Jelentősen alacsonyabb költségvetéssel működik tovább a Vasas FC – Közlemény

A Vasas NB1-ből való kiesését követően lezajlottak a bércsökkentésekkel és szerződésbontásokkal kapcsolatos egyeztetések. Továbbra is Nagy Miklós marad a sportihazgató.

„A Zalaegerszeg elleni döntetlennel záruló bajnoki összecsapás egyben azt is jelentette, hogy a Vasas labdarúgócsapata búcsúzik az OTP Bank Liga sorozatától. Mint ismeretes, az élvonalból való kiesést követően a klub vezetése május 15-én 9 órától állománygyűlést hívott össze, mely során drasztikus, a jövőt befolyásoló bejelentések hangzottak el. Az eseményen a csapat és a stáb minden tagja megjelent, tehát a bejelentés teljes létszám előtt zajlott. Nagy György többségi tulajdonos az állománygyűlés során megerősítette, hogy a sportigazgatói pozíciót továbbra is Nagy Miklós látja el, továbbá a sportigazgatót megbízta, hogy két hét alatt, egészen pontosan 2023. május 30-ig készítse el a másodosztályra vonatkozó, gazdasági és szakmai szempontból egyaránt megfelelő és kivitelezhető költségtervet.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy klubvezetésünk a kialakult helyzetet konszolidálta. Az elmúlt két hétben lezajlottak a bércsökkentésekkel és szerződésbontásokkal kapcsolatos egyeztetések, elkészült a következő szezonra vonatkozó pénzügyi és szakmai terv, melyet klubunk tulajdonosi és szponzori köre a mai nappal elfogadott.

A fentiek alapján a Vasas Futball Clubot továbbra is a jelenlegi tulajdonosi kör fogja irányítani.

A kialakult helyzethez képest célként fogalmazódott meg a jelentősen alacsonyabb költségvetés és leszűkített keretlétszám mellett a csapat meghatározó részét együtt tartani, másrészt a klub szakmai koncepciójának, a fiatal labdarúgók felnőtt futballba történő integrációjának egyik fő alappilléreként biztosítani a Vasas FC II. további versenyeztetését. Mindkettő sikerült. A keretet érintő első lépésekről klubhonlapunk már napokkal ezelőtt beszámolt. A tárgyalások még nem fejeződtek be, a június 19-én kezdődő felkészülési időszakig további személyi változások várhatók.”

Forrás: http://www.vasasfc.hu/