Előnyből várhatja a visszavágót a Mátészalka – Mátészalkai MTK – Dunaharaszti MTK 3-1 (1-0)

Múlt hét szombaton rendezték meg az NB3-as feljutásért kiírt osztályozós párharcoknak az első mérkőzéseit, ahol többek között egymásnak feszült a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban 2. helyezett Mátészalka, valamint a Pest vármegyei I. osztályban bajnok Dunaharaszti. A nagy hőség ellenére a találkozó kezdetére szépen megtelt a Mátészalkai Városi Sporttelep, és a helyiek elmondása szerint régen volt ekkora az érdeklődés egy hazai mérkőzésre.

fotó: Mátészalkai MTK

Az első percekben a bordó mezes szabolcsiak domináltak, majd egy kis idő elteltével magára talált a világoskék szerelésben pályára lépő haraszti is, akik többet birtokolták a labdát, ám így is eléggé sok pontatlanság és technikai hiba jellemezte a találkozót.

A találkozó első komolyabb lehetőségből megszerezte a vezetést a Mátészalka: a 15. percben egy bedobást követően a labda Sárosi Norbert elé került, aki egy cselt követően 17-18 méterről, jobbal kilőtte a hosszú alsó sarkot. (1-0)

A következő nagy lehetőség is a szalkaiak előtt adódott, Kovács Ádám jobbról elvégzett szabadrúgására Sárosi érkezett, ám a középpályás a kapu mellé fejelt.

Az első félóra végén két nagy lehetőség is adódott a vendégek előtt, egy szögletet követően Szabó Bence közeli lövését hárította Szilágyi Patrik, majd a kipattanónál ismételhetett Szabó, amely ugyan átjutott Szilágyin, de a gólvonalon helyezkedő Csáki József kivágta a labdát.

Látszódott, hogy a tét és a nagy meleg rányomja a bélyegét a két csapat teljesítményére, de ettől függetlenül becsületesen gyűrték egymást a mezőnyben.

Az eredmény már nem változott, így egygólos hazai vezetéssel vonulhattak pihenőre a felek.

fotó: Mátészalkai MTK

A második félidőt is jobban kezdte a Mátészalka, amely hamar eredménnyel párosult: az 50. percben egy jobb oldalon vezetett támadás végén Gergely Máté beadását még kifejelték a vendég védők, de a labda Tangel László elé került, aki a kapuba lőtt. (2-0)

A második bekapott gól láthatóan felrázta a Dunaharasztit, akik ezután sokkal támadóbbak lettek, és az 57. percben sikerült is szépíteniük. Egy balról érkezőt szögletet követően Szabó Bence közeli fejesét óriási bravúrral hárította Szilágyi, ám az ismétlésnél már tehetetlen volt, mivel a támadó egy remek mozdulattal fejelt a bal alsóba. (2-1)

Ezt követően leült egy kicsit a mérkőzés, a Dunaharaszti többet birtokolta a labdát, de a Mátészalka kontráiban rendre ott volt a veszély.

A 87. percben kis híján növelni tudta az előnyét a Mátészalka, ám a csereként beállt Lyáh Artúr közeli lövését az utolsó pillanatban szögletre rúgták ki.

A ráadás perceiben pedig végleg lezárta a találkozót a hazai együttes: a csereként beszállt Bodó László a félpályától indult meg az ellenfél kapujra felé, majd három védőt is kicselezve lőtt a bal alsóba. Nagyszerű egyéni megoldást láthattunk a mátészalkaiak 26 éves játékosától, amely könnyen lehet, hogy a játéknap egyik legszebb gólja volt. (3-1)

Nagy Róbert játékvezető nem sokkal később véget vetett a találkozónak, amely a Mátészalka 3-1-es győzelmével zárult.


NB3-as osztályozós párharc, első mérkőzés

Mátészalkai MTK – Dunaharaszti MTK 3-1 (1-0)

Mátészalka, Mátészalkai Városi Sporttelep, 700 néző

Vezette: Nagy Róbert (Berényi Ákos, Balla Levente)

Mátészalka: Szilágyi – Csáki, Fejes, Bodó G., Hudák M. (Tóth Á., 86.) – Sárosi (Lyáh, 79.), Fenyőfalvi D., Kovács Á. – Gergely (Magyari, 79.), Toldi, Tangel (Bodó L., 65.)

Vezetőedző: Paulik István

Dunaharaszti: Gyatyel – Csizmadia, Szalai A., Pesti – Vitányi (Kiss D., 85.), Kovács-Galavics, Tóth F, Kanizsai (Gosztonyi M., 75.), Szmola D. (Landsmann, 75.) – Szabó B., Bata (Quanaj, 85.)

Vezetőedző: Ughy Márk

Gólszerzők: Sárosi (15. perc), Tangel (50. perc), Bodó L. (90+2. perc) illetve Szabó B. (57. perc)


A párharc visszavágóját szerdán 17:00-kor rendezik meg Dunaharasztiban. Az idegenben szerzett több gól szabálya nem érvényes az osztályozókra. Ha a második mérkőzés végén az összesített állás döntetlen, akkor hosszabbításra vagy akár 11-es párbajra is sor kerülhet. A párharc győztese automatikusan feljut a nemzeti bajnokság harmadosztályába.