Hátrányból fordított, és nyert a Szpari a Haladás ellen vasárnap (összefoglaló)

A Merkantil Bank Liga éllovasa a Haladás csapatát látta vendégül a bajnokság 21. fordulójában Balmazújvárosban.


Kép: Nyíregyháza Spartacus FC


Értelemszerűen a hazai gárda volt a favorit a mérkőzésen, azonban egy korai kapufás góllal a szombathelyiek kerültek előnybe. Bár a kamera szemszögéből nem lehet egyértelműen megállapítani a gól tényét, a játékvezető azonnal jelezte, hogy ez bizony bent volt. 0-1! A folytatásban már inkább a hazaiak kezdeményeztek, s ennek néhány elpuskázott lehetőséget követően meg is lett az eredménye. A 29. percben egyenlített a nyíregyházi együttes, majd 1 perccel később emberelőnybe is került. Tarján Patrik megkapta második sárgáját, ezzel nehéz helyzetbe hozva csapatát. Az első félidő ezzel az eredménnyel zárult, így 1-1-es döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok. A folytatásban sem vált egyértelművé, hogy ki nyeri majd a találkozót, mindkét oldalon adódtak lehetőségek, de aztán az 59. percben a Szparinak sikerült a gólszerzés. Bár a maradék időben nagyon igyekezett a vendég gárda, de gól híján nem jött össze a pontszerzés az NB2 listavezetője ellen.

Győzelmével a Nyíregyháza továbbra is az első helyen áll, sőt előnye még jobban megnőtt a második pozícióban tanyázó ETO-val szemben, míg a Haladás számára a héten a 12. helyről folytatódhat a bajnokság.


Merkantil Bank Liga 21. forduló

Nyíregyháza Spartacus – Haladás 2-1 (1-1)

Balmazújváros 600 néző, vezette: Katona Balázs (Szabó Dániel, Sinkovicz Dániel)

Nyíregyháza: Dala – Tamás O.(Vida a szünetben), Alaxai, Gengeliczki, Farkas B., Toma(Nagy B. 70.), Kesztyűs, Kovácsréti(Herjeczki 58.), Nagy D., Myke(Novák 58.) , Géresi (Beke 85.)

Vezetőedző: Tímár Krisztián 

Haladás: Pálfi – Nyíri V., Jagodics M., Tarján, Ene, Horváth R.(Beronja 69.), Rácz B.(Szakály 74.) Erdei(Rétyi 86.), Pintér F.(Mohos 69.), Csernik, Jancsó (Kelemen 74.)

Vezetőedző: Aleksandar Jovic


Értékelések

Videók: Nyíregyháza Spartacus FC


Videós összefoglaló

Videó: Nyíregyháza Spartacus FC