80 percet emberhátrányban játszottak a hazaiak – Érdi VSE – Technoroll-Teskánd KSE 1–4 (0–1)

Becsülettel küzdött, de nem állt a szerencse az Érdi VSE mellett az újonc Technoroll-Teskánd KSE elleni mérkőzésen, hiszen a házigazda egy öngóllal már korán hátrányba került, majd nem sokkal később emberhátrányba is, s bár a szépítés összejött, a zalaiak kihasználták előnyüket és 4–1-re nyertek az Ercsi úti Sporttelepen.

Nem indult túl szerencsésen a házigazda Érdi VSE számára az újonc Teskánd KSE elleni mérkőzés napja, hiszen Göblyös Dániel a meccs napján betegedett meg, aztán a találkozó sem az érdiek szája íze szerint kezdődött, hiszen a vendég zalaiak az ötödik percben megszerezték a vezetést egy szerencsés szituáció után, amikor egy jobb oldali beadást Szabó Richárd az ellenfél támadója elől próbált menteni, de kísérlete után a labda az érdi kapuban kötött ki (0–1). Nem sokkal később pedig Bontó Marcell lövését is védenie kellett Kertész Ferencnek.

A 13. percben pedig mélyült az  érdiek gödre, amikor Szabó Richárdot némi meglepetésre egyből piros lappal kiállította a játékvezető. A szabadrúgást pedig nem sokkal lőtték mellé a vendégek, akik ezt követően is eljutottak egy nagy helyzetig, a 18. percben pedig egy kapufáig – Kertész Ferencnek pedig már egy mérkőzésre elegendő védést kellett bemutatnia, mire az érdiek is jelentkeztek egy helyzettel, amikor Kürti Zsolt jobb oldali beadását a hosszún érkező Németh Gábor Vince durrantotta fölé.

A második félidőre rendezték soraikat az érdiek, de egyenlítés helyett Pergel Bence lőtt nagy gólt az érdi kapuba. Az érdiek viszont hamar szépítettek, amikor egy beadást Farkas Bálint gyönyörű mozdulattal, kapásból pofozott a léc alá (1–2) az 58. percben.

Újabb három perccel később azonban ismét kettővel vezetett a Teskánd, amikor egy jobb oldali lapos beadást nem szabadítottak fel az érdiek, a hosszún érkező Bontó Marcell pedig a kapuba tudott gurítani (1–3).

Az érdiek továbbra is becsülettel küzdöttek, s nem sokkal később Kürti Zsolt révén kapufáig is jutottak, de a Teskándnak ezúttal minden összejött és Bontó Marcell a 80. percben egymaga második, csapata negyedik gólját is megszerezte egy kiszorított helyzetből leadott lövéssel, kialakítva ezzel a vendégek 4–1-es sikerét.

“Nehéz erre magyarázatot találni, egyet biztosan aludnom kell rá, de az is biztos, hogy szégyenteljes produkció volt a csapattól, amellett, hogy nem egyszerű feladat nyolcvan percet emberhátrányban játszani. Azt is mondhatom, hogy a második félidőben a helyzeteink is megvoltak, sokszor mentünk ziccerben, de ezeket nem tudtuk értékesíteni, de talán ez az egyetlen pozitívum a mostani mérkőzésből. Átgondolom és megnézem még egyszer a meccset és megpróbálunk rendeződni jövő hétre”– fogalmazott Ebedli Zoltán.

“Végre kijött az, amiért egész évben dolgozunk. Voltak mérkőzések, amikor hajszálon múlt, hogy nem szereztünk pontot vagy pontokat. Meghatározta a mérkőzést a korai kiállítás, de utána már a saját játékunkat tudtuk játszani, próbáltunk kontrázni és meg voltak a lehetőségeink. Ha az első félidőben négy-öt góllal vezetünk, az ellenfél nem szólhat semmit. A második félidőben csak az volt a cél, hogy nálunk legyen a labda és türelmesen játsszunk. Sajnos kettő null után kicsit elaludtunk és hamar kaptunk egy gólt, de rendeztük a sorokat és ilyen arányban is megérdemelten nyertünk” – értékelt Fejérvári Ferenc, a Teskánd vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb október 30-án, vasárnap lép pályára, amikor 11 órától az ETO Akadémia vendége lesz, majd november 6-án az Ercsi úti Sporttelepen látja vendégül a pályaválasztói jogot felcserélő Gyirmót FC Győr II-t.

NB III, Nyugati csoport, 14. forduló
Érdi VSE–Technoroll-Teskánd KSE 1–4 (0–1)
Érd, 150 néző. V.: Tóth Tamás (Szilágyi Zs., Piskóczi)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Pallagi, Fülöp (Gajda, a szünetben), Németh G. V. (Fügedi, 81. perc) – Kürti, Farkas B., Révész, Pintér N. – Csoma-László (Morvai, 81. p.), Pál Sz. (Molnár D., a szünetben)
Edző: Ebedli Zoltán
Teskánd: Pergel D. – Szabó M., Simonfalvi, Bekő, Bailo – Hetesi (Őr, 84. p.), Potyi, Szinay (Kiss P., 90. p.) – Lórántfy, Pergel B. – Bontó (Fábián, 90. p.)
Vezetőedző: Fejérvári Ferenc
Gól: Farkas B. (58. perc), ill. Szabó Richárd (5. perc – öngól), Pergel B. (55. p.), Bontó (62., 80. p.)
Kiállítva: Szabó Richárd (13. perc)

Forrás: https://erdivse.hu/