Dráma Szegeden, az utolsó negyedórában fordítottak a hazaiak a Haladás ellen: VIDEÓ

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Szombathelyi Haladást fogadta a Merkantil Bank Liga 28. fordulójában.

Az első félidő kisebb lehetőségeket hozott, az első komoly lehetőségből egyből gól lett, igaz, a 40. percben: egy szép szombathelyi támadás végén Szakály Attila szerezte meg a vezetést a Haladásnak.

A második félidő elején Nyíri került ziccerbe, de lövése elment a kapu mellett, így nem tudta megduplázni a Haladás előnyét. A Szeged átvette az irányítást és sorra dolgozta ki a helyzeteket, a 64. percben volt a legnagyobb ziccerük, amikor Zuigéber lövését védte Pálfi. A Szeged nem adta fel, Márkvárt átlövéssel, Szilágyi fejessel próbálkozott, de egy ideig sikertelenül.

A 76. percben megtört a jég, Magyar szabadrúgásába Márkvárt kapott bele és így védhetetlenül kötött ki a Haladás hálójában a szegedi egyenlítő gól. Márkvárt a félpályáról is megpróbált gólt szerezni, ám nem ez hozta meg a szegedi fordítást, hanem egy visszagurítás tőle Bíró Bencének, aki a 89. percben megnyerte a Szegednek a meccset.

A Szeged a szezonban először tudott fordítani és 3 pontra megközelítette az ETO-t, viszont ma este a Kozármislenynek kell szurkolniuk, hogy valóban tovább küzdhessenek az NBI-ért a hátralévő 6 fordulóban.

Szeged 2-1 Haladás (Márkvárt 76′, Bíró 89′, ill.: Szakály 41′)

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas T. – Könczey (Kővári, a szünetben), Szilágyi Z., Horváth M., Gera N. – Haris (Bíró B., a szünetben), Magyar Zs. (Tóth B., 90+2.) – Zuigeber, Márkvárt, Nagy R. (Óvári, 64.) – Borvető (Klausz, 64.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
Haladás: Pálfi – Nyíri V. (Beronja, 80.), Jagodics M., Ene, Bolla G. – Szakály A., Zvekanov (Pintér A., 65.), Erdei, Mohos (Jancsó, 80.) – Kelemen M. (Szijjártó, 65.), Horváth R. (Szvoboda, 89.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics

Nézőszám: 1626