Zoran Spisljak: ,,Örülök a jó kezdésnek, de nem szabad hátradőlni” – Sényő-Carnifex FC – FC Hatvan 1-1 (1-0)

1-1-es döntetlent játszott egymással a Sényő-Carnifex FC és az FC Hatvan együttese a NB3 Észak-Keleti csoportjának 3. fordulójában.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és , szöveg, amely így szól: „www.carni hu ERDESZET”

fotó: http://senyofc.hu

Az első félidőben a szabolcsiak domináltak és több alkalommal is veszélyes beadásokkal szegezték a kapu elé a hatvaniakat. Nem sokkal később a vendégek is jelezték, hogy mérkőzésben vannak és győzni szeretnének, veszélyes kontrákat vezettek rendre, de az utolsó pillanatokban rossz döntéseket hoztak. Ezután a Kapacina testvérek révén két komoly lehetősége volt a hazai csapatnak, előbb Kapacina Valer ollózott a kapus kezébe, majd Kapacina Kevin lőtt fölé 8 méterről ziccerben. A 30. percben egy szabadrúgás váriációval lepte meg a Hatvan együttese a Sényőt, remek háromszöget követően Karácsony Dávid ültetett bele két védőt a hintába, de lövése nem sokkal mellé ment.

A 37. percben egy bal oldali Sényő szögletet követően Szokol Zsolt csúsztatott a vendég kapuba. 1-0

A félidő végén Szokol duplázhatott volna, de fejese a felsőlécen csattant.

fotó: http://senyofc.hu

Fordulás után Kapacina Kevin rögtön gólt fejelt Lizák Bence remek beadása során, de már lesen tartózkodott a támadó. A Hatvan sokkal támadóbb felfogásban lépett pályára és cserékkel igyekezett frissíteni a csapatot, de komolyabb lehetőségig nem jutott.

Hajszál híján | Szabolcs Foci Info

fotó: http://senyofc.hu

A hajrában ugyan kinyílt a vendég együttes és ezáltal kicsit több területe lett a hazai csapatnak, de nem sikerült élni a lehetőségekkel. A 83. percben sikerült egyenlítenie a Hatvannak, egy jobb oldalról érkező beadást Szabó Szilveszter juttatott a sényői kapuba. 1-1

A végén mind a két csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de a próbálkozások kimaradtak, így 1-1 maradt a végeredmény és mind a két együttes veretlen tudott maradni. A lefújást követően látható volt, hogy a vendég csapat jobban örült a döntetlennek, míg a sényői játékosok lehajtott fejjel és csalódottan jöttek le a pályáról.

A találkozót követően Zoran Spisljak nyilatkozott oldalunknak.

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, futballozás, futballozás és szöveg

Zoran Spisljak, az FC Hatvan vezetőedzője:

-Hogyan értékelné ezt a mérkőzést? Azt kapta-e a Sényőtől, amire számított?

,,Arra számítottunk, hogy egy jól felkészült csapat ellen fogunk játszani, akik nagyon jó játékosokkal rendelkeznek és jól is igazoltak a nyáron. Az első perctől láttuk, hogy a Sényő ránk akarja erőltetni az akaratát és ez sikerült is neki, főleg az első félidőben. Voltak veszélyes akcióik, beadásaik illetve pontrúgásaik, amelyből megszerezték a vezetést. Nekünk is voltak ígéretes támadásaink, de az utolsó pillanatokban nem jó döntéseket hoztunk. A szünet után igyekeztünk nagyobb nyomást helyezni az ellenfélre és cserékkel frissíteni, de jól állta a sarat a Sényő. Szerencsére a vége fele sikerült egyenlíteni és ugyan próbáltunk még előrejönni, de már elfáradtak a játékosaim és nem tudtunk győzelmet aratni. Összességében nagyot küzdöttünk, szenvedtünk és harcoltunk a pályán, aminek köszönhetően ponttal távozunk egy remek csapat otthonából, amely sokat érhet a későbbiekben.”

-Két részre lehetne bontani ezt a mérkőzést. Az első félidőben inkább a hazai csapat dominált és ez helyzetekben is megmutatkozott, míg a második félidőben már egy sokkal bátrabb Hatvant láthattunk. Ennek mi volt az oka?

,,Hátrányba kerültünk egy szögletet követően és szerencsére az első félidő végén nem kaptunk még egy gólt. Az öltözőben felhívtam egyes játékosok figyelmét a különböző dolgokra. Második félidőben már jobban játszott a csapat és a cserék is hozták a frissességet. A cseréink egész jól szálltak be a mérkőzésbe és lendületet vittek a játékba, ami után sikerült egyenlíteni és bár nyerhettünk volna, ha nagyobb szerencsénk van, de szerintem egy igazságos eredmény született, mivel mind a két csapatnak volt egy jó félideje, ahol a maga javára fordíthatta volna a találkozót.”

-Eddig még veretlen a csapat, ugyanis 3 forduló után 7 ponttal állnak a bajnokságban, valamint a MOL Magyar Kupában is sikerült továbbjutni. Hogyan látja eddig a csapatát?

,,Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, hiszen két nagyon jó erőkből álló csapatot tudtunk két vállra fektetni, valamint a mai nap folyamán nem kaptunk ki egy szintén nagyon jó csapat ellen. Nyilván itt mindenki munka mellett jár futballozni, tehát nem ,,aranylabdások” alkotják a keretünket, ezzel tisztában vagyok, de nagyon jó a közösség és egy jó fiatal csapatunk van. A kupában is szeretnénk minél messzebb menetelni és a Jászberény ellen leginkább olyanok játszottak, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig és domináns futballt játszva, magabiztosan jutottunk tovább. A következő kupaellenfelünk a DEAC lesz, akiket már egy alkalommal legyőztünk idén, de az teljesen más mérkőzés lesz, mint a bajnoki volt. Természetesen örülök a jó kezdésnek, de nem szabad hátradőlni.”

-A következő ellenfél a Tiszafüred gárdája lesz. Hogyan készülnek arra a találkozóra?

,,Mi minden alkalommal a következő feladatra koncentrálunk és készülünk mérkőzésről mérkőzésre. Most egy jó periódusban vagyunk hálistennek, de nem szállhatunk el az eredmények láttán. Igyekszünk minden ellenfélből megfelelően felkészülni és az edzéseken olyan elemeket gyakorolni, amelyekből mi sikeresek lehetünk egy adott mérkőzésen, de a stílusunkon nem fogunk változtatni és szeretnénk a saját játékunkat játszani. A Tiszafüred ellen sem lesz egyszerű, de hazai pályán győzni szeretnénk mindenképp és folytatni ezt a jó szereplést.”

-Hogyan alakult a felkészülés a nyár folyamán?

,,Azt tudom mondani, hogy jó volt a felkészülés. Távozott tőlünk egy pár játékos, hiszen szerettünk volna változtatni a keretünkön egy kicsit. Nagy veszteség volt számunkra a Sármány Kristóf elvesztése, aki 21 góllal lett a legutóbbi szezon gólkirálya ebben a csoportban és most Békéscsabán szerepel. Jöttek hozzánk fiatal játékosok, akik új dinamikát hoztak, de szerencsére a csapat magja az egyben tudott maradni, ami nagyon fontos volt. Minden játékost sikerült a lehető legjobb állapotba hozni a szezon kezdetére, nyilván még formálódik a keret és el kell telnie még néhány fordulónak, hogy megtaláljuk a lehető legerősebb csapatot, de jó úton járunk mindképp. Az eddigi eredményeink is ezt támasztják alá, tehát jó munkát végeztünk a nyáron.”

-Bár még nagyon a szezon elején vagyunk, de ön milyennek látja ezt a bajnokságot?

,,Itt minden csapat nagyon erős és bárki megverhet bárkit. Nyilván vannak kiemelkedő csapatok is, de szerintem egy izgalmas és szoros bajnokság elé nézünk a tavalyi szezonhoz hasonlóan. Az én véleményem szerint a csapatok nagy része néhány ponton belül fog mozogni és nagy harc lesz a kiesés elkerülése érdekében.

-Milyen eredménnyel lenne elégedett a szezon végén?

,,A klubnak a fő célja a stabil bentmaradás kiharcolása, valamint szeretnénk felépíteni a játékosainkat egy olyan magas szintre, hogy a későbbiekben sikerüljön akár NB1-be vagy NB2-be igazolniuk. Természetesen szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán és egyelőre jó úton haladunk ilyen szempontból. Hogy fognak-e változni a céljaink a későbbiekben, azt majd csak az őszi szezon végén tudjuk megállapítani, hiszen még csak 3 forduló ment le a bajnokságból és olyan túl nagy következtetéseket még nem szabad levonni.”