Három új érkezőt jelentett be a Zalaegerszeg együttese az átigazolási időszak utolsó pillanataiban

A Zalaegerszegi TE együttese, három új játékos érkezését jelentette hivatalos oldalán, ebből ketten kölcsönbe, egyikük pedig végleg a zalaiakhoz került. A klubhoz kölcsönbe került a görög Stefanos Evangelou és a fiatal magyar Várkonyi Bence, míg végleg a klubot fogja erősíteni a 24 éves Észak-macedón Todor Todoroski. Mind a három játékos a védelem megerősítésének céljából érkezett Zalaegerszegre.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy és szöveg

fotók: http://ztefc.hu

Stefanos Evangelou

A 25 éves görög védő egy évre kölcsönbe érkezett a Zalaegerszeg együtteséhez, méghozzá a horvát élvonalbeli NK Osijek együtteséből.

Stefanos Evangelou végig járta a görög utánpótlás válogatottat. 2016-2018 között a Panathinaikos csapatánál játszott, majd az Olympiacosnál folytatta karrierjét. Ezt követően kölcsönben játszott a PAS Giannina és a Panionios együttesénél. 2020-ban Lengyelországba szerződött a Górnik Zabrze csapatába, majd 2021-2023 között a moldovai Sheriff Tiraspol gárdáját erősítette. A játékos idén nyáron érkezett az eszéki együttesbe, ahol eddig hat tétmérkőzésen lépett pályára, többek között a Zalaegerszeg elleni EKL-selejtező visszavágóján is, ahol 2-1-es eszéki győzelem született.

ZAOL - Az NK Osijek 2-1-re nyert Egerszegen és továbbjutott (fotógaléria +  videó)

fotó: http://zaol.hu

,,Vártam már, hogy csatlakozhassak, hiszen ismerem már korábbról a csapatot. Azért érkeztem, hogy tudjam segíteni a csapatot és az edzőt abban, hogy minél sikeresebbek legyünk. Igyekszem a legjobb formámat nyújtani.” nyilatkozta a 25 éves görög védő.

Várkonyi Bence

A 21 éves védő a szintén NB1-es MTK Budapest csapatából érkezett Zalaegerszegre, méghozzá egy évre kölcsönbe.

Várkonyi Bence már a 2021-2022-es szezonban bemutatkozott az NB1-ben az MTK színeiben. A tavalyi szezonban kölcsönszerződés keretein belül erősítette az NB2-ben szereplő Kozármisleny FC csapatát, majd idén visszatért az MTK-hoz.

Várkonyi: „Szerettem volna élni a lehetőséggel” (videó) | Az MTK Budapest  Labdarúgó Zrt. hivatalos honlapja

fotó: http://mtkbudapest.hu

Todor Todoroski

A 24 éves Észak-macedón válogatott játékos ingyen érkezett Zalaegerszegre, legutóbb az azeri élvonalban szereplő Sumgayit csapatát erősítette.

Todor Todoroski Szkopje két legnagyobb csapatában nevelkedett, a Metalurg és a Vardar színeiben. Ezután megfordult a horvát Osijek és a szintén horvát Sibenik csapatában, majd játszott Szerbiában a Radnicki Nis együttesében, illetve a szlovák élvonalbeli Sered csapatában is megfordult.

2021. november 11-én hazájának felnőtt nemzeti válogatottjában is bemutatkozott, amit már további 10 válogatott meccs követett.

ZTE: Északmacedón válogatott játékos iránt érdeklődik a klub - Csakfoci.hu

fotó: http://csakfoci.hu

„Nagyon boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a csapathoz. Egyértelműen keményen kell dolgoznunk, pontokat kell szereznünk, hogy minél sikeresebbek legyünk és minél előrébb jussunk. Várom, hogy minél több pozítiv pillantot élhessek át Zalaegerszegen.” – mondta a ZTE hivatalos oldalának a 24 éves jobbhátvéd.

A játékos 1+1 éves szerződést írt alá új csapatában.

A Zalaegerszegi TE egyelőre az NB1 11. helyén áll. Legközelebb a MOL Magyar Kupában lép pályára, ahol címvédőként kezdheti meg a menetelését. Az első ellenfél az NB3 Észak-Keleti csoportjának egyik újonca és jelenlegi 2. helyezettje, a Cigánd SE együttese lesz.