NB3 Észak-Keleti csoport 1. forduló – Sényő-Carnifex FC-Karcagi SE 3-2 (1-0)

Végre elkezdődött az NB3-as bajnokság! A csapatok és a szurkolók már nagyon várták a mérkőzéseket. A harmadosztály Észak-Keleti csoportjának nyitófordulójában a Sényő-Carnifex FC-Karcagi SE mérkőzést tekintettük meg a helyszínen. A szezon első mérkőzésére sokan voltak kíváncsiak, de Karcagról is érkeztek szép számmal szurkolók.

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, amerikaifocizó emberek és futballozó emberek

fotó: http://senyofc.hu

Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://senyofc.hu

Lehet, hogy egy kép erről: 8 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek, fű és szöveg

fotó: Karcagi SE Labdarúgó Szakosztály Hivatalos Facebook oldala

Az első félidő legelején nem mertek kockázatot vállalni a csapatok és az óvatos játék ment. Az első komoly lehetőségre a 8. percig kellett várni, Schmidt Péter ment el a jobb oldalon, bepasszára Kapacina Kevin érkezett, a közeli lövés megpattant, de Fedisinec Eduárd az utolsó pillanatban leért a bal kapufa mellé.

A vendégek pontrúgásai és a szélen vezetett támadásai rendre veszélyt jelentettek a sényőiek számára. A 15. percben a bal oldalon vezetett végig egy támadást a karcagi csapat, Constantinescu egy csel után remekül tette át a jobb oldalra Maruscsáknak, de lövése elment a jobb kapufa mellett.

A 24. percben jártunk és a két Kapacina jól működött együtt, Kapacina Valer adott kiváló labdát Kapacina Kevinnek aki 1v1-be mehetett Fedenisec kapussal szemben, a támadó higgadtan emelte át a vendégek portását. A sényőiek tavalyi házigólkirálya elég korán elkezdte a gólok termelését. 1-0

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://senyofc.hu

A bekapott gól láthatóan felrázta Csillag László együttesét és a folytatásban a vendégcsapat is aktivizálta magát és egyre intenzívebb játékot játszott. A 40. percben ismételten a bal oldalra került a labda, majd Constantinescu lőtt, de a kapu fölé. Nem sokkal később Nikics szerzett labdát, élesen belőtt labdájáról éppen csak lemaradtak a karcagi támadók.

A félidő végén megduplázhatta volna előnyét a Sényő, Kapacina Valer jobb oldali szabadrúgását testvére, Kapacina Kevin csúsztatta meg és valószínűleg a kapuba ment volna a labda, de Schmidt Péter biztosra ment és jobbal a kapuba továbbította a játékszert, a játékvezető lesen látta a támadót.

Lehet, hogy egy kép erről: 6 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://senyofc.hu

Félidőben 1-0-ra vezetett a Sényő. Egy izgalmas, kemény és jóiramú első félidő után bizakodtak a szurkolók a hasonló folytatásban.

A második félidőre a Karcag jött ki jól az öltözőből és sokkal támadóbb szellemben lépett fel. Az érkező szögletek rendre veszélyt jelentettek, de azokat hatástalanította a hazai védelem.

55. perc, egy gyönyörű háromszöget láthattunk, Schmidt, Kapacina Valer és Erdei volt a labda útja, a középpályás két testcselt bemutatva helyzetbe került, de lövését szögletre tolta Fedesinec kapus.

Az 58. percben szabadrúgáshoz jutott a Karcag, nagyjából 20-25 méterről. A labda mögé Szabó Lajos állt és ballal gyönyörűen csavart a hazaiak kapujába. Szondi hiába nyújtózott érte, de ez a szabadrúgás annyira pontos volt, hogy a világon bárhol megállta volna a helyét. 1-1

A gól láthatóan megzavarta a Sényőt és majdnem fordítottak is a vendégek, Constantinescu egy csel után nagy helyzetbe került, de lövése nem sokkal fölé ment.

A 67. percben Farkas Márk bedobása után Kapacina Valer ugratta ki kiválóan Lizák Bencét, aki bátran megindult a bal oldalon és nagy versenyt futott a védőkkel, de végig előttük maradt és jobbal nyeste a labdát a kapu hosszú oldalába. 2-1

A mérkőzés ezen szakaszában villant is néhány sárga kártya, leginkább reklamálás és kemény belépőt követően.

A 76. percben Kapacina Valer került helyzetbe, miután remek összjátékot folytatott Lizák Bencével, de az irányító 17 méteres kísérletét magabiztosan hárította Fedenisec.

fotó: http://szabolcsfociinfo.hu

A 85. percben a vendégek támadója, Kalmár Ferenc fejelt a kapu mellé, majd nem sokkal később az ő lövését magabiztosan fogta Szondi Levente.

A 88. percben lezárhatta volna a mérkőzést a szabolcsi együttes, a csereként beállt Vámos Márk ment el a jobb oldalon, remekül tartotta meg a labdát és laposan középre centerezett, a védők Kapacina Kevinnel voltak elfoglalva, a második hullámba érkező és szintén csereként beálló Kovács Ádám teljesen üresen maradt, de 6-7 méterről a kapu fölé lőtt.

Ez a kimaradt ziccer 2 perccel később megbosszulta magát, Nikics szerzett megint labdát a sényői térfélen és Hujbert Botondnak passzolt, aki jobbal óriási bombagólt lőtt Szondi Levente hálójába. Felrobbant a vendégszektor és a vendégek kispadja is a gól után. 2-2

A 93. percben megnyerhette volna a mérkőzést a vendégcsapat, egy bal oldali szabadrúgásnál megcsúsztatták a labdát és közben egy lökés történt, de Szondi fogta a fejest és kifele jöhetett szabadrúgás.

A játékvezető már nagyon az óráját nézte, amikor bedobást végezhetett el a Sényő, Kapacina Kevin, Vámos Márk és Kovács Ádám volt a labda útja, Kovács remek labdát kapott Vámostól és higgadtan a kapu hosszú oldalába passzolta a játékszert. Eksztázis és emelkedett hangulat keletkezett a nézőtéren és bent a pályán is. A játékosoktól kezdve a stábon át, mindenki Kovács nyakába ugrott. 3-2

fotó: http://szabolcsfociinfo.hu

A játékvezető a középkezdés elvégzése után le is fújta a mérkőzést, 3-2-re nyert a Sényő és hosszú idő után kezdte győzelemmel az NB3-as bajnokságot. A kilátogató szurkolók jó mérkőzést választottak vasárnap délutánra, hiszen jó, hajtós, pörgős és kemény találkozó volt, ahol végül a szabolcsiak örülhettek egy drámai végjáték után.

fotó: http://szabolcsfociinfo.hu

A találkozót követően Csillag László, Fiumei Viktor és a győztes gólt szerző, Kovács Ádám nyilatkozott.

Csillag László, a Karcagi SE vezetőedzője:

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, futballozás, futballozás és fű

-Vereséggel kezdett a Karcag együttese Sényőn, hogyan értékelné a mérkőzést?

,,Hát gyakorlatilag végig mi domináltuk a mérkőzést és igazából mi futballoztunk. A Sényő rutinos volt és kihasználta az összes hibánkat, eladott labda volt, bepassz volt, bedobás után kaptunk két gólt is, amit nagyszerűen végig vittek a kontrából. Mi két szép találatot értünk és 2-2-nél a 90. percben is kértem a srácokat, hogy ne engedjenek ki és próbáltak győzelemre játszani. Aztán a harmadik gólnál egy olyan bedobás volt, amit nem is értek, de azt végig vitték, a srác jól tovább tette és bepasszolták a kapunkba. Véleményen szerint egy ki-ki meccs volt, nagyon döntetlen szagú volt ez a találkozó és valóban két jó csapat találkozott ma egymással. A hazaiaknak jobban feküdt ez a kis terület, ez a szűk pálya és nagyszerűen használták ki az adódó helyzeteiket. Nagyszerűen védekeztek és ez ellen a fal ellen nem találtunk több rést. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a Sényő.”

-Milyennek látja a saját csapatát, hiszen a tavalyi szezonhoz képest nagyon átalakult a keret?

,,Igen, valóban nagyon átalakult a keretünk. A szezon elejére összesen hat játékosunk maradt, mert a többiek távoztak, pedig szerettem volna a magot egyben tartani. Karcag közelében edzünk és nem Balmazújvárosban, így több játékos nem vállalta az utazást. Nyilván igazoltunk játékosokat, a keretünk formálódik, de a mai mérkőzés is megmutatta, hogy nem vagyunk készen. Még néhány fordulónak el kell telnie, hogy a srácok érezzék azt, hogy milyen tétmérkőzésen játszani. Dolgozunk tovább keményen és előbb vagy utóbb jók leszünk.”

-Hogyan alakult a felkészülés?

,,Hálistennek jól sikerült! Nem játszottunk megyei bajnokságokban szereplő csapatokkal, csakis kizárólag NB1-es, NB2-es és NB3-as csapatokkal. Szándékosan néztük meg azt, hogy mire vagyunk képesek magasabb osztályú csapatok ellen, hiszen az ilyen ellenfelek ellen jönnek ki leginkább a hibák, de láttam bíztató jeleket. Mondom mégegyszer, hogy egy jó hat héten vagyunk túl, ahol a keret nagy része végigcsinálta a munkát, a védelmünk az most állt össze az utolsó hetekben, de ez a mérkőzés is mutatta, hogy mégsem állt össze rendesen, de bízom benne, hogy a jövőben jobbak leszünk.”

-Nincs sok idő szomorkodni és pihenni, hiszen két újabb feladat elött áll a csapat. Előbb a Tiszafüred ellen egy megyei rangadó a bajnokságban, majd a MOL Magyar Kupa első fordulójában az osztálytárs Monor lesz az ellenfél idegenben. Hogyan készülnek ezekre a mérkőzésekre?

,,Egy megyei rangadó az mindig nagy presztízs meccs, nyilván ezt a csorbát szerenénk kijavítani. Martfűn fogunk játszani a Tiszafüreddel, így szeretnénk ,,otthon” begyűjteni a három pontot. A vezetőség mindent megtesz, hogy próbáljunk normális körülmények között edzeni és mérkőzést játszani. Nyilván nekünk sem egyszerű idegenben edzeni és idegenben futballozni, hiszen tavaszra lesz készen a stadionunk. A Monorral hétvégén játszottuk az utolsó felkészülési mérkőzést, nyilván az a mérkőzés már tétre megy és teljesen más lesz. Valószínűleg frissítenünk is kell a keretet, reménykedünk abban, hogy az a négy játékos, aki ma nem tudott pályára lépni különféle okok miatt, azok a rendelkezésünkre fognak állni. Meglátjuk, hogy mi lesz ezen a két mérkőzésen, de én bizakodó vagyok és optimistán tekintek a jövőre.”

-A szurkolóknak mit üzenne, hiszen elég sokan elkísérték most is a csapatot Sényőre, annak ellenére is, hogy nincsen közel Karcaghoz. Mekkora erőt tud adni ennek a társaságnak?

,,Először is köszönjük nekik, hogy elkísértek minket Sényőre és nagyszerű hangulatot varázsoltak a vendég szektorban. Többet érdemeltek volna szerintem ebből a mérkőzésből. A karcagi szimpatizánsok régóta örvendeztetik a csapatot a szurkolásukkal és ők is reménykednek abban, hogy sokkal jobban fogunk teljesíteni mint tavaly. Bizakodó vagyok én is és a szurkolók is, annak ellenére, hogy 3-2-es vereséget szenvedtünk és el kell kezdenünk végre ezt a bajnokságot, fel kell ébrednünk, hiszen nem kezdtünk jól, de biztató volt a játékunk, próbáltunk dominálni, tempót diktálni és mindig nehéz az eredmény után menni. Mi kétszer is felálltunk a padlóról, de mégegyszer elmondom, hogy nem kijátszott akcióból kaptuk a góljainkat, hanem a saját hibáink előzték meg ezeket és az ellenfél ezeket könyörtelenül kihasználta.”

Fiumei Viktor, a Sényő-Carnifex FC edzőpárosának a tagja:

SZON - Elkapta a Sényő a fonalat

fotó: http://szon.hu

-Sikerült győzelemmel kezdeni az új szezont. Hogyan értékelnéd ezt a mérkőzést?

,,Ez nem egy tipikus nyitófordulós találkozó volt, mert mind iramában és mind játékban a két csapat teljes száz százalékkal kitett magáért a pályán. Ami a mi oldalunkra billenti a mérleg nyelvét, hogy végig hittünk a győzelemben. Félidőben vezettünk 1-0-ra, jó lett volna, ha kétgólos előnnyel megyünk pihenni, de a játékvezető sípja és a zászló közbe szólt. Szünetben átbeszéltük a dolgokat és nyugalomra intettük a játékosokat. Az ellenfél a második félidőben először egyenlített egy nagyszerű szabadrúgásgóllal. Tíz perccel később megint mi vezettünk egy nagyszerű kontra végén és el is dönthettük volna a meccset, de elpuskáztuk a ziccerünket. Az ellenfél ezt megbüntette egy újabb bombagóllal. A végén a Kovács Ádi még egyszer kapott egy jó labdát és begurította. Hihetetlen érzés kapott el mindenkit. Szopkó Vincének gratulálni szeretnénk az első NB3-as mérkőzéséhez, hiszen ő kiválóan futballozott csereként beállva és maximálisan megoldotta a feladatát.”

-Az ellenfél kétszer is tudott egyenlíteni és ez mind a kétszer egy kicsit megzavarta a társaságot. Ez mentálisan rosszul tud hatni egy labdarúgóra. Hogyan sikerült felállni az utolsó hat percre?

,,Valóban, kétszer is egy kicsit megzavarta a csapatot a két bekapott bombagól, de láttuk rajtuk az akaratot, hogy megakarják nyerni ezt a mérkőzést. Mi végig hittünk a győzelemben és Kántor Csaba, a csapat masszőre háromszor is keresztet vetett a második bekapott gól után és mi is mondtuk, hogy még lesz egy lehetőségünk és azt értékesíteni fogjuk. Hálistennek ez valóban így lett, nagyszerűen koncentráltak a fiúk és az égiek minket segítettek az utolsó pillanatban.”

-Nincs sok ideje a csapatnak a pihenésre, hiszen két nagyon hosszú túra vár rátok. Előbb a bajnokságban az újonc Salgótarján ellen léptek pályára idegenben, majd a MOL Magyar Kupában a Nógrád megyei I. osztályban szereplő Berkenyehéz látogattok az első fordulóban. Hogyan készültük erre a két hosszú kiruccanásra?

,,Ténylegesen egy nehéz és hosszú hét vár ránk. Ugye, két Nógrád vármegyei csapattal találkozunk, szerdán az újonc Salgótarján ellen játszunk, akik valószínűleg hazai pályán támadólag fognak fellépni, de szeretnénk ott is győzelmet aratni és nem feltartott kézzel megyünk oda. Szombaton pedig még sokkal messzebbre kell utaznunk, hiszen Berkenye az Salgótarjánon túl van. Nyilván ott szeretnénk továbbjutni és érvényesíteni a papírformát, de nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen egy kupamérkőzésre jól fel tudja szívni magát az alacsonyabb osztályú csapat és mindent megtesznek a végsőkig. Próbáljuk minél jobban frissíteni a keretet és szeretnénk egy újabb sikeres hetet zárni majd szombaton.”

-Néztem az összeállításokat a mérkőzés előtt és meglepően kevés játékos volt megtalálható a cserepadon. Ennek mi volt az oka?

,,Valóban, ugye összesen van 18 játékosunk a keretben, plusz vannak az ifi csapatunkból is feljátszók, így azt kell mondanom, hogy eléggé nagy a keretünk létszáma. Az ifistáink ma nem voltak bevethetőek, Orosz Máténak volt egy kisebb arc sérülése, de reméljük, hogy rövid időn belül bevethető lesz, a Sárosi Norbert az egyik új igazolásunknak, még nem volt érvényes játékengedélye, hiszen a DVSC-ben profi szerződéssel rendelkezett és azt most bontották fel nem olyan régen. A Salgótarján elleni mérkőzésen már biztosan a keretben lesz és akár pályára is léphet. Hálistennek olyan keretünk van, ahol mindenkire lehet számítani és mindig nagyszerű a hangulat, legyen szó edzésről vagy mérkőzésről.”

Kovács Ádám, a Sényő-Carnifex FC támadója és a győztes gól szerzője:

A puding próbája az evés | Szabolcs Foci Info

fotó: http://senyofc.hu

-Gratulálok a gólodhoz és a győzelemhez! Hogyan értékelnéd ezt a mérkőzést?

,,Összességében egy jó mérkőzést játszottunk a Karcag csapata ellen. Az elején jól beleálltunk a meccsbe és nem tükrözte azt a játékot, amelyet az edzőmérkőzéseken mutatott a csapat. Egyenrangú partnerei voltunk a Karcagnak, sikerült megszereznünk a vezetést, utána egy kicsit visszább állt a csapat és magunkra engedtük az ellenfelet. A második félidőt jobban kezdte az ellenfél és sajnos sikerült egyenlíteniük egy szép góllal, nem sokkal később rárúgtunk még egy gólt. Szerettük volna megtartani az előnyünket, de az ellenfél ismételten egalizált, de szerencsére szereztünk a végén egy újabb gólt és ezzel győztünk. Viccesen fogalmazva hagytam izgalmakat még a végére.”

-Hogyan emlékszel vissza a gólodra?

,,Ugye, én csereként álltam be a 81. percben és az volt a feladatom, hogy tartsam meg a labdákat és próbáljak helyzetbe kerülni vagy akár helyzetet kialakítani. A 88. percben eldönthettem volna a meccset, Vámos Márk nagyon jól szállt be a mérkőzésbe, talán sokkal jobban mint én. Elvitte a jobb oldalon és keresztbe passzolta a labdát, a védők Kevinnel voltak elfoglalva és teljesen üresen maradtam és a klasszikus üres kapuba csak be kellett volna passzolnom, helyette fölé rúgtam. Mondhatnám, hogy rossz volt a pálya, de ezen a szinten is meg kell oldani az ilyet. Abban a pillanatban nagyon sok minden lejátszódott a fejemben és sajnos kettő perccel később kaptuk is a gólt. A végén Fareknak (Farkas Márk) volt egy nagyszerű bedobása, majd Kevin és Vámos játszott össze a levegőben, jó labdát kaptam hálistennek és sikerült eldöntenem a mérkőzést.”

-Nincsen sok időtök pihenni, hiszen két nógrádi túra következik, előbb Salgótarján ellen egy bajnoki mérkőzés idegenben, majd a MOL Magyar Kupában a Berkenye vendégei lesztek. Hogyan készül a csapat?

,,Hát, most egy kicsit ünneplünk a mérkőzés után, viszont holnap edzésünk van és frissíteni kell egy kicsit. Nem lesz egyszerű mérkőzés egyik sem. A Salgótarján egy jó csapat és most újoncként viszi őket a lendület, de természetesen győzni megyünk oda is. A Berkenye ellen szeretnénk továbbjutni és minél tovább menetelni majd a Magyar Kupában. Hálistennek nagyon jó keretünk van, akik számíthatnak egymásra, a szakmai stáb is a lehető legjobban próbálja frissíteni a keretet, a háttér is stabil, Szmollár Tamás, a csapat technikai vezetője nagyszerű munkát végez, tehát nekünk csak is kizárólag a játékkal kell foglalkozni és szeretnénk minél jobb eredményeket elérni.”

-Hogyan érzed magad itt Sényőn, valamint a sérülésed után fizikailag hogy vagy?

,,Nagyon jól érzem magam itt Sényőn, az emberek nagyon kedvesek, a vezetőség az nagyon korrekt és támogat minket mindenben, maga a csapat is nagyszerű, hiszen mindenki ismer mindenkit és mindig jó a hangulat. Élvezettel járok edzeni és az ilyen pillanatokért éri meg futballozni. Ami engem illet, tavaly a szezon vége felé volt egy vádli sérülésem és emiatt kényszerültem kihagyni hat hetet. Nem örültem neki, hiszen egy sérülés nem esik jól egy futballistának, de erős maradtam, a családom végig kitartott mellettem és így elviselhető volt ez az időszak. Most olyan hatvan százalékosra mondanám magam fizikailag, de már a csapattal tudtam csinálni a felkészülést, viszont még egy kis időnek el kell telnie és addigra már száz százalékos állapotban leszek.”

-Miben tudod segíteni idén a csapatot?

,,Már én sem vagyok fiatal, hiszen 32 éves vagyok én is. Télen mikor ideigazoltam, akkor szinte azonnal a kezdőbe beverekedtem magam és alapember voltam, tudtam gólokkal és gólpasszokkal segíteni. Utána volt ez a sérülés, de addigra már biztossá vált a bentmaradásunk, a Tiszafüred ellen is jól szálltam be még a tavalyi utolsó fordulóban, hiszen kétszer is eredményes voltam és most is hálistennek jól szálltam be, mivel a győztes gólt szereztem. Igazából szeretném gólokkal, gólpasszokkal, illetve jó tanácsokkal segíteni a társaimat, hiszen már én is a rutint képviselem, de nekem már civil életre is kell koncentrálnom, hiszen a profi labdarúgást azt januárban befejeztem. Az edzőkön múlik, hogy mennyit fogok játszani. Ha öt percet, akkor öt percet, ha kilencven percet, akkor kilencven percet. Igyekszem magam a lehető legjobb állapotba hozni és sok hasonló pillanatot szeretnék átélni ezzel a társasággal.”