnek mondható, hiszen, több, mint 125 tétmeccsen játszhatott a csapat színeiben, és számtalan emlékezetes gólt is szerzett, a tavalyi évben pedig elnyerte a Simple Női Liga legjobb játékosa címet a Rangadó-díjátadón.

A 2023/24-es idényben az FTC-Telekom együttesében összesen 15 tétmérkőzésen lépett pályára, melyeken hét gólt szerzett.