Küzdelmes mérkőzést nyert meg a Putnok – Sényő FC – Putnok FC 1-2 (0-0)

Kellemes időjárás fogadta a Sényő – Putnok mérkőzésre kilátogató szurkolókat a Sényői Sporttelepen. Az NB3 Észak-Keleti csoportjának 26. fordulójában a listavezető putnokiak szerették volna stabilizálni magukat a tabella élén, míg a bennmaradásért küzdő sényőiek bravúrra készültek hazai környezetben.

fotó: Sényő FC

A két csapat nem ugrott egymásnak azonnal, de az már a találkozó elején jól látszódott, hogy Nagy Sándor és Szala Ákos is jól felkészült egymás játékából, így az első pár percben a feltérképezték egymást a felek. A 6. percben a Sényő előtt adódott az első lehetőség, ekkor az előrehúzódó Vámos Gergő lőtt kapásból 19 méterről, ám nem sokkal elkerülte a próbálkozása a jobb alsót. Három perccel később Korbély Kristóf lépett ki ígéretes helyzetben, ám Szondi Levente jól mozdult ki a kapuból, így a putnoki támadó nem tudott gólt szerezni.

A 15. percben Vámos Márk szerzett labdát, majd a félpályáról megpróbálta meglepni Mészáros Dávidot, ám a lapos lövése mellé csorgott nem sokkal.

A következő nagy lehetőségre a 30. percig kellett várni, ekkor Lőrincz Attila végezhetett el egy szabadrúgást 18-19 méterről, ám a bal felsőbe tartó labdát hatalmas bravúrral tolta szögletre Szondi.

fotó: Sényő FC

Az utolsó negyedórában már támadóbb arcát mutatta a Sényő, és lényegében beszorította a kapuja elé a Putnokot. Több veszélyes támadásuk is volt a szabolcsiaknak, de a legnagyobb Vámos Márk előtt adódott a félidő legvégén, ám a megpattanó lövése éppen csak mellé ment.

A szünetben 0-0-át mutatott az eredményjelző, egy eléggé izgalmas és nagy taktikai csatát hozó első félidőt láthattunk.

A második játékrész első helyzete a vendégek előtt adódott, ekkor Lőrincz lövését ölelte magához Szondi.

Az 59. percben Lizák Bence ellen követett el taktikai faltot a félpályánál Nemes Milán, amiért sárga lapot kapott, majd négy perccel később a ziccerben kilépő Schmidt Péter rántotta le a putnoki játékos, amiért a játékvezető második sárgával kiállította Nemest.

Szala Ákos azonnal formációt váltott, és próbált szervezetten futballozni, míg a Sényő igyekezett kihasználni az emberelőnyt.

Már amikor mindenki azt hitte, hogy a hazai csapat kerül teljes mezőnyfölénybe, akkor tudott vezetést szerezni a Putnok: a 75. percben Sztankó Dávid szerzett labdát, majd Lőrinchez került a labda, aki saját térfeléről ívelt a kint álló sényői kapus fölött a kapuba. Elképesztő meglátás volt a 27 éves középpályástól! (0-1)

fotó: Putnok FC

A gól után kezdtek elszabadulni az indulatok a pályán, többször is elég csúnya szabálytalanságokat láthattak a nézők, és az is előfordult, hogy a két csapat játékosai egymásnak estek. Csodával határos módon a játékvezető idegei kötélből voltak, és nem osztott ki sok sárga lapot, vagy akár piros lapot.

fotó: Sényő FC

7 perccel később tovább növelte az előnyét Szala Ákos együttese: egy jobbról érkező szabadrúgást követően a két védő között kibújó Galacs Erik fejelhetett, ám a labda Klepács Krisztiánról került a sényői kapuba. (0-2)

A 89. percben egy eléggé érdekes 11-est kapott a Sényő együttese, miután Ur László esett el egy putnoki játékos mellett, de többen is arra panaszkodtak, hogy nem történt semmi. A labda mögé sértett állhatott oda, aki a jobb felsőbe lőtt. (1-2)

fotó: Sényő FC

A hátralévő időben nagyon támadott a Sényő, ám a putnoki védelem jól állta a sarat, valamint Mészáros Dávid minden beadást lehúzott, így végül a borsodiak emberhátrányban tudtak győzni idegenben.


NB3 Észak-Keleti csoport 26. forduló

Sényő FC - Putnok FC 1-2 (0-0)

Sényő, Sényői Sporttelep

Vezette: Tóth Tamás (Kovács Zoltán, Vilmányi Simon)

Sényő: Szondi - Vámos G. (Nagy, 80.), Ur, Szokol, Farkas - Klepács, Orosz (Márton, 86.), Vámos M. (Szopkó, 86.) - Lizák (Torkos, 77.), Schmidt, Kapacina K.

Vezetőedző: Nagy Sándor

Putnok: Mészáros - Nemes, Szabó (Dobrovolszki, 61.), Tordai - Galacs, Vattay, Lőrincz, Váradi (Kovács D., 83.) - Korbély, Pócsik (Sztankó, 67.), Boros (Mrva, 46.)

Vezetőedző: Szala Ákos

Gólszerők: Ur (89. perc - 11-esből) illetve Lőrincz (75. perc), Klepács (82. perc - öngól)


A találkozót követően a két csapat vezetőedzője, Nagy Sándor és Szala Ákos értékelte a mérkőzést honlapunknak.

Nagy Sándor, a Sényő FC vezetőedzője

fotó: Tiszakécskei LC

-Egy jó mérkőzést játszottatok egy jó csapat ellen, de ezúttal nem sikerült pontot szereznetek. Hogyan láttad az összecsapást a kispadról?

,,Valóban egy jó mérkőzést sikerült játszani a Putnokkal, amely akkor lett volna mégjobb, ha sikerül pontot vagy pontokat szereznünk. Úgy érzem, hogy az ellenfél kiállítása az minket zavart meg, és kaptunk egy váratlan gólt. Ahelyett, hogy higgadtan futballoztunk volna az emberelőny birtokában, ahelyett kaptunk két gólt, és lényegében elveszítettük a mérkőzést. Nagyon csalódott vagyok, mivel ebben a meccsben sokkal több volt, megvoltak a helyzeteink is, de ezeket ma sem tudtok jól kihasználni, de a futball sajnos ilyen. Hozzáteszem, hogy 0-0-nál nem adtak meg nekünk egy szabályos gólt, valamint elvettek tőlünk egy jogos büntetőt, majd 0-2-nél kaptunk egy olyan 11-est, amelyet még én is megmosolyogtam. Ettől függetlenül elismerem a Putnokot, mivel szervezett csapatról beszélünk, jó futballt játszanak, akik nem véletlenül vezetik a tabellát, és nem véletlenül szeretnének feljutni NB2-be, ráadásul a keretük is alkalmas lehet a magasabb osztályra. Csak gratulálni tudok a Putnoknak az egész éves teljesítményükhöz, de ezen a meccsen nem érdemeltek három pontot."

-Legközelebb a Cigánd látogat hozzátok, hogyan készültök ellenük?

,,A Putnok után egy újabb élcsapat ellen kell bizonyítanunk. Jó állománya van a Cigándnak, fiatalok és gyorsak, akik szintén egy jó futballt játszanak. Nem tervezünk változást, ugyanúgy készülünk ellenük is, mint az összes többi mérkőzésre. A bennmaradásunk szempontjából fontos lenne az, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk a Cigánd ellen, és ennek érdekében mindent megfogunk tenni."


Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője

fotó: Putnok FC

-Gratulálok a győzelemhez! Egy igazán izgalmas és szoros meccset játszottatok a Sényő otthonában. Hogyan láttad a kispadról?

,,Köszönjük szépen a gratulációt! Úgy gondolom, hogy a 26 forduló után ez a siker hiányzott nekünk igazán, és a 17 megszerzett győzelmünkből ezt nevezném eddig a legértékesebbnek, mert most nem szép futballal nyertünk, illetve nem alakítottunk ki nagy mezőnyfölényt, mint a többi mérkőzésen, hanem ez inkább a szív diadala volt. Amíg mindkét csapatnál 11-11 játékos volt a pályán, addig teljesen kiegyenlített volt a játék, de talán a Sényőnek valamivel több lehetősége volt. A kiállítás után a játékosok olyan karaktert mutattak, ami rászolgál arra, ahogyan állunk jelenleg a tabellán. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mivel egy ilyen meccset megnyerni, ráadásul egy ilyen jó csapat otthonában az hatalmas érték."

-A 63. percben emberhátrányba kerültetek, amelyet követően visszább álltatok, de sikerült két gólt szereznetek. Ez a csapat mentális erejét mutatja?

,,Normális létszámban még mi is próbáltunk felépített támadásokat vezetni, viszont a kiállítás után kénytelenek voltunk szerkezetet váltani, védekezésben 5-3-1, míg támadásban egy 3-5-1-es felállással próbáltunk játszani. A cél az volt, hogy ne kapjunk ki, aztán a Lőrincz Attila villant egyet, és egy nagyszerű helyzetfelismeréssel átrúgta a kapust. Azt gondolom, hogy ez egy klasszis megoldás volt tőle. Nem sokkal később egy oldalról érkező szabadrúgás után össze-vissza pattogott a labda, de csak gólt szereztünk. A végén kapott egy olyan 11-est a Sényő, amelyet én még nem láttam az edzői karrierem során, valamint úgy érzem, hogy a hazaiaknak elmaradt egy jogos kiállítása is. A játékvezetők megpróbálták szorossá tenni ezt az összecsapást, de ettől függetlenül büszke vagyok a játékosokra, mivel ma igazi karaktert mutattak."

-A közvetlen riválisok botlottak, így sikerült stabilizálni magatokat a tabella 1. helyén. Mi lehet a cél a hátralévő fordulókban?

,,Azt láttuk, hogy a Kisvárda kikapott az Egertől, valamint értesültünk arról is, hogy a Cigánd döntetlent játszott a DEAC-al, így jelen állás szerint öt pontos előnyünk van. Négy meccs van hátra ebből a bajnokságból, és szeretnénk minél hamarabb lezárni a még nyitott kérdéseket. Azt gondolom, hogy egy sportembernek úgy kell hozzáállnia a dolgokhoz, hogy bármi van, elsőnek kell lenni. Nem úgy indultunk neki a szezonnak, hogy mi bajnokok akarunk lenni, de próbáltuk azt a fajta mentalitást átadni a játékosoknak, amely idáig repített minket. Meglátjuk, hogy sikerül-e ilyen szépen lezárnunk ezt a szezont. Még 12 pontot lehet szerezni a hátralévő négy meccsen, szeretnénk minél többet megszerezni, és bár az 5 pont az komoly előnynek tekinthető, de nem szabad kiengednünk egy percre sem, mivel akkor annak nem jó vége lehet."

-Legközelebb a Tiszafüred látogatt hozzátok. Milyen mérkőzésre számítasz?

,,Szerintem az a mérkőzés hasonlóan nehéz, vagy talán még nehezebb is lesz, mint amilyen a mostani volt. Amit a Tiszafüredről tudni kell, hogy nagyon jó támadóik vannak, valamint jó egyének alkotják a keretet, viszont hátul sebezhetőek, amelyet majd igyekszünk kihasználni. Hazai pályán játszunk, így nem is lehet más a célunk, mint hogy megszerezzük a három pontot. Szeretnénk a saját játékunkat játszani, és szeretném, ha Tiszafüred alkalmazkodna hozzánk. Meglátjuk, hogy milyen lesz, de én azt gondolom, hogy a képesek leszünk győztesen elhagyni a pályát."


A Putnok 56 ponttal vezeti az NB3 Észak-Keleti csoportját, megelőzve az 51 pontos Cigándot, és az 50 pontos Kisvárda II.-őt, míg a Sényő ezzel a vereséggel visszacsúszott 12. helyre.