Góllal debütáltak az újak, a Fehérvár nyerni tudott Kisvárdán

2019 után nyert újra és története során másodszor bajnokit a Várkerti Stadionban a Fehérvár, amely 2-1-re legyőzte a sereghajtó Kisvárdát és megőrizte 3. helyét.

Összeállítások:

Kisvárda: Petkovic-Cipetic, Széles, Jovicic, Körmendi-Nikolov, Melnyk, Ötvös, Camaj-Mesanovic-Navratil

Csere: Filipovic, Spasic, Makowski, Ilievski, Alic

Fehérvár: Tóth-Bese-Serafimov, Spandler, Gergényi-Christensen, Sigér, Katona, Schön, Gradisar, Kastrati

Csere: Stefanelli, Tóth, Csongvai, Larsen

A Fehérvár kezdőjébe bekerült a héten bejelentett Sigér és Gradisar is, utóbbi előtt volt egy nagy helyzet, ám a fejesét Petkovic védte, a kipattanót pedig Katona nem tudta értékesíteni. Nem sokkal később ismét Katona lőtt, Petkovic ismét védett. Ezután 20 perc telt el úgy, hogy semmi veszélyes nem történt a kapuk előtt, majd a volt fehérvári, Boban Nikolov szögletét Jovicic fejelte kapu felé, amelybe Cipetic tudott még belecsúsztatni, de nem talált kaput. A félidő végére jutott egy kisvárdai gól, de Navratil találatát les miatt nem adták meg.

A második játékrészben aztán megtört a jég, Bese beadását Gradisar bólintotta a kapuba, amellyel megszerezte a vezetést a Fehérvár. A másik új szerzemény, Stefanelli a becserelését követően ziccerben lépett ki, ám Petkovic lehúzta a lábáról a labdát. A hajráig újra eseménytelen percek következtek, egyedül Filipovic szabadrúgása jelentett némi veszélyt, amelyet könnyedén lehúzott Tóth. A mérkőzés végén Bese Barnabás kiosztotta második gólpasszát is, Stefanelli pedig remek kapáslövéssel zárta le a meccset, így Gradisarhoz hasonlóan ő is góllal debütált az NBI-ben.

A második fehérvári gól végleg megpecsételte a Kisvárda sorsát, a hazai B-közép az utolsó emberig elhagyta idő előtt a stadiont, így lemaradtak a hazaiak szépítő találatáról, amelyet Filipovic szabadrúgása után a csereként beálló Larsen csúsztatott a saját kapujába. Meccslabda már nem volt a Kisvárda előtt, a Fehérvár 2-1-es sikert aratott a Várkerti Stadionban.

Kiürült stadion a gól előtt

Kisvárda 1-2 Fehérvár (Larsen 86′ ö.g., ill.: Gradisar 57′, Stefanelli 83′) 1850 néző (félidőben: 0-0)

kép: Fehérvár FC