NB3-as osztályozók, odavágók – Tóth Kristóf beharangozója

Fotó: REAC

2023.06.04. (vasárnap) 17:30 óra

REAC – Kállósemjéni SE

Kedden délelőtt kisorsolták az NB3-ba jutásért kiírt osztályozós párharcokat. A Martfű és a Caola Sopron osztályozó nélkül feljutott.

Sokak szerint a legkeményebb párharcot a budapesti elsőosztály másodikja és a szabolcsi elsőosztály bajnoka fogja vívni, azaz a REAC és a Kállósemjén.

A fővárosiak elég patinás múltra tekintenek vissza, hiszen már a 90-es évek középen szerepeltek az NB2-ben, majd 2005-ben már az NB1-ben vitézkedtek. 4 év után búcsúztak és nem volt megállás a Budapest 1. osztályig. 2018-ban ugyan bajnok lett a rákospalotai gárda, de a Sárvár búcsúztatta őket 1-0-ás összesítésben.
Ezután rendre a mezőny első felében végzett a csapat és idén sikerült megszerezni a második helyet. A bajnok Unione FC nem vállalta az osztályozót, így a REAC örömmel lépett riválisa helyébe.

Az idei szezonban a gólvágója a csapatnak a korábban a Ferencvárosban is megforduló Pölöskei Péter volt, aki 20 gólt szerzett, de megemlíthető Kaszala Patrik is, aki 17 gólt rámolt az ellenfelek kapujába. Említést érdemel a csapat 28 éves játékosa, Popgeorgiev Pantelis, aki 7 éven át futballozott a
Ferencvárosban és most is kulcsember csapatában.

A fiatal csapat és edzője Dinka Balázs bízik a feljutásban és a magasszínvonalú párharcban.

A Kállósemjén csapata sokak számára ismeretlen lehet. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei együttes leginkább alacsonyabb osztályokban szerepelt. Gál László elnök érkezésével nagy változások és komoly célok fogalmazódtak meg Semjénben.

A csapat több éve szerepelt a megye másodosztályban, majd 2-szer is bajnok lett. Először még nem vállalta a magasabb osztályt, de tavaly nyáron belevágtak a megye 1-es kalandba. Az idei szezonban elképesztően szerepelt és az Újfehértóval ádáz harcot folytatott a bajnokságban. Végül 2 pontos előnnyel
behúzták a bajnoki címet és készülnek az osztályozóra. Érdekesség, hogy lassan 4 éve veretlen hazai pályán a Kállósemjén.

Utoljára az Apagy SE csapata tudott győzni Semjénben 2-1-re. A csapat magját rutinos játékosok alkotják, például a korábbi válogatott és NB1-es játékos Bodnár László, a Nyíregyházi Spartacusban is megforduló Ovszijenko Volodimir és Törtei Tamás, a Kisvárdával NB2-ben szereplő és csapatkapitány Fodor András.

Ovszijenko aki a csapat kapusa és játékos-edzője egy izgalmas párharcra számít és szeretnék tovább írni a semjéni futball történelmét.

A párharc első meccsét vasárnap 17:30-as kezdéssel játszák a Rákospalotai Budai II László stadionban, a visszavágót pedig egy hét múlva rendezik meg Kállósemjénben.

A szabályok értelmében döntetlen esetén 2×15 perces hosszabbítás vagy akár 11-es párbajra is sor kerülhet.


 

NB3-as osztályozók, odavágók

2023.06.04. (vasárnap) 17:00 óra

PÁPAI PERUTZ FC – GYÖNGYÖSI AK

SALGÓTARJÁNI BTC – NYERGESÚJFALU SE

2023.06.04. (vasárnap) 17:30 óra

OROSHÁZI MTK-ULE 1913 – SZOMBATHELYI HALADÁS VSE

REAC – KÁLLÓSEMJÉN SE

SEMJÉNHÁZA SE – FC DUNAFÖLDVÁR

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA II. – GÁRDONY-AGÁRDI GYÓGYFÜRDŐ

MOHÁCSI TE 1888 – DUNAHARASZTI MTK

MONOSTORPÁLYI SE – CIGÁND SE