HIVATALOS: Dárdai Bence hosszú távú szerződést kötött a Wolfsburggal

A német első osztályban (Bundesliga) szereplő VfL Wolfsburg a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolták a német másodosztályú Hertha BSC 18 éves támadó középpályását, Dárdai Bencét. A fiatal játékos iránt több csapat is érdeklődött az elmúlt időszakban, de a farkasoknak becézett klub számított az egyik fő esélyesnek, és végül megszerezték a német utánpótlás-válogatott irányítót.

fotó: VfL Wolfsburg

Dárdai Bence tavaly a magyarországi U17-es EB-t megnyerte a németekkel, majd az idei szezonban felkerült a Hertha felnőtt csapatába, ahol kilenc tétmérkőzésen lépett pályára, amelyeken adott egy gólpasszt. A fiatal játékos szerződése a nyáron lejárt volna a német fővárosi együttesnél, így a wolfsburgiak szabadon tárgyalhattak vele, és a július 1-én átigazolási díj nélkül megy a farkasokhoz.

fotó: MTI

,,Fiatal és rendkívül tehetséges játékos, aki már megtette az első lépéseket a profi futballban, a másodosztályban pedig azt is megmutatta, hogy milyen minőséget képvisel. A Wolfsburgnál lehetősége lesz magas szinten tovább fejlődni, a mi célunk pedig az, hogy ebben minden szükséges támogatást megadjunk neki.”mondta Sebastian Schindzielorz, a VfL Wolfsburg sportigazgatója.

Dárdai Bencének vélhetően nehéz dolga lesz a kezdőbe kerülésért vívott harcban, hiszen a horvát Lovro Majer személyében egy valamivel tapasztaltabb, ám még mindig fiatal irányítója van a Wolfsburgnak, aki 31 tétmérkőzésen 5 gólt szerzett, valamint kiosztott 4 gólpasszt is.

fotó: VfL Wolfsburg

A Wolfsburg jelenleg a 14. helyen áll a német Bundesligában, és 6 fordulóval a vége előtt 5 pontos előnyben van az osztályozót érő, 16. helyen álló Mainzzal szemben. A Hertha BSC jelenleg a 6. helyen áll a Bundesliga 2-ben, lemaradása pedig hét pont a 3. helyezett Hamburggal szemben.