Balogh Botondot erősen figyeli a török Trabzonspor

Balogh Botondra több magyar szurkoló is úgy tekint, mint a magyar válogatott védelmének jövőbeli oszlopos tagja. A játékáról már tudott mutatni egy keveset múlthét vasárnap, hiszen Marco Rossi a kezdőbe nevezte a 21 éves védőt, aki nem teljesített rosszul, sőt, a mezőny egyik legjobbja volt a Montenegró ellen 3-1-re megnyert EB-selejtezőn.

fotó: http://mti.hu

Balogh Botond 2019 nyara óta erősíti az olasz Parma együttesét, ahol 2020. október 28-án, a Pescara ellen 3–1-re megnyert Olasz Kupa mérkőzésen mutatkozott be tétmérkőzésen, majd az olasz élvonalbeli futballba is belekóstolhatott, ám a csapat kiesett a másodosztályba, és jelenleg is ott szerepel.

fotó: http://parmacalcio1913.com

Az elmúlt időszakban egyre több lehetőséget kap az olasz csapatnál, de továbbra sem számít stabil kezdőnek, így felmerült annak a lehetősége is, hogy az elkövetkezendő időszakban távozhat a Parmától.

Török sajtóhírek szerint a Trabzonspor képviselői a Puskás Arénában tekintették meg a Magyarország – Montenegró EB-selejtezőt, ahol kifejezetten Balogh Botond játékát figyelték. Állítólag pozitív jelentések érkeztek a török klubhoz a védővel kapcsolatban, akik továbbra is árgus szemekkel figyelik őt.

fotó: http://mti.hu

A hírek szerint Abdullah Avci, a Trabzonspor technikai igazgatójának külön kérésére utaztak el Magyarországra a klub megfigyelői, hogy személyesen lássák a játékost.

Balogh Botondnak 2025 nyaráig él a szerződése a Parmában, és jelenlegi piaci értékét 750 ezer euróra becsüli a Transfermarkt.

fotó: http://m4sport.hu

Nem Balogh Botond lenne az egyetlen magyar játékos a török élvonalbeli bajnokságban, hiszen válogatottbeli csapattársa, Mocsi Attila jelenleg a Rizespor együttesét erősíti.