Újabb első osztályú csapatot győzött le a Nyíregyháza

A szlovák élvonalbeli Kassa után a kazah első osztályban 5. helyen álló Kizilzsar együttesét is sikerült legyőznie a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus FC-nek. Tímár Krisztián legénysége a törökországi edzőtábor első edzőmérkőzésén 3-1-re múlta felül kazah riválisát.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Az első félidőben több lehetőséget is adódott a csapatok előtt, majd a 33. percben megszerezte a vezetést a Szpari. Géresi Krisztián passzolt remekül Myke Bouard Ramoshoz, aki a kapus mellett magabiztosan a kapuba gurított. A folytatásban nagyobb helyzet nem adódott a két csapat előtt, így végül 1-0-ás nyíregyházi vezetéssel mehettek pihenőre a játékosok.

A második félidőre sort cserélt Tímár Krisztián, és a játékrész feléhez közeledve sikerült megduplázni az előnyét a Spartacusnak. Vass Patrik szerzett labdát, majd remek lövését védte a kazah együttes kapusa, de a kipattanóra érkezett Herjeczki Kristóf és centerezett az érkező Gresó Mátyásnak, aki az üres kapuba passzolta a játékszert. A 75. percben jött az újabb Szpari gól, amikor is Gresó szögletére az előrehúzódó Alaxai Áron emelkedett a legmagasabbra, és őrzője mellől sikerült a kapuba juttatnia a labdát.

Bár a találkozó végén szépített a Kizilzsar, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Nyíregyháza végül magabiztos, 3-1-es sikert aratott kazah riválisával szemben.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Felkészülési mérkőzés

Törökország, Belek

Kizilzsar FK (kazah I. osztály) – Nyíregyháza Spartacus FC 1-3 (0-1)

Nyíregyháza: 1. félidő: Dala – Tamás, Gengeliczki, Baki, Farkas B., Sigér, Kesztyűs, Kovácsréti, Nagy D., Myke, Géresi

2. félidő: Fejér – Alaxai, Baki (Tamás 68.), Deutsch, Nagy B., Toma, Vass P., Pataki, Herjeczki, Gresó, Németh B.

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Nyíregyházi gólszerzők: Myke (33. perc), Gresó (61. perc), Alaxai (75. perc)


A nyírségi gárda legközelebb pénteken lép pályára felkészülési mérkőzésen, amikor is Dél-Korea U23-as válogatottja lesz az ellenfél.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC