Hátrányból fordított a Vasas

Első győzelmét aratta a Vasas FC 2024-ben, miután kikapott a kazah Yelimay (1-2) és a koszovói Drita (1-6) ellen. Az angyalföldiekre ma a 26-szoros bolgár bajnok Levski Sofia várt.

A Vasas FC kezdője: Jova – Pávkovics, Otigba, Baráth – Girsik, Sztojka, Urblík, Doktorics – Hinora, Holender, Radó

Csereként beállt: Zimonyi, Ódor, Deutsch, Rab, Faragó, Papp, Ihrig-Farkas, Puskás, Kapornai, Tóth M.,

Hiányzók: Litauszki, Vida, Berecz, Bakti, Hidi M.

A meccs nem indult jól a Vasas számára, hiszen a bolgárok már a 15. percben megszerezték a vezetést Tsunami góljával. (0-1). Az első félidőben ráadásul Holender Filip megsérült. A második félidő elején tovább növelte előnyét a Levski, így 50 perc elteltével 0-2 állt az eredményjelzőn. Ezúttal Stefanov volt eredményes. A Vasas a harmadik meccsén már a 10. gólját kapta, ám ezután felpörögtek a fővárosiak.

Megkezdődött az utolsó fél óra, méghozzá egy Vasas-góllal, a frissen beálló Faragó gólpasszából Hinora szépített (1-2). A 71. percben Ihrig-Farkas Sebestyén lövése talált utat a bolgár kapuba (2-2). A gólpasszt a 60. percben beálló és már egy gólpassznál tartó Faragó adta. 10 perccel később Tóth Milán gólpasszából Papp Csongor emelte át a bolgárok hálóőrét, megfordítva ezzel a meccset (3-2). A Vasas a fiatal cseréinek köszönhetően 21 perc alatt 3 gólt szerezve nyerte meg első mérkőzését. A 60. percben 0-2-nél beállt Faragó 2 gólpasszal, míg a 77. percben beálló Papp 1 győztes góllal bizonyított Desits Szilárdnak.

Vasas 3-2 Levski Sofia (Hinora, Ihrig-Farkas, Papp, ill.: Tsunami, Stefanov)

kép: Vasas FC