A DEAC-nál az élmezőny a cél

Folytatja jó szereplését a DEAC együttese az NB3 Észak-Keleti csoportjában. A hajdúsági klub ugyan beragadt a bajnokság elején, de azóta sorra nyeri a mérkőzéseket és jelenleg a tabella 3. helyét foglalják el Urbin Péter tanítványai.

A DEAC legutóbb a Sényő vendége volt az NB3 Észak-Keleti csoportjának 7. fordulójában, ahol kevés lehetőséget hozott a találkozó, de végül egy vitatott módon megítélt büntetővel az egyetemisták örülhettek a mérkőzés lefújása után, így továbbra is tapad a Putnokra és a Cigándra.

Lehet, hogy egy kép erről: 7 ember, amerikaifocizó emberek, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://senyofc.hu

A találkozót követően a DEAC részéről Urbin Péter és Sándor Tamás nyilatkozott oldalunknak.

Urbin Péter, a DEAC vezetőedzője:

Urbin Péter: „Ez egy nagyon jó korosztály” - DEAC

fotó: http://deac.hu

-Gratulálok a győzelemhez! Hogyan értékelné a Sényő elleni találkozót?

,,Először is, köszönjük szépen a gratulációt! Azt kaptuk a Sényőtől, illetve a mérkőzéstől, amire számítottunk előzetesen. Nagyon kevés folyamatos játék alakult ki, nyilván a pálya talaja sem engedte ezt a fajta folyamatosságot. Annak kifejezetten örülök, hogy nullára hoztuk le ezt a mérkőzést, ami eddig nem sikerült a szezon folyamán. Büszke vagyok a srácokra, mert végig fegyelmezettek voltak és gyakorlatilag nem engedtünk sokat a Sényőnek. Az első félidőben vezetést szereztünk egy büntetőből, majd a második félidőben többször is lezárhattuk volna a mérkőzést, mert volt kb 5-6 100%-os ziccerünk, de azokban a pillanatokban nem jól koncentráltak a srácok és ezek sajnos kimaradtak. Ha ezek bemennek, akkor könnyebbé tehettük volna a saját dolgunkat a mérkőzés végére, de örülünk a három pontnak.”

-Mennyire készültek a Sényő játékából?

,,Minden ellenfélből igyekszünk tisztességesen felkészülni és a Sényő sem volt kivétel. Tudtuk, hogy a Sényő egy nagyon jó és rutinos csapat, akik kiváló játékosokkal rendelkeznek. Alapos videóelemzést folytattunk az elmúlt egy hétben, ahol kerestük az ellenfélnek az erősségeit, illetve a gyengeségeit. Azt tudtuk előzetesen, hogy ha engedjük őket futballozni, akkor nagyon nagy bajban lehetünk, ezért elég magasan letámadtuk őket, így arra kényszerültek, hogy felíveljék a labdákat, majd onnan a második labdákat összeszedve indítsanak támadásokat, illetve a pontrúgásaik és beadásaik is veszélyesek voltak. Ezért is fektettünk nagyobb hangsúlyt a védelem megszervezésére, próbáltuk kihozni a labdát, hogy ezáltal ránk jöjjenek és megnyíljanak a védők mögötti területek. Hálistennek nem kaptunk ma gólt és egy értékes három ponttal távozunk Sényőről.”

-Egy büntetővel szerezték meg a vezetést, ami később elég volt a mérkőzés megnyerésére is. A szituáció eléggé nagy port kavart a játéktéren és a nézők körében is, hiszen a játékvezető nem ítélt határozottan. Ön hogyan látta az esetet?

,,Őszintén szólva nem láttam az esetet, mivel egy bedobás utáni kavarodás volt és én nagyon messze álltam. Ilyenkor ez a bíró megítélése, hogy befújja-e az ilyen szituációkat. Ha valóban kéz volt, akkor azt elhiszem neki, de én nem tudok ebben a kérdésben állást foglalni. A Tobe (Sándor Tamás) volt kijelölve és nagyon magabiztos volt a 11-esnél.”

-A csapat nagyon jól áll 7 forduló elteltével, annak ellenére is, hogy a szezon elején egy kicsit beragadt. Továbbra is az élmezőny a csapat célja vagy szeretnének harcolni akár a bajnoki címért?

,,Erre a kérdésre majd jövő májusban tudok válaszolni, mivel még csak hét forduló telt el, de azért már lehet látni az erőviszonyokat. Mi dolgozunk hétről-hétre és javítgatjuk a hibáinkat. Valamelyik mérkőzés jól szokott sikerülni, valamelyik kevésbé jól. Nem gondolkozunk azon, hogy most hanyadik helyen fogunk végezni a szezon végén. Nyilván a DEAC az egy olyan klub, amely általában az élmezőnyben szokott végezni a harmadosztályú bajnokságokban, tehát idén is szeretnénk az élmezőnyhöz tartozni. Ha jól csináljuk a dolgokat, akkor lehetünk bajnokok, de még hosszú az út odáig.”

-A következő ellenfelük az NB2-es Kozármisleny lesz a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában. Milyen céllal lépnek pályára?

,,Természetesen szeretnénk meglepetést okozni és hazai pályán kivívni a továbbjutást. Ezek a kupamérkőzések mindig jók, hiszen ilyenkor a kisebb csapatok jobban felszívják magukat és nagy elánnal mennek neki a meccsnek. Készülünk a Kozármislenyre, amely most nagyon jól kezdte a másodosztályt, hiszen ott van az élmezőnyben és biztosan egy játszó csapat ellen fogunk pályára lépni, de szeretnénk eltüntetni a két csapat közötti osztálykülönbséget és továbbjutni a kupában.”

Sándor Tamás, a DEAC középpályása és csapatkapitánya:

A fiát edzi a debreceni focilegenda: két Sándor Tamással szerepel a DEAC az  NB II-ben - Sportal.hu

fotó: http://deac.hu

-Gratulálok a győzelemhez és a gólodhoz! Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

,,Tudtuk, hogy egy jó és focis csapat ellen fogunk játszani, amely hazai pályán jó erőt képvisel. A találkozó elejétől kezdve letámadtuk őket, hogy ne tudjanak hátulról szervezni és ne legyen nekik szabad terület. Arra is nagyon figyeltünk, hogy kevesebbet szabálytalankodjunk, mivel kiváló pontrúgóik vannak és ezek nagyon veszélyesek tudnak lenni, ez sajnos nem sikerült, mivel több falt is becsúszott a kelleténél és jöttek a veszélyes pontrúgások, amiket nagyrészt hatástalanítottunk. Tudtunk szerezni egy gólt az első félidőben, majd utána a találkozó vége fele voltak nagy lehetőségeink, amiket ha berúgunk, akkor könnyebb lehetett volna az életünk. Az utolsó pár percben nagyot küzdöttünk, brusztoltunk és hősiesen védekeztünk, aminek az lett az eredménye, hogy három ponttal távozunk Sényőről.”

-A mester is említette, hogy részletesen elemeztétek a Sényő játékát. Azt kaptátok tőlük, amire számítottatok?

,,Igen, minden ellenfelünket ki szoktuk elemezni a mérkőzések előtt, ahol vizsgáljuk az erősségeiket és a gyengeségeiket, majd ehhez lesz felépítve a játékunk. A Sényőből is felkészültünk, ahol a védelmet tettük stabilabbá, mivel tudtuk, hogy megpróbálnak majd felívelni, illetve a széleken megbontani minket, ezért is támadtuk le őket, hogy minél hamarabb íveljenek és figyelnünk kellett a második labdákra is, mivel ez is az egyik veszélyforrásuk. Bár egyszer-egyszer sikerrel jártak, de nem alakítottak ki komoly veszélyt a kapunk előtt, viszont azt kaptuk tőlük, amire előzetesen számítottunk. Próbáltunk mi is játszani, illetve kihozni a labdákat, de a pálya talaja nem engedte ezt, de futballisták vagyunk és nem lehet ez a kifogás egy ilyen mérkőzésen.”

-11-esből voltál eredményes az első félidőben, amely végül a győztes gólnak minősült. Hogyan láttad az esetet, mivel eléggé közel voltál te is?

,,Bár valóban közel voltam az esethez, őszintén én nem láttam a szituációt, mivel volt egy bedobásunk és a belőtt labda után kiforogtam a hosszúra, így ezáltal én háttal voltam az eseményeknek, majd a nagy kavarodásban lepattant a labda. Nehéz megítélni, hogy valóban büntető volt-e vagy sem, de így döntött a játékvezető és akkor ezt tiszteletben tartom. Nyilván én voltam kijelölve a büntető elvégzésére és ha már ott voltam, akkor úgy gondoltam, hogy berúgom és ez így is lett.”

-Bár egy kicsit beragadtatok a bajnokság elején, de az elmúlt fordulókban elért eredményeknek köszönhetően feljöttetek a tabella 3. helyére. Szerinted ez a csapat képes lehet harcban lenni a bajnoki címért?

,,Nekünk minden évben az a célunk, hogy ott végezzünk a tabella első felében, de vannak nagyon jó csapatok, ott van a Putnok illetve az újonc Cigánd, akik szintén jól kezdték a bajnokságot. Bár beragadtunk egy kicsit a bajnokság elején, de az elmúlt fordulókban nyertünk mérkőzéseket és ezáltal feljöttünk a tabella 3. helyére. Dolgoznunk kell továbbra is és akkor komoly esélyünk lehet a bajnoki cím elhódítására. Nyilván mindenki a Putnokot tartja a legnagyobb esélyesnek, de mi ezzel nem foglalkozunk és csak is a saját játékunkkal szeretnénk foglalkozni és mindig a következő feladatra fókuszálunk.”

-Egy komoly erőpróba vár rátok a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában, ahol az NB2-es Kozármisleny látogat hozzátok. Hogyan készültök ellenük?

,,Szeretnénk továbbjutni és minél messzebb menetelni a kupában. Nyilván hazai pályán játszunk, ráadásul egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Ez a kis csapatoknak mindig egy plusz motivációt ad. A Kozármisleny egy nagyon jó csapat, mivel játsszák a futballt és nagyon jól kezdték az NB2-őt, de az lesz a célunk, hogy borítsuk a papírformát és kiharcoljuk otthon a továbbjutást.”

A DEAC-nál tehát komoly célokért küzdenek idén is, legyen szó a bajnokságról illetve a MOL Magyar Kupáról. A debreceni együttes 2023. szeptember 16-án, 15:00-ás kezdettel fogadja a NB2 3. helyezettjét, a HR-RENT Kozármislenyt.