Gálázott hazai pályán a Békéscsaba – Békéscsaba 1912 Előre – Martfűi LSE 7-0 (3-0)

Kiütéses, 7-0-ás győzelemet aratott hazai pályán a Békéscsaba együttese a Martfű ellen az NB3 Dél-Keleti csoportjának 7. fordulójában, így továbbra is veretlenek Csató Sándor tanítványai.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://elore1912.hu

Több mint 500 néző volt kíváncsi a Kórház utcai Stadionban megrendezendő mérkőzésre, ahol igazi nyárias időjárás uralkodott.

A találkozó első helyzetét a fehér mezes Előre dolgozta ki a 6. percben, amikor Sármány Kristóf és Pintér Norbert összjátékából veszélyeztetett: a beadásra utóbbi érkezett, azonban a közeli lövés a vendégek kapuja mellett hagyta el a játékteret. A martfűi együttes a 11. percben alakította ki első helyzetét, amikor egy szabadrúgást követően Tóth Nándor fejelt, azonban a bólintás a csabai kapu mellé szállt. A folytatásban nyomás alá helyezte ellenfelét a házigazda, a 26. percben Hodonicki Márk lőhetett a tizenhatoson belülről, a tekerés azonban nem találta el a kaput. A 30. percben a Békéscsaba megszerezte a vezetést: Sármány Kristóf baloldalról érkező beadására Pintér Norbert ugrott a legmagasabbra, a támadó fejesére a vendégek kapusa nem tudott már mozdulni (1-0). Két perccel később megduplázta előnyét az Előre: Hodonicki Márk beadását Vólent Roland csúsztatta meg, a hosszú oldalon érkező Fazekas Lóránt pedig üresen bólintott a martfűiek kapujába (2-0). A 36. percben már hárommal vezetett a viharsarki együttes: Sármány Kristóf lépett ki a védők közül, a beadásra üresen érkező Vólent Roland pedig az üres kapuba lőtte a labdát (3-0). A 44. percben ismét közel állt a gólszerzéshez a Csaba: ezúttal Pintér Norbert beadására érkezett Sármány Kristóf, aki a kapu torkából fölé lőtt. A vendégek fél perccel később kerültek helyzetbe, amikor Kriska Norbert lépett meg a csabai védőktől, ám kiszorított szögből a rövid sarok felé tartó lövését magabiztosan hárította Póser Dániel.

A második játékrész első lehetőségét a házigazda jegyezhette fel a 49. percben, amikor Pintér Norbert tekert mintegy 20 méterről, azonban a vendégek kapusa védeni tudta a kísérletet. Egy perccel később Pintér Norbert végzett el szögletet, az erősen középre lőtt labdára teljesen egyedül érkezett Albert István, a védő erőteljes fejesét már nem tudta védeni Ladányi Patrik sem (4-0). Az 51. percben Sármány Kristóf ugrott ki a védők mögül és lőtt a vendégek kapujába, azonban a partjelző jelezte: a támadó lesen volt, így érvénytelen találat született. Egy perccel később a Martfű veszélyeztetett, Asztalos Dávid nagy erővel lőtt mintegy 22 méterről, azonban Póser Dániel védeni tudott. A 67. percben Váradi Ádám próbálkozott meg egy távoli lövéssel, a tekerés éppen a kapu bal alsó sarka mellett hagyta el a játékteret. A 73. percben újabb gólt ünnepelhetett a Békéscsaba: Váradi Ádám ugratta ki Sármány Kristófot, a támadó a kapus kicselezve az üres kapuba gurított (5-0). A 80. percben egy csabai szögletet követően Hodonicki Márk csúsztatását védte bravúrral a vendégek hálóőre. A 82. percben Ladányi Patrik pillanatai következtek, aki először Zádori Krisztián közeli lövését, majd Pintér Norbert próbálkozását hárította. A 85. percben megszerezte hatodik találatát is a Békéscsaba: a baloldalról érkező beadásra Zádori Krisztián parádésan érkezett és fejelt erőteljesen a kapu jobb alsó sarkába (6-0). A 87. percben közel állt a szépítéshez a Martfű: Ficsor Norbert több csabai védőt kicselezve jutott helyzethez, azonban lövése pontatlan volt és a kapu fölé szállt. A 90. percben büntetőhöz jutott az Előre, miután a labda Vadas Gergő kezét érte a tizenhatoson belül. A tizenegyest Zádori Krisztián végezte el, a hazaiak kilencese magabiztosan lőtt a kapu bal alsó sarkába, ezzel megszerezte saját maga második és csapata hetedik gólját. (7-0)

Lehet, hogy egy kép erről: 5 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

forrás: http://elore1912.hu

A csabai együttes eddig 7/7 győzelmet aratott a bajnokságban, tehát 100%-os, ráadásul az elmúlt 4 mérkőzésen 16-0-ás volt a gólkülönbsége, ami eléggé elképesztő.

A találkozó összefoglalója:

A találkozó után Csató Sándor és Vadas Gergő nyilatkozott.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=tYEn3FT5nc4

A Békéscsaba együttese legközelebb a MOL Magyar Kupában lép pályára, ahol az NB2-es Kazincbarcika látogat a Kórház utcai Stadionba, míg a Martfű legközelebb a bajnokságban lép pályára, ahol a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. csapatát fogadja.