Egy újra rúgatott 11-es gól döntött Fehérváron – Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Az OTP Bank Liga 21. fordulójának vasárnapi játéknapján a tabella 3. helyén álló Fehérvár FC fogadta a 6. pozícióban helyet foglaló Debrecen együttesét.

fotó: Debreceni VSC

I. félidő

Leginkább mezőnyjátékkal telt a találkozó eleje, a két csapat egyszerűen nem tudott a kapura veszélyes támadásokat vezetni, de a mezőnyben becsülettel gyűrték egymást.

Az első komolyabb történésre egészen a 24. percig kellett várni, amikor is a debreceniek védője, Baranyai Nimród a 16-oson belül szabálytalankodott Katona Mátyással szemben, ami miatt Andó-Szabó Sándor játékvezető 11-est ítélt a hazaiak javára.

A labda mögé a télen szerződtetett Nicolás Stefanelli állt oda, ám nem tudott élni a lehetőséggel, mivel olyan pocsékul rúgta a büntetőt, hogy a Loki kapusa, Megyeri Balázs simán fogta.

Ezzel viszont nem ért véget történet, hiszen Andó-Szabó Sándornak jelezték a VAR-szobából, hogy érdemes lenne visszanézni az esetet, mivel a büntető elvégzése előtt néhány pillanattal egyes DVSC védők beléptek a büntetőterületen belülre, ami miatt az a döntés született, hogy meg kell ismételni a 11-est. A debreceniek vezetőedzője, Srdjan Blagojevic nehezen emésztette meg az esetet, és szóvá is tette azt, ami miatt sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

A labda mögé ezúttal nem Stefanelli, hanem Tobias Christensen állt oda, aki már nem hibázott, és a jobb alsóba lőtt. Megyeri ezúttal is érezte az irányt, de itt már ő is tehetetlen volt. 1-0

fotó: Fehérvár FC

Nem sokkal később megint csak a norvég középpályás vállalkozott lövésre, ám ez nem okozott komoly gondot Megyeri Balázsnak. Három perccel később jött a Christensen – Megyeri csata harmadik felvonása, de ezúttal megint csak a Loki kapusa nyert, mivel a Vidi középpályásának 16 méteres kísérletét védeni tudta.

Az utolsó perceket azért megnyomta a Loki, de előbb Bárány Donát fejese, majd Dzsudzsák Balázs szabadrúgása is elkerülte a kaput.

II. félidő

A fordulás után előbb Bese maradt le egy veszélyes beadásról, majd a másik oldalon Bárány Donát 6-7 méteres fejesét védte a bal alsónál Tóth Balázs. Lagator sem tévedett sokat nem sokkal később, majd Tóthnak Ferenczi János 23 méteres lövésénél akadt dolga.

Az 58. percben egy eléggé ravasz Dzsudzsák-féle szabadrúgás maradt ki, majd a túloldalon Csongvai Áron tekert nem sokkal a kapu mellé.

A találkozó utolsó feléhez közeledve Bárány Donát fejelhetett a 11-es pontról, de Tóth Balázs ezúttal is helyén volt. Kettő perccel később Szuhodovszki Soma 17 méteres lövésénél kellett bravúrral védenie a fehérváriak 26 éves kapusának.

A 86. percben Tóth Balázs gyakorlatilag szemmel védte Tuboly Máté bólintását, majd Bárány Donát újabb fejesénél megint közbe kellett avatkoznia. 

A találkozó végén már nem történt semmi érdekes, így a Fehérvár FC 1-0-ra legyőzte a Debrecent. A Loki bánhatja, hogy kihagyta a helyzeteit a második félidőben, mivel így pont nélkül távozott a Sóstói Stadionból.


OTP Bank Liga NB1, 21. forduló

Fehérvár FC – Debreceni VSC 1-0 (1-0)

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Csongvai, Christensen (Simut, 86.), Schön – Katona M. (Sigér, 59.), Berki (Gradisar, 59.), Stefanelli (Pető, 74.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

DVSC: Megyeri – Baranyai (Tuboly, 69.), Lagator, Pellumbi, Ferenczi – Loncar (Szuhodovszki, 81.), Ojediran (Manrique, 69.) – Szécsi (Kocsis, 58.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 81.) – Bárány

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerző: Christensen (30., 11-esből)

fotó: Fehérvár FC


Győzelmének köszönhetően maradt a tabella 3. helyén a Fehérvár FC, míg a DVSC a 6. helyről várja a bajnokság következő fordulóját.