Gólgazdag mérkőzésen nem bírt egymással a Nagykanizsa és a Szentlőrinc – FC Nagykanizsa – Szentlőrinc SE 3-3 (2-2)

Rangadót rendeztek a legutóbbi hétvégén az NB3 Dél-Nyugati csoportjának 22. fordulójában, hiszen a dobogóért harcoló Nagykanizsa együttese fogadta a feljutásért küzdő Szentlőrincet a Nagykanizsai Olajbányász Stadionban. A találkozóra szépszámú nézőközönség látogatott ki, tehát minden adott volt a jó mérkőzéshez.

fotó: Szentlőrinc SE

A találkozó eleje leginkább a Nagykanizsa számára alakult kedvezően, amely előbb csak helyzetekben, majd gólokban is megmutatkozott. A 18. percben Szabó Patrik jobb oldali szabadrúgására Lőrinc Bence érkezett, aki a remekül védő Szmola Bálint lábai között fejelt a kapuba. (1-0) 6 perccel később újabb gólnak örülhetett a kanizsai közönség, egy szöglet után Lőrinc átkeveredett a jobb szélre, majd a saját helyére ívelte a labdát, amely megtalálta Kondor Kristófot, és ugyan az első kísérlet még kimaradt, de az ismétlést 5 méterről bekotorta a kapuba. (2-0)

Kettő perccel a második nagykanizsai gólt követően sikerült szépítenie a Szentlőrincnek, egy óriási védelmi hibát követően Csörgő Raul csapott le a labdára, aki Kálovits kapust is kicselezve a bal alsóba passzolt. (2-1) Ezután megfordult a mérkőzés képe, és leginkább a fehér mezben pályára lépő Szentlőrinc dominált, ám a félidő végéig jól állta a sarat a Nagykanizsa. A 40. percben egy baloldali szögletet Keresztes Bence csúsztatott meg, amelyre Tamás László érkezett, aki kb. 4-5 méterről a kapuba passzolt. (2-2)

fotó: Szentlőrinc SE

Alaposan visszaesett a mérkőzés tempója a második félidőre, és a 60. percig nem láthatott újabb helyzetet a kilátogató publikum, akkor Pataki Bence lőtt. 3 perccel később egy újabb hazai hibát használt ki a Szenlőrinc, Kálovits Henrik kirúgása után Godzsajev veszített labdát a saját kapuja előtt, majd a csereként beálló Novák Zsombor némi szerencsével Kálovits felett a átrúgta labdát, ami a játékvezető szerint már áthaladt a gólvonalon, így megadta a találatot, amit a hazai kispad hosszan vitatott, de az ítéletet nem lehetett megváltoztatni, hiszen a harmadosztályban nincsen videóbíró. Először vezetett a találkozón a Szentlőrinc. (2-3) 

A folytatásban is jól futballozott a baranyai együttes, közelebb is állt a negyedik gól megszerzéséhez, és egészen a találkozó végéig úgy is tűnt, hogy megnyerik a találkozót Pichler Gábor tanítványai, ám a 85. percben jött a nagykanizsai egyenlítés: a csereként beállt Szanyi Krisztián nagy bedobása után Winkler László elé került a labda, aki jobbal kilőtte a jobb alsót. (3-3)

A találkozó szinte végig feszült hangulatban játszódott le, a találkozó játékvezetője összesen 9 sárga lapot mutatott fel a két csapat játékosainak. Végül több gól nem esett a találkozón, így 3-3-as eredménnyel zárult a Nagykanizsa – Szentlőrinc rangadó. Összességében egy jó és élvezetes mérkőzést láthatott a közönség, így aki kiment az Olajbányász Stadionba, az jó programot választott magának.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=9Fgw4CEd2B0


NB3 Dél-Nyugati csoport, 22. forduló

FC Nagykanizsa – Szentlőrinc SE 3-3 (2-2)

Nagykanizsa, Nagykanizsai Olajbányász Stadion, 400 néző

Vezette: Papp Ádám (Király Zsolt, Deme Rajmund)

Nagykanizsa: Kálovits – Varga D., Kovaloszki, Bence Sz. (Szanyi, 67.), Szabó P. – Godzsajev-Telmán (Józsa, 86.), Pintér D. – Szilágyi, Winkler, Lőrincz – Kondor (Major, 62.)

Vezetőedző: Gombos Zsolt

Szentlőrinc: Szmola – Miklós P., Keresztes, Tamás L., Kiss-Szemán – Medgyesi (Havas, 85.), Kiss K. (Múcska, a szünetben), Kesztyűs (Hleba, a szünetben) – Helesh (Németh M., a szünetben), Csörgő (Novák Zs., 56.), Pataki

Vezetőedző: Pichler Gábor

Gólszerzők: Lőrincz (18. perc), Kondor (24. perc), Winkler (85. perc), illetve Csörgő (26. perc), Tamás (40. perc), Novák (63. perc)


A feljutásért küzdő Szentlőrinc nem örülhet ennek a döntetlennek, mivel a listavezető Iváncsa 3-0-ra nyert az MTK II. ellen, így jelen állás szerint 2 pont előnyben vannak az iváncsaiak, míg a Nagykanizsa a 4. helyen áll, de a lemaradása 1 pont a 3. helyezett Dunaföldvárral szemben.