Nem hozott gólt a Siófok meccse

A BFC Siófok együttese 0-0-s döntetlent ért el a német Luckenwalde csapatával szemben a törökországi edzőtáborban.

A Balaton-partiak az eredmény publikálásán kívül eddig még nem osztották meg a mai napon pályára lépő csapatot, de cikkünket frissítjük, amint megtudjuk.

A német csapat beszámolója szerint nem igazán alakult ki komoly helyzet az első félidőben, a Siófok néhány kontrát tudott vezetni. A 60. percben mind a két csapat sorcserét hajtott végre, ám ez sem hozott nagy eseményt, így komolyabb esemény nélkül ért véget a mérkőzés. A Siófok egyébként várhatóan újabb igazolást jelent be, ezúttal csatárposzton.

A Siófok összefoglalója:

Csapatunk magyar idő szerint 13:00-kor lépett pályára a törökországi edzőtábor keretén belül a német FSV Luckenwalde ellen. Ellenfelünk a Regionalliga – északkeleti csoportjában szerepel (német 4.o.), ugyanitt játszik többek között a Cottbus, vagy a Hertha Berlin II, és a 9.helyet foglalják el a tabellán.

Kemény mérkőzésnek ígérkezett, és az is lett: a németek sokszor durván játszottak, a török játékvezetők pedig nem álltak a helyzet magaslatán. Vukmir Dragan vezetőedzőnk az alábbi kezdőt jelölte a találkozóra: Hutvágner, Svedyuk, Csató, Hegedűs, Dóra, Schildkraut, Nemes, László, Gyurkits, György, Dénes. A mérkőzés során a mi akaratunk érvényesült, a németek nem jutottak el komolyabb helyzetig. A gólszerzés tekintetében ezúttal nem volt szerencsénk. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy nem kaptunk meg egy jogos büntetőt: Schildkraut került ígéretes helyzetbe, amiből kapura is lőhetett, de be is adhatta volna, a német védő azonban kézzel blokkolt.A 6.percben György fülelt le egy rosszul hazaadott labdát, a kapus visszahátrált, majd játékosunk védővel a nyakán elcsúszva is kapura tekert, de a játékszer mellément. A 13.percben egy formás kontratámadás végén Dénes ugratta ki jó ütemben Györgyöt, aki középre tette a labdát, a hosszún érkezett Gyurkits, de nem találta el jól, így a nagy helyzet kimaradt. A 22.percben Hegedűs vette észre szemfülesen, hogy kint áll a kapus. Nem ismeretlen számára ez a szituáció, hiszen a Puskás Akadémia színeiben 60 méterről szerzett gólt a Ferencváros ellen 2018-ban. Ezúttal is ráívelte, de a labda nem sokkal mellément. Ezt követően az első félidőben a mezőnyküzdelem dominált, a németek szabálytalanságokkal tördelték a játékot. A szünetben kisebb sérülés miatt egyet cserélt Vukmir Dragan vezetőedzőnk: Schildkraut helyére Varga állt be. Később újabb változtatás következett: Hutvágner, Hegedűs és Varga kivételével mindenki lejött. Az összeállítás ekkor így alakult: Hutvágner, Major, Varjas, Hegedűs, Vékony, Varga, Kitl, Kovács B., Girsik, Szedlár, Németh B. A 63.percben hatalmas védést mutatott be a németek kapusa: Girsik jobb oldali szögletét Kitl csúsztatta meg, Vékony fejelhetett kapura, de Dieseler a léc alól szögletre tolta a labdát.A 77.percben egy újabb szép siófoki támadás végén Kitl lépett ki remek ütemben, betört a 16-os baloldalán, de lövése nem sokkal elkerülte a kaput. 2 perccel később újabb nagy siófoki helyzet maradt ki: Major passzolt be remek labdát jobbról Girsiknek, aki ballal ellőtte, de a játékszer a hosszú kapufa mellett elsuhant. Az eredmény a hajrában sem változott, így maradt a gól nélküli döntetlen. Pénteken a koszovói Suhareka ellen zárjuk a törökországi edzőtábor felkészülési mérkőzéseit.

BFC Siófok 0-0 Luckenwalde

kép: Luckenwalde