Szombaton indul az NBI-es Teremlabdarúgó Kupa

2020 után ismét megrendezésre kerül az NB I-es Teremlabdarúgó Kupa, melyen a Simple Női Liga NB I tizenkét csapata közül nyolc vesz részt.

A szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban szombaton és vasárnap az A-csoportban az ETO FC Győr, a Budaörs, az Astra HFC-Üllő és a Haladás Viktória, míg a B-jelű négyesben az MTK, a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, a Puskás Akadémia FC és a Szekszárdi WFC találkozik.

A teremkupában minden együttes hat csoportmeccset vív, vagyis az azonos csoportba sorolt csapatok közül valamennyi csapat kétszer játszik mindhárom ellenfelével. Az így kialakult sorrend alapján, a csoportok 1-2. helyezettjei – keresztbe játszással – az elődöntőt játsszák le, majd a két győztes a kupagyőzelemért, a két vesztes a 3. helyért mérkőzik meg. A csoportok 3-4. helyezettjei, ugyanilyen rendszerben mérkőznek az 5-8. helyezés eldöntéséért.

A mérkőzések játékideje 12 perc, térfélcsere nélkül.

A helyosztó mérkőzések játékideje 20 perc, térfélcsere nélkül.

A helyosztó mérkőzéseken amennyiben a rendes játékidő végén döntetlen az eredmény, akkor 3-3 büntetőrúgás következik, további egyenlőség esetén a büntetőrúgások számát addig növelik, míg az valamelyik csapat győzelmével zárul.

A teremkupa legjobb játékosát, legjobb kapusát, valamint gólkirályát a kiíró külön díjazásban részesíti. A gólkirályi cím eldöntésénél a torna során szerzett gólok számítanak. Amennyiben kettő vagy több labdarúgó ér el azonos eredményt, akkor az a gólkirály, aki több mérkőzésen szerzett gólt. Ha ez is azonos, a mérkőzések első góljai rangsorolnak. Amennyiben ezek száma is azonos, az erre felkért zsűri dönt a „legszebb gól” alapján.

A torna utolsó két mérkőzését, bronzcsatát és a finálét vasárnap (január 21.) 13:20-tól élőben közvetíti az M4 Sport. 

A szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokba a belépés mindkét nap ingyenes.

Fotó: MLSZ (archív)