,,Simán továbbjutunk” – Zoran Kuntics sima Fradi győzelemre számít

A mai nap folyamán játsszák a Ferencváros-KÍ Klaksvík Bajnokok-Ligája selejtező első fordulójának a visszavágóját a Groupama Arénában. Az első mérkőzésen nem született döntés, hiszen 0-0 lett a végeredmény, de a párharc esélyese továbbra is a magyar bajnok.

BL-selejtező: 0-0-s döntetlent harcolt ki a Baráth Péterrel felálló  Ferencváros a feröeri bajnok otthonában

fotó: http://fradi.hu

Zoran Kuntics, a zöld-fehérek korábbi játékosa és egyik nagy kedvence volt a 90-es évek második felének. Az 1995/1996-os szezonban az Anderlecht elleni BL-rájátszás odavágóján gólt szerzett és részben ez a gól is kellett az akkori Ferencvárosnak a Bajnokok-Ligája csoportkörébe jusson, ahol a holland Ajax, a spanyol Real Madrid és a svájci Grasshopper volt az ellenfél.

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=RBuu8aaU09U

A korábbi kedvenc a Metropolnak nyilatkozott a visszavágóval kapcsolatban:

„Az erőviszonyokat ismerve nincs abban semmi önteltség, hogy mindenképpen Fradi győzelmet várok a feröeri bajnok ellen. Még akkor is, ha az első meccsen cseppet sem volt meggyőző a ferencvárosiak teljesítménye.” 

,,Ezekre a szituációkra jó lesz figyelni ma is, bár, mint mindenki láthatta, nem igazán „fociművészek” az ellenfél játékosai. Így aztán, nincs igazán veszélyes fegyvere a Klaskvíknak. Sima Fradi-győzelmet várok, a feröeriek nem jelenthetnek akadályt a Csercseszov-csapat számára.”

forrás: http://metropol.hu

A Ferencvárosnak ,,dejavu” érzése lehet, hiszen a tavalyi szezonban is nehezen indult az első mérkőzés a kazah Tobol ellen, mivel a hosszú utazás és a időeltolódás kimerítette a játékosokat, míg a frissebb kazah csapat jobban bírta a mérkőzést, így ott is 0-0-lett. A visszavágón a magyar bajnok érvényesítette a papírformát és 5-1-re kiütötte a kazah bajnok Tobolt.

A Tobol elleni győzelem összefoglalója « Üllői út 129.

fotó: http://ulloi129.hu

A feröeri bajnok otthonában a pálya kicsi mérete és műfüves boritása, valamint a hideg időjárás is nehezítette a Ferencváros dolgát. Valószínűleg most fordított lesz a helyzet, hiszen a Groupama Aréna pokoli hangulata mellett a pálya nagysága és a budapesti meleg is hátráltathatja majd az északi csapatot.

A Fradi túl van a feröeri kalandon és Budapesten fog továbbjutni a BL-ben

fotó: http://fradi.hu

A visszavágót ma este 18:00-ás kezdéssel rendezik meg a Groupama Arénában. A találkozó játékvezetője a 34 éves szlovén David Smajc lesz, míg segítői David Gabrovec és Tomaz Cerne lesznek.

Ha a mai mérkőzésen is döntetlen születik, akkor hosszabbításra vagy akár 11-es rúgásokra is sor kerülhet.