Seria A-t megjárt belső védő érkezett az ETO-hoz, most már ő az NB2 legértékesebb játékosa

Szabadon igazolható középhátvédet igazolt az NB1-es feljutást megcélzó ETO FC csapata. Bár a középpályához, és a csatárokhoz hasonlóan a védősor is nagyon erősnek számít NB2-es szinten, az elmúlt néhány hétben bizonyossá vált, hogy égetően fontos lenne még új játékos a védelembe. Nemrég portugál balbekkel erősített a zöld-fehér alakulat, a mai napon pedig Deian Boldor személyében rutinos belső védő érkezett a csapathoz.

Kép: ETO FC

A temesvári születésű játékos Romániában kezdett el futballozni, majd elég hamar 16 esztendős korában az AS Roma akadémiájára került. Ezt követően több olasz csapatnál is megfordult, aztán egy rövid MLS kitérőt követően a Bolognába, majd Veronába szerződött. Játszott már a harmadosztályban, és a második vonalban, de a Hellas Verona színeiben még a Seria A-ban is bemutatkozhatott, noha ott csak 1 mérkőzésen jutott szóhoz.

Deian Boldor. Kép: https://www.mountroyalsoccer.com/

Ez a debütálás az olasz első osztályban még 5 évvel ezelőtt történt, utána még az albán bajnokságban is rúgta a bőrt egy szezonon keresztül, 22 lejátszott mérkőzés erejéig. 2021 telén visszatért a román élvonalba, de 2023-ban nem hosszabbítottak vele a Chindia csapatánál, és két hónapig szabadúszóként volt kénytelen tevékenykedni, de a napokban megegyezett a győri klubbal, a szerződés hossza egyelőre nem ismert. Érdekesség, hogy a játékos piaci értéke növekvő tendenciát mutat, jelenleg a mértékadó Transfermarkt 650 ezer euróra taksálja azt.

Számomra elég furcsa, hogy a román felnőtt válogatottba nem kapott meghívót, csupán az U-válogatottakban szerepelt a védő. Nem kizárt az sem, hogy az ETO színeiben érheti el azt, hogy bemutatkozhasson az első számú nemzeti csapatban is.

Deian Boldor meglepően hosszan értékelte Győrbe igazolását:

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az ETO játékosa lehetek – kezdte Deian Boldor. – Hogy őszinte legyek, nem gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű körülmények közé érkezem, az infrastruktúra tökéletes, emellett profi emberek dolgoznak itt. Claudiu Bumba biztosított arról, hogy itt egy nagyszerű közösségbe érkezem, amely készen áll arra, hogy visszatérjen oda, ahová való. A csapatban minden adott ahhoz, hogy ez sikerüljön, és újra Magyarország egyik legnagyobb klubja legyen. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani, nagy eredményeket elérni, és boldoggá tenni a szurkolókat. A döntésemet, hogy ide igazolok, a célok miatt hoztam meg, nagyszerű jövőt látok a klub számára. Szeretném megköszönni a vezetőségnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget, és ennek a családnak a tagja legyek. Ez természetesen hatalmas felelősség, de ez nagyon inspirál engem. Alig várom, hogy a Stadionban játszhassak, találkozhassak a szurkolókkal és mindannyian együtt, lépésről lépésre harcoljunk a feljutásért

Deian Boldor

Az ETO sportigazgatója is kommentálta az új játékos érkezését:

 „Rutinos, ballábas védővel erősödött a védelmünk, ami óriási öröm számunkra. Deian komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, jó karakter, aki sokat tud nekünk segíteni a játékával és a mentalitásával egyaránt „

mondta Köteles László