Háromgólos győzelemmel kezdte a felkészülést az ETO (videós összefoglaló)

Szombaton más csapatokhoz hasonlóan a győri zöld-fehérek is megkezdték felkészülésüket a Merkantil Bank Liga tavaszi küzdelmeire. Antonio Munoz tanítványai Dunaszerdahelyen edzőtáboroznak jelenleg, itt, a MOL Akadémián mérkőztek meg a szlovák második vonalban szereplő felvidéki Somorja együttesével. A mérkőzésen gyakorlatilag végig dominált az ETO, habár az első félidőben még nem sikerült betalálni az ellenfél kapujába. A második játékrészben azonban kiszakadt a gólzsák, és egyik győri gól után jött a következő. Egy les miatt meg nem adott gólt követően 6 percen belül 3-szor is betalált a győri csapat, amely pazar játékot produkálva nyerte meg első felkészülési mérkőzését, az edzőtáborban.


Felkészülési mérkőzés

ETO FC Győr – STK Samorín 3-0 (0-0

Dunaszerdahely, MOL Academy

ETO FC Győr: Ruisz (46’ Gyurákovics) – Tóth R. (46’ Vera), Kovács M. (46’ Szujó), Boldor (46’ Szépe), Csontos (46’ Vianna) – Anton (46’ Kiss M.), Vingler (46’ Riquelme) – Skvarka (46’ Diarra), Bumba (46’ Hamed), Kröhn (46’ Csóka) – Huszár (46’ Lukic) Vezetőedző: Antonio Munoz

STK Samorín: Németh – Raska, Dobrasnky, Nathan, Maric – Angyal, Baéz, Demjanovic – Leginus, Olejnik, Kucman. Vezetőedző: Vladimir VassiljevNéhány változásról az ETO keretében mindenféleképpen érdemes szót ejteni:

  • A csapattal edzett Gyurákovics Erik is, aki a DAC csapatától tért haza, Győrbe.
  • Nenad Lukic, a Rába-parti klub új szerzeménye is bemutatkozott, méghozzá nem is akárhogy. Érzésem szerint nagy vezéregyénisége, és annál is nagyobb erőssége lehet majd a csapatnak.
  • Pap Eduárd a hírek szerint felbontotta a szerződést a Győrrel, ez pedig beigazolódni látszik, hiszen nem tartott a csapattal Dunaszerdahelyre a rutinos kapus
  • Keresztes Krisztián a szezon elejét még az együttes csapatkapitányaként kezdte, most azonban olybá tűnik, hogy nem számítanak rá az első csapatnál. Persze lehet, hogy sérülés van a háttérben, de már az utóbbi bajnoki fordulókon sem volt alapember, ami azért szintén árulkodó jel lehet.

Szöveges összefoglalónkat ide kattintva olvashatjátok a mérkőzésről.

Antonio Munoz értékelése: „Antonio Munoz: Sikerült jól zárnunk a felkészülés első hetét. A mai mérkőzésen nem az eredmény volt a legfontosabb, azonban örülök a sikernek és annak, hogy nem kaptunk gólt. Fontos volt, hogy a mai találkozón sok lehetőséget ki tudtunk alakítani, valamint sikerült megvalósítani azt, amit gyakoroltunk. Minden játékos megkapta a megfelelő fizikai terhelést, mostantól pedig folytatjuk a felkészülésünket a tavaszi folytatásra.


Videó: ETO FC