Finn válogatott próbajátékos a Puskás Akadémiánál

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Puskás Akadémia együttese 2-0-ra győzte le az Észak-amerikai profi ligában szereplő Vancouver Whitecaps gárdáját. A felcsúti gólokat Vékony Bence és Jakub Plsek szerezték.

fotó: Puskás Akadémia FC

A Puskás kezdőjében megfigyelhető volt egy eddig sokak számára ismeretlen játékos, méghozzá Urho Nissilä, aki jelenleg próbajátékon vesz részt Hornyák Zsolt csapatában. A 27 éves játékos támadóként és középpályásként is bevethető, de 2023 augusztusa óta nincsen csapata, így jelenleg szabadon igazolhatónak számít.

fotó: Puskás Akadémia FC

Urho Nissilä Finnországban született, és ott is kezdett el futballozni, méghozzá a KuPS csapatába, majd megfordult a belga Zulte Waregem, a holland MVV Maastricht, és a Dél-koreai Suwon csapatában is, majd közel fél évre visszatért nevelőklubjához, ahol felbontották a szerződését, így azóta klub nélkül tengődik.

2021. szeptember 1-én sikerült bemutatkoznia Finnország válogatottjában, egy Wales elleni 0-0-ra végződő barátságos mérkőzésen. Összesen 12 alkalommal ölthette magára a finn címeres mezt.

fotó: Arvokisat

A Puskás Akadémia szakmai stábja a spanyolországi edzőtábor végén dönt majd arról, hogy szerződtetik-e a 27 éves finn játékost, addig is az edzéseken és a felkészülési mérkőzéseken bizonyíthat.


Felkészülési mérkőzés

Puskás Akadémia FC-Vancouver Whitecaps 2-0

Gólszerzők: Vékony 81., Plsek 83.

Puskás: Pécsi –Maceiras, Szolnoki (Pál 59.), Markráf (Stronati 59.), Ormonde-Ottewill (Vitályos 46.) – Favorov (Plsek 40.), Corbu (Vékony 46.), Nissila (Mondovics 59.) – Slagveer (Levi 46., Batik 72.), Komáromi (Nagy 59.), Gruber (Puljic 46.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt


A felcsútiakra még egy edzőmérkőzés vár Spanyolországban. Csütörtök délután majd a cseh Sparta Praha ellen lépnek pályára Hornyák Zsolt tanítványai.