Kilenc gólt hozott az MTK-Kozármisleny összecsapás

Az NBII gólkirályjelöltje mesterhármast lőtt, Jurina győztes találattal debütált: remek meccset játszott az MTK a Kozármislennyel.

Az MTK kezdője:  Rácz – Varju, Stumpf, Kocsis, Vadnai – Horváth A., Thiam – Spalek, Kosznovszky, Molnár R. – Németh K. A 60. perc után: Rácz – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Kovács M., Kata, Végh, Bognár, Antonov – Spalek, Stieber. 

A Kozármisleny kezdője: Lékai, Gajág, Schuszter, Füredi, Turi, Nagy E., Horváth D., Kirchner, Vajda, Daru, Molnár

A mérkőzést a Sándor Károly Akadémián rendezték, ahol a vendég Kozármisleny kezdett jobban, hiszen a 11. percben az MTK-val Ifjúsági BL-t is megjáró Molnár Ádin szerzett vezetést. (0-1). A 20. percre tovább növelte előnyét a Kozármisleny, ezúttal Kirchner volt eredményes. (0-2). Az MTK ezt követően támadt fel, a 25. percben Németh Krisztián fejesével zárkóztak a hazaiak (1-2). A 32. percben Kosznovszky Márk tudott egalizálni (2-2). Alig egy perccel később Molnár Rajmund szólója után átvette a vezetést az MTK (3-2). A Kozármislenynek azonban volt válasza és Kirchner beállította a 3-3-as félidei eredményt.

A második játékrészben Spalek második gólpasszát osztotta ki, Horváth Artúr pedig visszaszerezte a vezetést az MTK-nak (4-3). A 60. perc előtt az NBII góllövőlistáját vezető Kirchner Krisztián azonban kiegyenlített (4-4). Ezzel mesterhármast ért el. A mindent eldöntő gólt az MTK-ban ma debütáló bosnyák támadó, Marin Jurina szerezte azonnal beállását követően, ezzel kialakult az 5-4-es végeredmény.

Az MTK először nyert ebben az évben a Voluntari elleni döntetlen és a Magdeburg elleni vereség után, míg a Kozármisleny a harmadik mérkőzését is egy góllal vesztette el.

MTK 5-4 Kozármisleny (Németh, Kosznovszky, Molnár, Horváth, Jurina ill.: Molnár, Kirchner 3x)

kép: MTK Budapest