Második meccsüket is megnyerték az érdiek. Érdi VSE – Tatabányai SC 1–0

NB III, Nyugati csoport, 2. forduló
Érdi VSE – Tatabányai SC 1–0 (0–0)

Érd, 350 néző. V.: Gáspár A. (Mohos, Blum)


Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Farkas, Göblyös, Pál Sz. (Révész, 92. p.), Morvai, Kürti (Csoma-László, 71. p.) – Szabó R. (Pintér N., 81. p.)
Edző: Ebedli Zoltán
Tatabányai SC: Balla O. – Hajas, Kovács I., Székely – Molnár T., Letenyei (Szegő I., 61. p.), Angyal (Bíró Á., 61. p.), Szegleti, Hadobás – Kocsis G. (Németh A., 71. p.), Árvai
Vezetőedző: Gyürki Gergely
Gól: Farkas B. (72. p.)

Hazai pályán ért el értékes győzelmet az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjában, miután Farkas Bálint 72. percben szerzett védhetetlen fejesével 1–0-ra győzte le az első fordulóban 5–2-re nyerő Tatabányai SC-t.

A komáromi 1–0-s idegenbeli siker után hazai pályán is megkezdte az új idényt az Érdi VSE NB III-as csapata, amely a szintén nagy változásokon áteső, de a nyitófordulóban az újonc Teskándot 5–2-re legyőző Tatabányát fogadta az Ercsi úti Sporttelepen.

A mérkőzés kiegyenlített játékot hozott, s bár valamivel a vendégek birtokolták többet a labdát, az első félidő első felében a kapura egyik fél sem volt igazán veszélyes. A Tatabánya egy kapu előtti kavarodás után és néhány gyengébb kísérlettel próbálkozott, melyek nem okoztak gondot a házigazda érdieknek. Igaz, egy rossz felszabadítás után a vendégek megszerezhették volna a vezetést, de csak a keresztlécet találták telibe.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején több nagy ziccert hibáztak el a vendégek, s az egyre inkább felbátorodó érdiek is egyre több gondot okoztak a vendéglátónak.

Ennek köszönhetően a 72. percben egy baloldali beadásra a tökéletes ütemben érkező Farkas Bálint védhetetlenül fejelt a tatabányai kapuba, hiszen Balla Olivér csak beleütni tudott, hárítani nem.

Sőt, a hajrában már inkább az érdiek akarata érvényesült, s meg volt a lehetőség az előny növelésére is, de még egyszer már nem tudták bevenni a Tatabánya kapuját, ennek ellenére kiküzdötték az újabb 1–0-s sikert.

Ebedli Zoltán: “Mindkét csapat a biztos védekezésből próbált építkezni, ebből adódóan kissé sótlan is volt a mérkőzés. Egy-egy lehetőség volt itt is, ott is, de egyik csapat sem kerekedett a másik fölé. Az döntötte el a találkozót, hogy a kapu előtt ki tudott pontosabban befejezni és ez hálistennek a javukra dőlt el ezúttal. Szerintem ebben a csoportban minden mérkőzésen küzdeni kell, mindegy, milyen erősségű ellenféllel játszunk, de ez minden csapatra igaz, mert minden pontért meg kell küzdeni. A két győzelem nagy önbizalmat adhat a csapatnak, amiből bízom benne, hogy később táplálkozhatunk”.

Gyürki Gergely: “Azt gondolom, zömében az ellenfél fölé tudtunk kerekedni és való igaz, hogy voltak olyan periódusok, amikor nagy nyomást tudtunk rá gyakorolni és ez helyzetekben is megmutatkozott. Sajnos ezúttal pocsék volt a helyzetkihasználásunk, védekezésben pedig hiába készültünk a tizenhatoson belülre belőtt labdákra, mégis ebből tudott az ellenfél gólt szerezni és megszerezni a győzelmet”.

Forrás: https://erdivse.hu/