Ötösre vizsgáztak a debreceni egyetemisták – DEAC – Sényő FC 5-0 (2-0)

A Húsvéti ünnepek ellenére bajnoki fordulókat rendeztek mind a három MLSZ által szervezett első, másod és harmadosztályokban. Az NB3 Észak-Keleti csoportjának 22. fordulójában a tabella felső részében elhelyezkedő DEAC fogadta a kiesés elől menekülő Sényőt.

fotó: DEAC

Jól kezdte a találkozót a DEAC együttese, ugyan Jankelic lövését még védte Szondi Levente, majd a 6. percben Tóth Dániel kilőtte a bal alsó sarkot. (1-0) A folytatásban is lendületben maradtak a debreceni egyetemisták, Trencsényi Bence lövését védte magabiztosan Szondi. Az első negyedóra végén a sényőiek jelezték, hogy győzni jöttek a cívisvárosba, Schmidt Péter került helyzetbe, de fölé lőtt.

A félidő közepén kissé felpörögtek az események, miután a 21. percben kiállították a sényőiek egyik középpályását, Vámos Márkot, majd nem sokkal később egy 16-oson belüli kezezésért kaptak büntetőt a szabolcsiak. A labda mögé Kapacina Kevin állt oda, ám nagyon csúnyán fölé lőtt. Próbálta gyorsan meglőni a második gólt a DEAC, Papp G. Benedek suhant el a baloldalon, majd éles szögből leadott lövése éppen csak elment a kapufa mellett, majd pár perccel később Szabó Levente és Tóth Dániel sem talált kaput.

A félidő végén megint Papp G. került helyzetbe, ezúttal 25 méterről kínálta meg Szondi Leventét, de a fiatal kapus óriási bravúrral védeni tudta a kísérletet. A szögletet Korhut Mihály végezte el a jobb oldalról, amelyet a berobbanó Soltész János közelről a kapuba lőtt. (2-0)

fotó: DEAC

A második félidő elejére a mérkőzés irama kisebb lett, és a vendégek tudtak jobban váltani, tették mindezt az emberhátrány ellenére, de a nagyobb helyzetek a DEAC előtt adódtak. Előbb Soltész lőtt fölé egy szabadrúgást, majd Szabó egy lefordulás után próbálta meglepni Szondit, de védett a fiatal sényői kapus.

A 73. percben végleg eldöntötte a lényegi kérdéseket a DEAC, a csereként beállt Tomola Patriktól indult a debreceni kontra, majd egy vendég védőről kapott labdát lőtt a kapuba. A 22 éves játékosnak ez volt az első gólja a DEAC színeiben. (3-0) Valamivel több mint 10 perccel később a szintén csereként beállt Oliver Tochukwu lőtt magabiztosan a sényői kapuba. (4-0) A mérkőzés hosszabbításában Vámos Gergő és Oliver Tochukwu csatázott nagyot a labdáért, amelyből a debrceni támadó került ki győztesen, és ziccerben nem hibázott a 24 éves támadó. (5-0)

fotó: DEAC

Összességében egy jó iramú mérkőzést láthattunk, ahol a végére örömfocit mutatott be a DEAC, megérdemelt győzelmet aratott a Sényő felett.


NB3 Észak-Keleti csoport 22. forduló

DEAC – Sényő FC 5-0 (2-0)

Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sporttelep

Vezette: Dr. Dédesi Mátyás Benedek (Tóth Ádám, Bense Milán)

DEAC: Ratku – Sándor T., Herczku (Vincze 72.), Korhut, Jankelics (Tomola 61.) – Lénárt, Soltész, Papp G., Trencsényi (Virág 72.) – Szabó L. (Tochukwu 72.), Tóth D. (Kelemen 79.)

Vezetőedző: Urbin Péter

Sényő: Szondi – Vámos G., Klepács, Ur, Márton – Orosz (Virág 77.), Vámos M., Kapacina V. – Schmidt (Garda 76.), Lizák (Torkos 62.), Kapacina K.

Vezetőedző: Nagy Sándor

Gólszerzők: Tóth (6. perc), Soltész (42. perc), Tomola (73. perc), Tochukwu (84. és 91. perc)


A sikernek köszönhetően a DEAC továbbra is ott van az 5. helyen, de már csak három pont választja el a dobogótól, míg a Sényő visszacsúszott a 13. helyre.