Lőrincz Attila: ,,Ez volt karrierem egyik legszebb gólja”

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a Putnok együttese 2-1-es győzelmet aratott Sényőn az NB3 Észak-Keleti csoportjának 26. fordulójában. A feszült hangulatú és jó ritmusú találkozón a vendégek emberhátrányban is képesek voltak két gólt szerezni, és ezzel elhozni a három pontot a kiesés elől menekülő szabolcsiaktól.

fotó: Putnok FC

A mérkőzés csúcspontja egyértelműen a 75. percben volt, amikor is a putnokiak labdát szereztek, és a csapatkapitányhoz, Lőrincz Attilához került a játékszer, aki a saját térfeléről vette észre, hogy kint áll a sényőiek kapusa, és jó 50 méterről ívelt a kapuba. A 27 éves középpályástól egy igazi klasszis megoldást láthattunk, amely teljesen váratlanul ért mindenkit.

fotó: Putnok FC

A gólt követően egyben volt az egész putnoki csapat, amely érthető, hiszen ezzel a góllal szereztek vezetést a Sényő ellen, ráadásul emberhátrányban.

forrás: Nógrádifutball


A találkozó után a találat főszereplőjével, Lőrincz Attilával beszélgettünk.

fotó: Putnok FC

-Gratulálok a győzelemhez és ehhez a fantasztikus gólhoz! Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mivel itt sok minden történt. Az első félidőben nem úgy ment a csapatnak a játék, ahogy azt előre elterveztük, ráaádul a kiállításig sem futballoztunk olyan jól. Utána összezártunk, mivel szerettünk volna pontot vagy pontokat szerezni, még így is, és olyan karaktert mutattunk meg az emberhátrányunk ellenére, amely miatt most ott vagyunk a tabella élén."

-A kiállítást követően visszább álltatok, amely korábban nem volt jellemző rátok. Milyen utasítást adott nektek a mester?

,,A kiállítást követően kénytelenek voltunk visszább állni, és a mester is egy kissé védekezőbb felállást választott, mivel a célunk az volt, hogy lehetőleg ne kapjunk ki. A Sényő sokkal támadóbb lett, és próbáltak megbontani minket a széleken, de próbáltuk előttük a területeket lezárni, és kontrákból elmenni. A csapat az emberhátrány ellenére is hitt a győzelemben, és nagyon örülök annak, hogy sikerült két gólt szereznünk egy ilyen jó csapat otthonában."

-A gólod az nagyon meglepett mindenkit. Hogyan emlékszel vissza a szituációra?

,,A gólomat egy olyan szituáció előzte meg, amelyről az előbb beszéltem, hogy a Sényő nagyon ránk jött, és megpróbáltak minket a széleken megverni, de a Sztankó Dávid labdát szerzett, kaptam tőle egy felpasszt, és abban a pillanatban úgy láttam, hogy nem volt induló játékosunk, ezért úgy voltam vele, hogy ráívelem a kapura, mivel láttam azt, hogy kint áll a sényőiek kapusa. Szerencsére jól találtam el a labdát és sikerült gólt szerezni."

-Ez volt karriered legszebb gólja?

,,Sok szép gólt szereztem már a pályafutásom során, de ez a találat biztosan ott van a legszebbek között. Sőt, én megkockáztatom, hogy ez volt a legszebb. Ha a szezon végén bajnoki címmel és feljutással fog párosulni, akkor még jobban fogok neki örülni."

fotó: Putnok FC

-Ezzel a győzelemmel sikerült stabilizálni magatokat a tabella élén, ráadásul a közvetlen riválisok botlottak. Mi a célotok a hátralévő fordulókban?

,,Hallottuk, hogy a Kisvárda kikapott az Egertől, valamint azt is, hogy a Cigánd döntetlent játszott a DEAC otthonában, így most öt pontos előnnyel vezetjük a tabellát. Van még néhány mérkőzés hátra, így egyértelműen a bajnoki cím megszerzése, és a feljutás kiharcolása a fő célunk. Ezért megfogunk tenni mindent. Szeretnénk minden meccset megnyerni a hátralévő négy fordulóban, és továbbra is ilyen elánnal fogunk készülni."

-Legközelebb a Tiszafüredet fogadjátok hazai pályán. Milyen mérkőzésre számítasz?

,,Amennyire én tudom, hogy a Tiszafüred együttese jelentősen megerősödött a téli átigazolási szezon folyamán. Nagyon jó támadóik vannak és egy kellemetlen csapatról beszélünk. Emlékszem az őszi mérkőzésre, amelyet ugyan megnyertünk az otthonukban, de ott is küzdenünk kellett azért a három pontért. Az őszihez hasonlóan nehéz mérkőzésre számítok, de úgy gondolom, ha mindenki ilyen hozzáállással fog futballozni, ami a kiállítás után jellemző volt a csapatunkra, akkor megtudjuk oldani a feladatot."


A Putnok FC 56 ponttal vezeti az NB3 Észak-Keleti csoportját, megelőzve az 51 pontos Cigándot, és az 50 pontos Kisvárda II.-őt.