A Seria A-ban való bemutatkozás a célja az ETO Akadémia olasz légiósának

Nemrégiben újabb légiós bukkant fel Győrött, méghozzá Matteo Lucarelli, a legendás Seria A gólkirály Cristiano Lucarelli unokaöccse, és a több száz olasz élvonalbeli meccsel rendelkező Alessandro Lucarelli fia. Érdekesség, hogy egyelőre még nem történt hivatalos bejelentés a játékos szerződtetéséről, de már több harmadosztályú bajnokin is szerepelt győri színekben, így biztosra vehető az érkezése. A fiatal védő Parmaban kezdett el focizni, majd az Inter U19-es csapatában pallérozódott. Később aztán játszott az olasz harmadosztályban is, aztán Bulgáriába igazolt. Itt 2022 nyarán szabadon igazolható játékossá vált, de eddig tartott a szabadúszói éra Lucarellinél, a magyar NB2-ben folytatja pályafutását. Pontosabban egyelőre az NB3-as csapatnál szerepel, de elképzelhető, hogy jövőre már a feljutásért harcoló együttest fogja erősíteni.

A 22 esztendős Matteo Lucarellivel a https://bunteto.com/ készített terjedelmes interjút, melynek a magyar labdarúgás szempontjából fontosabb részeit lejjebb olvashatjátok.

Kép: Inter Youth

Matteo válasza arra kérdésre, hogyan is jutott el Győrbe:

„Az ügynökség, amelyhez nemrég szerződtem, szoros kapcsolatban áll a klubbal, tőlük kaptam ezt a lehetőséget. A nyáron több klub is keresett, Olaszországból és máshonnan is, de más-más okokból egyik csapattal sem kötöttem szerződést, ősszel pedig jött ez a győri lehetőség. Nem hittem volna, hogy egy év kihagyás után ilyen lehetőséghez jutok, úgy éreztem, erre a vonatra fel kell ugranom, és nem bántam meg, hogy így döntöttem, nagyon jól érzem magam Magyarországon. Szimpatikusak volt számomra a klub hosszú távú céljai, az edzőközpont pedig egészen lenyűgöző, itt minden feltétel adott ahhoz, hogy fizikálisan és játékban is utolérjem magam, és visszakerüljek arra a szintre, ahol két évvel ezelőtt tartottam. Nem titok, hogy szeretnék minél hamarabb az ETO első csapatában futballozni – abban állapodtam meg a vezetőkkel, hogy az őszi szezon végét az akadémiai gárdánál töltöm, de közben edzek az első csapattal is, tavasszal pedig már remélhetőleg a másodosztályban küzdhetek a feljutásért. Ha pedig úgy alakul, a következő idényben szeretném megmutatni magam a magyar élvonalban is.”

Az interjú másik részében összehasonlította az olasz, és a külföldi utánpótlás nevelést.

Olaszországban egészen máshogy képzik a fiatal játékosokat, különösen a védőket, mint bárhol máshol. Már 13-14 éves koromban olyan taktikai képzést kaptam, ami külföldön még a felnőttek között is ritkaságnak számít. Nagyon fiatalon megtanítják nekünk, hogyan helyezkedjünk, hogyan olvassuk a játékot, hogyan lépjünk be a támadásépítésbe.

mondta Matteo Lucarelli


https://bunteto.com/ : „Hol látod magad öt év múlva?

Matteo Lucarelli: Az még nagyon messze van… A legfontosabb rövid távú célom, hogy élvonalbeli labdarúgó legyek, akár Magyarországon is. A magyar futball infrastruktúrája rendkívül fejlett, itt jó labdarúgónak lenni, minden adott ahhoz, hogy a játékosok profi körülmények között fejlődhessenek. Persze egyszer majd szeretnék visszatérni Olaszországba és a Serie A-ban futballozni.

A teljes interjút a játékossal ide kattintva olvashatjátok el a bunteto.com oldalán.