Király Gábor fia az NB2-be igazolt

A Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Kolorcity Kazincbarcika a hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Vas Vármegyei I. osztályban szereplő Király SE 19 éves tehetséges kapusát, Király Mátyást.

fotó: Kolorcity Kazincbarcika SC

Király Mátyás a nagy múltú német TSV 1860 München, az SpVgg Unterhaching korosztályos csapataiban, majd a Fulhamban pallérozódott, ezt követően Magyarországra hazatérve az Illés Akadémia játékosa lett. 2018 őszén igazolt a Király Sportegyesületbe, aminek napjainkig növendéke és kiválósága volt. A Hertha Akadémiával partneri együttműködésben nemcsak a magyar futball hagyományok, de a német filozófia és tapasztalat is segítette eddigi pályafutását.

Király Mátyás tizenhat éves kora óta felnőttek között edz és véd, korábban utánpótlás válogatottként is szerepelt, most pedig úgy érzi, szakmai fejlődésében elérkezett az idő, hogy egy nagyobbat váltson.

Fiatalon a családi kötődés miatt választotta a kapus posztot, hiszen édesapja az a Király Gábor, aki 108x-os magyar válogatottnak mondhatja magát, valamint védett Németországban, Angliában, illetve a Haladásban.

fotó: Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola

,,Szeretnék továbbfejlődni, rengeteget edzeni, dolgozni azért, hogy még jobb lehessek. A csapatba kerülésért is meg szeretnék küzdeni, ugyanakkor fontos tényező az is, hogy egy új helyen, új szakmai stábbal, új csapattársakkal, új impulzusokat kapok majd. Nyilván édesapám – a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor, aki magyarként először védett a Premier Ligában – magasra tette a lécet kiskorom óta, úgy nőttem fel, hogy tőlem mindig a legtöbbet várták el, s eszerint élek a mindennapokban. Mi a családban a kezdetektől fogva helyén kezeljük ezt, én egy más egyéniség vagyok, s nem szeretnénk, ha az ő személye, az általa elért eredmények pozitív vagy negatív irányba befolyásolnák az én karrieremet. Fontosak számomra az iránymutatásai, szakmai és emberi szempontból egyaránt, de nekem is meg kell találnom az én utamat, helyemet és stílusomat a futballpályán. Ő pedig ebben maximálisan partner, s támogatott a mostani döntésemben, hogy a Kazincbarcika játékosa legyek. Túl vagyok két edzésen, nagyon jó benyomásaim vannak a csapattársakkal kapcsolatban, s bízom benne, hogy egy szép időszak kezdődik el most az életemben.”nyilatkozta Király Mátyás.