Magabiztos játékkal nyert a Sényő – Sényő FC – Diósgyőri VTK II. 2-0 (2-0)

Az NB3 Észak-Keleti csoportjának 25. fordulójában a kiesés elől menekülő Sényő együttese fogadta a hasonló helyzetben lévő Diósgyőr második csapatát. A szabolcsi együttes a találkozó előtt két mérkőzésen is veretlen tudott maradt, míg a miskolciak két találkozó óta nyeretlenek voltak.

fotó: Sényő FC

A találkozó elejét megnyomta a Sényő, és rögtön sikerült a kapuja elé szorítania a Diósgyőrt. Bár az elején ez helyzetekben nem mutatkozott meg, de a szabolcsiak három alkalommal is szögletet rúghattak. Az első komolyabb lehetőség a harmadik szögletet követően jött, ekkor egy lecsorgó labdát Schmidt Péter lőtt fölé.

A 15. percben Vámos Márk vette célba a kapu bal oldalát, ám Bánhegyi Bogdán Tamás szögletre tolta a próbálkozást. Nem sokkal később megint csak a sényőiek irányítója lőtt, ám ezúttal célt tévesztett.

Kb. 10 perccel később a mélységből induló Schmidt kapott egy kiugratást, és ziccerben vezethette a labdát, ám annyira hosszan tolta meg a szélső, hogy végül a kapujából kimozduló Bánhegyi megfogta a labdát. Pár perccel később Kapacina Kevin fordult be a 16-oson belülre, majd jobbal óriási felsőlécet rúgott.

A 31. percben góllá érett a sényői mezőnyfölény: Lizák Bence húzott befelé balról, akit nem támadtak a miskolci védők, és a szélső jobbal kilőtte a jobb alsót. (1-0)

fotó: Sényő FC

A gól után jöhetett volna gyorsan a második gól is, ám Úr László közeli fejesét óriási bravúrral tolta ki a léc alól a miskolciak kapusa.

Nem kellett túl sokat várni, és érkezett is az újabb sényői gól: egy jobb oldali szöglet után a labda átszállt a hosszúra, ahol Kapacina Kevin kapásból visszalőtte a kapu bal sarkába. A 27 éves támadónak ez volt a 9. gólja az idei bajnokságban. (2-0)

A félidő végéig nem történt semmi érdekes, így kétgólos sényői vezetéssel vonulhattak a csapatok pihenőre.

A második félidőben jóval visszább esett a szabolcsiak tempója, és a mérkőzés színvonala is egy kicsit csúszott. Eléggé kiegyenlített lett a játék képe, és a mezőnyben is nagyot bírkóztak egymással a csapatok.

fotó: Sényő FC

A 80. percben két diósgyőri játékos és a csereként beállt Torkos Máté ütközött egymással, majd a fiatal támadó a lecsorgót a jobb alsóba passzolta, ám a közbeszólt a játékvezető sípja, és szabadrúgással jöhetett a DVTK.

A végén több bravúr is kellett a sényőiek fiatal kapusától, Szondi Leventétől, hogy ne zárkózzon az ellenfél. Előbb a 85. percben Sáreczki Szabolcs közeli fejesbe ért bele úgy, hogy a védők tisztázni tudjanak, majd 4 perccel később Ivan Stavnichuk 22-23 méteres szabadrúgását tolta ki a léc alól.

fotó: Sényő FC

A vége maradt a 2-0! A Sényő magabiztosan őrizte az előnyét a második félidőben, és összeségében megérdemelt győzelmet arattak.


NB3 Észak-Keleti csoport, 25. forduló

Sényő FC Selyem-Ber – Diósgyőri VTK II. F4R 2-0 (2-0)

Sényő, Sényői Sporttelep

Vezette: Török Mihály (Juhász Bálint, Gergely Márton)

Sényő: Szondi – Vámos G., Úr, Szokol, Farkas – Klepács, Orosz, Vámos M. (Nagy N., 86.) – Schmidt (Garda, 94.), Lizák (Torkos, 78.), Kapacina K. (Kapacina V., 86.)

Vezetőedző: Nagy Sándor

DVTK II: Bánhegyi B. – Ferencsik S., Ferencsik B., Bacsa, Zrnic – Lajcsik (Balázsi, 55.), Stavinchuk, Sipos (Sáreczki, 46.) – Demeter, Fekete (Hetyei, 46.), Leshchynskyi (Kiss, 78.)

Vezetőedző: Szamosi Tamás

Gólszerzők: Lizák (31. perc), Kapacina K. (36. perc)


A találkozót követően a két csapat vezetőedzője, Nagy Sándor és Szamosi Tamás nyilatkozott a honlapunknak.

Nagy Sándor, a Sényő FC vezetőedzője

fotó: Tiszakécskei LC

-Gratulálok a győzelemhez! Hogyan láttad a kispadról a találkozót?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Ez a mérkőzés volt az egyik legjobb, amióta én vagyok a Sényő vezetőedzője. Úgy kezdtük a találkozót, ahogy legutóbbit befejeztük, nagyon jó tempót diktáltunk, sikerült megbontani az ellenfelet a széleken, és mindenki átérezte ennek a mérkőzésnek a fontosságát. Végre sikerült pontrúgásból gólt szereznünk, valamint az is pozitívum, hogy megint nem kaptunk gólt. A második félidőben apróbb hibák becsúsztak a játékunkba, de ott már igazából csak küzdöttünk a diósgyőri fiatalokkal. Úgy érzem, hogy elvettek tőlünk a játékvezetők egy szabályos gólt, mivel két fiatal futott össze egymással, és a Torkos Máté pedig belőtte a lecsorgót. Nem szabad keseregnünk, mivel a legfontosabbat, a három pontot sikerült megszereznünk.”

-Zsinórban harmadik mérkőzésén maradt veretlen a csapat. Elégedett vagy az elmúlt három találkozóval?

,,Nagyon örülük annak, hogy az elmúlt három mérkőzésen nem kaptunk ki, ráadásul 7 pont szereztünk, amely nagyon kellett már nekünk. Talán a Tiszafüred elleni mérkőzést követően maradt bennem hiányérzet, mivel ott több góllal is nyehettünk volna, de most a Diósgyőr ellen kárpótoltak a srácok. Összeségében elégedett vagyok, és szeretnénk a hátralévő öt fordulóban minél több pontot szerezni.”

-Most egy nehéz összecsapás következik, méghozzá a listavezető Putnok FC ellen. Milyen mérkőzésre számítasz?

,,A sorsolásnak köszönhetően most két olyan csapattal fogunk találkozni, akik harcban vannak még a bajnoki címért, és a feljutásért. A Putnok egy nagyon jó csapat, ráadásul remek játékosokkal rendelkeznek. Ugyanolyan elánnal készülünk a Putnok elleni mérkőzésre is, mint bármelyik másikra, és szeretnénk hazai pályán három pontot szerezni, amellyel közelebb kerülhetnénk a céljaink eléréshez.”

-A csapat célja egyértelműen a bennmaradás?

,,Mivel az őszi szezon, illetve a tavaszunk sem a nem legjobban sikerült, így innentől kezdve egyértelműen a bennmaradás a célunk. Szeretnénk ezt mihamarabb bebiztosítani, hogy az utolsó mérkőzéseken már sokkal felszabadultabban tudjunk pályára lépni.”


Szamosi Tamás, a DVTK II. vezetőedzője

fotó: Diósgyőri VTK

-Zsinórban harmadik mérkőzésén maradt nyeretlen a csapat. Hogyan láttad a kispadról?

,,Mindenek előtt gratulálni szeretnék a Sényőnek! Úgy láttam, hogy a hazai csapat nagyon akarta ezt a sikert, és összeségében megérdemelten győzelmet arattak felettünk. Szinte minden tekintetben fölénk nőttek, gondolok itt az agresszivitásra és a hozzáállásra is.”

-A második félidőben visszább vett a Sényő, ami miatt adódtak lehetőségek csapatod előtt. Abban a játékrészben lett volna reális esély a pontszerzésre?

,,Valóban, az elején nagyon rosszul mentünk bele a mérkőzésbe, és lényegében az okozta a vesztünket. Sajnos ez egy visszatérő probléma nálunk, hogy nem jól állunk bele egyes mérkőzésekbe, ami miatt rendre pontot vagy pontokat veszítünk. A második félidőben voltak lehetőségeink, hogy sikerüljön szépíteni, majd később akár egyenlíteni, de az ellenfél nagyon rutinosan és jól védekezett.”

-Ezen a mérkőzésen pályára lépett az a Fekete Vince, aki szombaton a DVSC ellen debütált, ráadásul gólt is szerzett 18 évesen. Szeretnéd, hogy a jövőben több hasonló fiatal játékos felkerülne az első csapathoz?

,,A Fekete Vince abszolút megérdemelte azt, hogy a Debrecen ellen bemutatkozhatott az NB1-ben, ráadásul elég szépre is sikerült ez a debütálás. Rajta kívül még van néhány tehetséges játékosunk, akikhez nagy reményeket fűzünk, és a jövő az nyitott az út előttük az első csapat felé, de nem a mostani teljesítményükkel kerülhetnek oda.”

-A következő fordulóban Tiszafüredre látogat a DVTK II. Hogyan készültök ellenük?

,,Úgy készülünk, mint az összes többi mérkőzésre. Nyilván mostantól már figyelnünk kell hátrafelé is, mivel eléggé sűrű a tabella alsó fele, és egy-két mérkőzéssel lehet feljebb kerülni, vagy akár az ellenkezője is előfordulhat. Egy abszolút kiesési rangadó lesz, de nem szeretnénk üres kézzel távozni Tiszafüredről.”

-A csapat célja egyértelműen a bennmaradás lehet?

,,Mint minden egyes második számú csapatnak, úgy nekünk is az első számú célunk az, hogy jövőre is harmadosztályban tudjunk szerepelni, és lehetőséget biztosítsunk a fiataljainknak. A második számú cél pedig az, hogy minél több fiatalt tudjunk majd az első kerethez irányítani. Van még hátra öt forduló a bajnokságból, meglátjuk, hogy mi sül ki belőle.”


A Sényő ezzel a győzelemmel fellépett a tabella 10. helyére, míg a DVTK II. visszacsúszott a 12. pozícióba.