Az NB2 éllovasától szerződtetett középpályást a Szentlőrinc

Az NB3 Dél-Nyugati csoportjának 2. helyén álló Szentlőrinc együttese újfent jelezte, hogy bizony komoly céljai vannak. A Baranya megyei klub mai napon jelentette be a hírt, miszerint Pataki Bence a szezon végéig kölcsönben a piros-fekete gárda színeiben fog játszani. Komoly erősítés lehet ez a szentlőrincieknek, hiszen a 20 éves szerzeményük az NB2-ben is bőven megállta a helyét. Az idei szezonban 11 alkalommal lépett pályára a másodosztályban, a Magyar Kupában pedig kétszer, itt 1 gólt is szerzett a fiatal támadó középpályás.

Pataki egyébként tősgyökeres nyíregyházi, itt kezdett el focizni, majd itt is pallérozódott, egészen 2023 teléig, amikor is profi szerződést kapott a nyíregyházi csapattól. A következő fél évben a Szentlőrinc feljutásáért fog küzdeni, azonban a nyáron akár vissza is térhet nevelőegyesületébe, amely akkorra már lehet, hogy NB1-es lesz.

A 20 esztendős játékos piaci értékét a Transfermarkt 100 ezer euróra taksálja, ami azért elég erősnek mondható a harmadosztályban. Pataki legfőbb erőssége a cselezés, de gyorsaságára sem lehet panasz.

Pataki Bence első interjúja piros-feketében:A további fejlődésem miatt nagyon örülök a szentlőrinci lehetőségnek, mert szeretnék minél több időt a pályán tölteni. Nagyon jó társaságba kerültem, ezt már most érzem, gyorsan befogadtak a srácok. Bízom benne, hogy jó játékkal, gólokkal és gólpasszokkal tudom segíteni az NB II-be igyekvő új csapatomat, amely, nagyon remélem, eléri a célját!

Kép: Szentlőrinc SE