A 92. percig a pasaréti együttes vezetett – Békéscsaba 1912 Előre – Pénzügyőr SE 2-1

Csak egy hajszálnyira volt az óriási szenzációtól a Pénzügyőr SE, amely az első félidő derekán vezetéshez jutott az eddig százszázalékos Békéscsaba otthonában, majd az előnyt a 92. percig megtartotta. A jól záró vendégvédelem a nemrég még másodosztályú békési együttes minden próbálkozását meghiusította. Mégis elmaradt a nagy meglepetés, hiszen a 92., valamint a 95. percben is gólt ért el a Békéscsaba, így a pasaréti együttes pont nélkül térhetett haza.


Békéscsaba: Póser Dániel, Futó Zsombor, Mihály Bálint, Pintér Norbert, Zvara Levente Mátyás, Vólent Roland, Kóródi Nándor, Geiger Norbert Attila, Fazekas Lóránt, Albert István, Bora György

Cserék: Krnács Richárd, Komáromi Csongor, Kuzma Hunor Álmos, Zádori Krisztián, Sármány Kristóf, Váradi Ádám, Hodonicki Márk, Ilyés Tamás, Mikló Roland, Babinyecz Balázs.
Vezetőedző: Csató Sándor

Pénzügyőr: Steer Bence, Balázs Bálint József, Stoiacovici Dávid Tibor, Farkas Balázs Zoltán, Biró Ákos, Bene Marcell, Tóth Dávid, Tóth Kristóf, Simon Krisztián Zoltán, Gajda Márkó Gábor, Labát Krisztofer

Cserék: Puskás Bence, Kiss Dávid, Urbin Martin, Molnár Milán, Varga Örs, Bartos Norbert, Karacs Roland, Megyeri Márk, Nagy Barnabás.
Vezetőedző: Lászka Balázs

Gólszerzők: Labát Krisztofer (24. perc), Sármány Kristóf (92. perc), Albert István (95. perc).

Sárga lapok: Vólent Roland (16.  és 95. perc) – kiállítva, Bene Marcell (30. perc), Simon Krisztián Zoltán (31. perc), Albert István (44. perc), Futó Zsombor (57. perc), Labát Krisztofer (79. perc), Steer Bence (95. perc), Láza János (95. perc).

Lászka Balázs: – Alaposan felkészültünk a Békéscsaba játékából, ezért számítottunk rá, hogy hazai pályán dominál majd. Az első félidőben hellyel-közzel sikerült kontrollálnunk a mérkőzést, a kapusunknak volt két nagy védése is. Egy gyönyörű szabadrúgásgól után vonulhattunk szünetre, ami plusz erőt adott a játékosoknak. Számítottunk arra, hogy a Békéscsaba mindent egy lapra feltéve rohamoz majd. Sajnálom a játékosaimat, hogy a vége így alakult. Nem mondom, hogy igazságos a vereség, de egy jó csapat nyert ma.

Csató Sándor: – Szerettük volna, ha simább ez a mérkőzés, de a Pénzügyőr nagyon jól játszott és a kapusuk ma egy nagyon jó napot fogott ki, a szabadrúgásuk pedig nagyon jól volt helyezve. Az első félidőben három helyzetünket is védte, talán tompábbak is voltunk. A szünetben éreztem a feszültséget a csapaton, de kértem a játékosokat, hogy nyugodjanak meg, mert jönnek majd a helyzetek, csak koncentráljanak a befejezésekre. Számítottunk arra, hogy a beadások után majd hibáznak, szerencsére a végén sikerült kétszer betalálni.

Forrás: https://1912elore.hu/