A Kaposvár először veszített a felkészülés alatt, a Szentlőrinc második győzelmét aratta

A Rákóczi hatodik edzőmérkőzését is lejátszotta, a baranyaiaknak ez a negyedik volt. A helyzetet színesíti, hogy mindkét csapat az NB3-ban szerepel.

Győzni tudott a Puskin utcában, Kaposváron a Szentlőrinc SE.

Gólgazdag találkozó a felkészülés alatt, 2-3-as végeredmény, melyen a hazaiaknál Babinszky duplázott, a vendégeknél pedig Novák, Csörgő és Kesztyűs talált a hálóba.

Kaposvári Rákóczi FC: Mikler (Horváth F. 46′) – Heil, Gál M. (Bíró D. 46′), Harsányi (Tóth Á. 70′) – Ekker (Rituper 60′), Horváth B. (Mayer M. 60′), A. Mazzonetto (Pintér M. 60′), Szederkényi (Magyar M. 70′), Pusztai (Lakatos 70′) – N. Mazzonetto (Ötvös 46′), Babinszky. Vezetőedző: Székely Tibor

Szentlőrinc SE: Héninger (Szmola 60′) – Miklós P. (Erdész 60′), Sághy (Tamás L. 75′), Keresztes – Kiss-Szemán, Kiss K., Havas (Medgyesi 60′), Hleba (Kesztyűs 60′), Németh – Csörgő (Kiss M. 75′), Novák. Vezetőedző: Pichler Gábor

Jó minőségű edzőmeccset játszottak a felek / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi Facebook oldal

A találkozó első perceitől kezdve egyenrangú felek csatája zajlott a pályán. Az első játékrészben kevés nagy helyzet alakult ki, igaz, csak centiken múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést a hazaiak, ugyanis az olasz Nicoló Mazzonetto remek lövése a felső kapufán csattant, a kipattanót pedig Horváth Balázs csak kevéssel lőtte a bal felső mellé.
Egy hibát követően a Szentlőrinc Novák Zsombor révén szerzett vezetést. Ettől nem roppant meg a Kaposvár, hiszen öt perc múlva már a somogyiaknál volt az előny Babinszky Bence duplájának köszönhetően. A kirobbanó formában lévő csatár egy egyéni megmozdulást követően egyenlített, majd két perc múlva egy remek kiugratás után ismét a kapuba talált.
Az utolsó húsz percben már a szentlőrinciek irányították a mérkőzést. A vendégek fölénye gólokban is testet öltött, egy jó helyről járó szabadrúgásból Csörgő Raul lőtt a jobb alsóba, majd kilenc perc elteltével Kesztyűs Máté megpattanó lövése kötött ki a sarokban. – Összefoglaló a rakoczifc.hu összefoglalója alapján.

„Az egész mérkőzésre jellemző volt a hullámzás, voltak nagyon jó periódusaink, szép gólokat rúgtunk, egy egyéni akcióból és egy remekül felépített támadásból, ugyanakkor gyermeteg hibákat követtünk el. Ezért is örülök ennek a mérkőzésnek, mert ezt az arcát még nem láttam a csapatnak. „Az egész mérkőzésre jellemző volt a hullámzás, voltak nagyon jó periódusaink, szép gólokat rúgtunk, egy egyéni akcióból és egy remekül felépített támadásból, ugyanakkor gyermeteg hibákat követtünk el. Ezért is örülök ennek a mérkőzésnek, mert ezt az arcát még nem láttam a csapatnak.” – részlet Székely Tibor, a hazaiak vezetőedzőjétől, melyet teljes terjedelmében a rakoczifc.hu oldalon olvashatnak, az oldal nevére kattintva

Kaposvári játékos vendégek gyűrűjében / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi Facebook oldal

A Kaposvárra még három mérkőzés vár a Paksi FC II, a horvát NK Koprovnica és a PTE-PEAC ellen, szintúgy, mint a Szentlőrincre, amely a Bijelo Brdo, a Dombóvár és a Puskás Akadémia második csapatával mérkőzik meg a bajnoki rajtig.

A piros-feketék legközelebb a horvát ellenfelükkel, míg a zöld-fehérek a Paks második alakulata ellen játszanak.

Indexképen vendég szerelési kísérlet / kép: Hivatalos Kaposvári Rákóczi Facebook oldal