Horváth Rudolf tudományos módszereket vonna be a Kaposvár felkészülésébe

Horváth Rudolf vezetőedző elmondta, hogy tudományos módszerek bevonásával a Kaposvár célja az első 5-6 hely valamelyikének elérése.

Horváth Rudolf: – Nyáron kondíció alapú volt a felkészülésünk, a fizikai terhelésre épültek az edzések, illetve szinte az egész ősz is. Amikor változtattunk az edzésmódszereken, az meglátszódott a játékunkon, sokat fejlődött a csapat és ami fontos, a fiatal játékosok is. A téli szünetre kaptak egy tíznapos programot, amely jó alapot biztosít számukra, ezért iktattunk be ennyi edzőmérkőzést. Ezeket elosztjuk a labdarúgók között, hogy mindenki megkapja a kellő meccsterhelést. Olyan csapatokkal találkozunk, melyek az NB II.-ben is meghatározók. Lesz olyan, amikor egy hétvége alatt két mérkőzést is játszunk, ezeken bátran bevetjük a fiatalokat is. Az edzések nem a futásról szólnak majd, hanem csapatjáték építésről és az egyéni fejlesztésről. Mindenkitől azt várom el, hogy akarja a sikert és legyen jele annak, hogy a következő idényben a megcélozzuk a feljutást.

A február tizenkettedikei, VLS Veszprém elleni folytatást a nyolcadik helyről várjuk, de szeretnénk minél előrébb lépni.

A helyezésekkel kapcsolatosan azt gondolom, tavasszal meg kell céloznunk az első öt-hat helyet, ami még elérhető ebben a hárompontos rendszerben. Két-három győzelemmel oda lehet kerülni ezekre. Egy hektikus ősz után a nyolcadik helyen teleltünk, most szeretnénk feljebb kerülni, ehhez egy jó rajt szükséges, ami adna önbizalmat és lendületet. Egy-egy mérkőzésen már látszott annak a jele, hogy az élbolyba tartozik a csapat, ezt most bizonyítanunk kell. A tapasztalatokból kiindulva az a célunk, hogy nagyobb keretek között tudjunk működni. Természetesen szeretnénk erősödni is, annyira, hogy ez az eredményeinken is megmutatkozzon. A tapasztalat azt is mutatja, hogy sok csapat rövidtávon tud csak működni, főleg ebben a gazdasági helyzetben. Nekünk viszont hosszútávú terveink vannak, erre építjük ezt az évet is, minden egyes részlegen, videóelemzés, csapatjáték, rehabilitáció szintet akarunk lépni. Szeretnénk olyan tudományos módszereket bevonni, amiket a mai modern futball megkövetel. Mindenben túl kell lépnünk ezen az osztályon, legalább egy NB II.-es színvonalra szeretnénk fejlődni, hogy jövőre egy ütőképes csapattal tűzzük ki a hőn áhított célt.

A teljes interjú elolvasható itt.

Forrás: http://rakoczifc.hu/