A Ferencváros jutott be másodikként a kupadöntőbe – Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)

Szerda este nagy várakozás előzte meg a Nyíregyháza és a Ferencváros összescsapását a MOL Magyar Kupa elődöntőjében. A Balmazújvárosban megrendezett mérkőzésre előzetesen minden egyes jegy elkelt, így az NB1 és az NB2 listavezetője telt ház előtt léphetett pályára.

fotó: MLSZ

Az első lehetőség a Ferencváros előtt adódott, az 5. percben Marquinhos passza után Varga Barnabás cselezett a jobb lába felé, majd lőtt, de Fejér Béla a középre tartó labdát oldalra ütötte. A nyíregyháziak előtt is adódott egy nagy lehetőség néhány perccel később, Gresó, Beke és Nagy Barnabás volt a labda útja, útóbbi játékos gólt szerezhetett volna, ám a kapujából remekül kimozduló Varga Ádám tisztázni tudott.

A 26. percben Varga Ádámnak óriásit kellett védenie, miután Nagy Barnabás beadását Kovácsréti 11 méterről tűzte kapura, ám a 25 éves kapus odaért a jobb alsóhoz, és kitolta a labdát. Tíz perccel később Gresó tüzelt 22 méterről kicsivel mellé.

A félidő végén Abu Fani beívelését Varga Barnabás próbálta meg átjuttatni Traoréhoz, akihez megérkezett a labda, de fölé lőtt, így a két csapat gólnélküli döntetlennel mehetett az öltözőbe.

Szünet után Gresó két védő között erőszakosan tört be a tizenhatoson belülre, 8 méterről lőtt, Varga Ádám azonban bravúrral védett.

Az 58. percben büntetőhöz jutott a Ferencváros, miután Marquinhos beadása után Varga Barnabás elesett Alaxai Áron mellett. A labda mögé a sértett állt, ám Fejér Béla érezte az irányt, és védeni tudta a 11-est.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A kimardt büntető 10 perccel később megbosszulta magát: Nagy Dominik adott középre, majd Beke letette szépen a labdát Kovácsrétinek, aki 12-13 méterről ballal a bal sarokba lőtt. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

Tíz perccel később Marquinhos húzott el a bal oldalon, centerezése megtalálta a csereként beállt Kodrot, aki pont a középre lőtt, és Fejér lábbal hárítani tudott.

Nagyon nyomott a Ferencváros, és a hajrában sikerült az egyenlítés: Marquinhos felpasszolt egy labdát, amelyet Varga Barnabás készített le Cissének, aki egy pimasz cselt követően kilőtte a jobb alsót. (1-1)

4 perccel később pedig érkezett a fordítást jelentő gól: a csereként beállt Edgar Sevikyan kapott labdát lesgyanús szituációban, majd befelé cselezett, és ballal 20 méterről gyönyörűen tekert a jobb sarokba Fejér Béla mozdulni sem tudott az örmény szélső csavarására. (1-2)

fotó: Nemzeti Sport

A hátralévő időben mindent megtett az egyenlítésért a Nyíregyháza, előbb Sigér lőtt fölé, majd a 95. percben Novák közelről fejelhetett, de pont Varga Ádám kezébe ment a labda.

Végül a Ferencváros két hajrában szerzett góllal megfordította a mérkőzést, és bejutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe. A Nyíregyháza előtt le a kalappal, mivel a nagyobb lehetőségek előttük adódtak, ráadásul a szezon egyik legjobb teljesítményét láthattuk most tőlük, de a fővárosi zöld-fehérek két egyéni villanással megnyerték a találkozót, és belefért nekik az is, hogy büntetőt hibázzanak. Véleményem szerint egy előrehozott döntőt láthattunk szerda este Balmazújvárosban.


MOL Magyar Kupa elődöntő

Nyíregyháza Spartacus FC (NB2)Ferencvárosi TC 1-2 (0-0)

Balmazújváros, Városi Stadion, 2500 néző

Vezette: Bogár Gergő (Szert Balázs, Becséri Gergely)

Nyíregyháza: Fejér – Baki, Alaxai, Gengeliczki, Farkas – Kesztyűs (Sigér Á. 77.), Nagy D. (Temesvári 90.), Gresó (Novák 74.), Nagy B. – Beke, Kovácsréti

Vezetőedző: Tímár Krisztián

Ferencváros: Varga – Botka (Loncar 46.), Abena, Cissé, Civic (Ramirez 80.) – Abu Fani, Maiga (Sevikyan 74.), Zachariassen (Makreckis, 16.) – Traoré (Kodro 74.), Varga B., Marquinhos

Megbízott vezetőedző: Leandro

Gólszerzők: Kovácsréti (68. perc) illetve Cissé (85. perc), Sevikyan (89. perc)


Ezzel eldőlt, hogy 2022 után ismételten Paks – Ferencváros döntőt rendeznek a MOL Magyar Kupában, amelyre majd május 15-én kerül sor a Puskás Arénában.