Nem született gól Pesterzsébeten, még nem bajnok a Békéscsaba

A Békéscsaba Előre 1912 azzal a tudattal léphetett pályára az ESMTK vendégeként, hogy ha legyőzi a második helyezett piros-fehéreket, biztosan bajnok a Dél-Keleti csoportban.

A 7. percben a békéscsabaiak előtt adódott az első lehetőség, Hulicsár lövése a kapufán csattant. Mindkét csapat előtt adódtak ezután kisebb lehetőségek, de 0-0-val ért véget az első játékrész.

Az 52. percben Zádori fejelhetett, de mellé ment a próbálkozása. Egy perccel később Mikló lőtt mellé, majd a 72. percben Pusztai is helyzetbe került, de a Békéscsaba nem tudott betalálni. A mérkőzés ezzel 0-0-val ért véget, így matematikailag még nem biztosította be bajnoki címét a Békéscsaba, ám ezt Szolnokon megteheti a következő fordulóban győzelem esetén. A pesterzsébetiek ezzel 4 pontot szereztek a listavezető ellen ebben a szezonban.

ESMTK 0-0 Békéscsaba

ESMTK: Bencze – Tagai, Bartha, Slezák, Nagy B. (Bán 82.) – Soós, Kovács B., Túri, Molnár R. – Szűcs L., Molnár T. Vezetőedző: Turi Zoltán
BÉKÉSCSABA: Póser – Albert, Szabó Cs. (Kovács G. 56.), Bora – Mihály, Farkas, Tóth M., Zvara (Pusztai 62.), Mikló (Pintér 78.) – Zádori (Vólent 62.), Hulicsár (Kóródi 46.). Vezetőedző: Csató Sándor