Megszakította a BVSC remek hazai sorozatát az Ajka

Szekeres Tamás irányítása alatt 4 meccsből 4-et nyert meg a Szőnyi úton a BVSC-Zugló, a tavasszal veretlen Ajka azonban zsinórban tizedik bajnokiján is veretlen maradt és ezzel megszakította a sárga-kékek szériáját.

A 2. percben már helyzet alakult ki a mérkőzésen, Tóth Keve tekert mellé zuglói oldalon. A 16. percben Kelemen lövését kellett fognia Szabadosnak, a BVSC lendületesen kezdte a mérkőzést. 20 percet kellett várni az első ajkai lövésre, Csemer kísérletét védte Csenterics. 5 perccel később a télen Ajkáról Zuglóba szerződő Rabatin szabadrúgását fejelte kapura Vinícius, de Szabados hárítani tudott. Ezután Ihrig-Farkas percei következtek, de BVSC támadója előbb fölé lőtt, majd Szabados védte a kísérletét. A 36. percben egy ajkai szögletet követően Csizmadia fejelt a hálóba, ezzel az Ajka megszerezte a vezetést (0-1). Az első félidő végén Nagy Krisztián lőtt mellé, így 1-0-s ajkai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidő elején Nagy Krisztián helyzeténél blokkoltak a hazaiak, majd Szarka lőtt mellé pár perccel később.

A 61. percben óriási esélyt kapott a BVSC, Poór Patrikot buktatta Nagy Krisztián a büntetőterületen belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt a BVSC-nek. Mitrovic lövését azonban védte Szabados, így maradt a 0-1.

Az Ajka gyorsan reagált: Nagy Krisztián bepasszolta a labdát Babosnak, aki kettőre növelte a vendégek előnyét. Ezután nem igazán voltak helyzetek, a BVSC-nek a szépítés sem jött össze, így az Ajka ismét nyert és már 7. a tabellán.

kép: NSO

BVSC-Zugló 0-2 FC Ajka (Csizmadia 36′, Babos 64′)

BVSC Csenterics – Benkő-Bíró, Poór, Vinícius, Király Á. – Mitrovics (Nwachukwu, 68.), Rabatin – Ihrig-Farkas (Tóth M., 68.), Tóth K. (Szilágyi M., 75.), Kelemen P. – Bacsa P. (Horváth R., 75.). Vezetőedző: Szekeres Tamás
AJKA: Szabados I. – Tóth G., Tar, Jagodics B., Csemer – Tajthy T. (Görgényi D., 60.), Sejben (Kenderes Z., 82.) – Babos B., Csizmadia Z. (Horváth P., 73.), Nagy K. (Pantovics, 73.) – Szarka Á. (Borsos F., 60.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Nézőszám: 232