Két ex-ferencvárosi is kontinensviadalon lépett pályára

A héten megkezdődtek az Afrika Kupa és az Ázsia Kupa küzdelmei, amelyek ezen a kontinensen olyan ranggal bírnak, mint számunkra az Európa-bajnokság.

Noha nagyon sok afrikai légiós van jelenleg is az NBI-ben (akikről később írni is fogunk), csak kevés tagja rendre a válogatottnak. Adama Traoré valószínűleg ott lett volna Malival, ám kihagyja a tornát sérülése miatt, de a tunéziai Ben Romdhane ott lesz a tornán az aktuálisan NBI-ben játszók közül. A korábbi légiósok közül Aissa Laidouni és Ryan Mmaee viszont ott lesz az ANK-n. Ez visszaesés a 2 évvel ezelőtti tornához, hiszen összesen 5 NBI-es és 1 NBII-es játékos szerepelt az Afrika Kupán 2022-ben: Ryan és Samy Mmaee (Ferencváros, Marokkó), Aissa Laidouni (Ferencváros, Tunézia), Lamine Jallow (Fehérvár, Gambia), Stopira (Fehérvár, Zöld-foki szigetek), Yasin Hamed (Nyíregyháza, Szudán).

Az ázsiai kontinensviadal pénteken, az afrikai szombaton vette kezdetét és már két NBI-ben megfordult légióssal is találkozhattak a torna követői. Mindketten a Ferencvárosban szerepeltek korábban, egyikük a Soroksárt is megjárta az NBII-ben.

Ammar Ramadan a szír válogatottat erősíti az Ázsia Kupán és a kezdőcsapat tagja volt a jelenleg Dunaszerdahelyen szereplő támadó az Üzbegisztán ellen 0-0-t elérő csapatnak. Ramadanról az NBI ázsiai légiósait bemutató cikkünkben írtunk már korábban, mindössze 1 NBI-es meccsig jutott. Ramadan végig a pályán volt és 7.1-es osztályzatot kapott teljesítményére.

A másik illető nem más, mint a tavaly ellenfélként az Üllői útra visszatérő Joseph Paintsil, aki akárcsak 2 éve, most is tagja a ghánai válogatottnak és ő is kezdő volt, jelenleg a Genk labdarúgója. A 2017-18-as idényben erősítette a Ferencvárost. Vasárnap este akár a korábbi Ferencváros-Fehérvár (akkori nevén Videoton) párharcoknak megfelelően lehetett volna Paintsil-Stopira csata a Ghána-Zöld-foki szigetek csoportmérkőzésen, de a Fehérvárról nyáron távozó védő nem volt keretben. Paintsil-t a 62. percben cserélték le. A mérkőzést 2-1-re elveszítette Ghána, amely majd Egyiptom ellen vív élet-halál harcot a következő körben.