A Puskás négy góllal győzött Mezőkövesden – Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)

Mezőkövesd – Puskás Akadémia mérkőzéssel zárult a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 28. fordulója vasárnap este. A matyóföldiek a legutóbbi fordulóban egy ötgólos vereségbe szaladtak bele Székesfehérváron, míg a felcsútiak győzni tudtak legutóbb Kecskeméten.

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

Az első félidő első része nem hozott komoly lehetőségeket, de a Puskás futballozott mezőnyfölényben, és próbálták megbontani a kövesdieket.

A 28. percben pedig beindult a felcsúti henger: Nagy Zsolt bal oldali beadására Jonathan Levi érkezett a hosszú oldalon, majd a kapuba fejelt. (0-1)

fotó: Nemzeti Sport

A gólra jöhetett volna a borsodiak válasza, ám Szolgai Máté jó kis távoli lövése elsuhant a kapu mellett.

A találkozó addigi egyetlen gólszerzőjét le kellett cserélni, mivel összefejelt a hazaiak egyik játékosával, Pillár Róberttel, ráadásul a svéd játékosnak eleredt a vére. Később kiderült, hogy Jonathan Levi orra eltört az ütközés pillanatában. Jobbulást kívánunk a felcsútiak középpályásának!

4 perccel a sérülést követően megint csak gólt szerzett a Puskás: megint Nagytól indult a támadás, Corbu rossz csele után Nissila lőtt egy kövesdi védőbe, majd a labda Puljic elé került, aki a bal alsóba lőtt. (0-2)

Hét perccel később eldőlt minden lényegi kérdés: egy hazai védő eladta a labdát a 16-oson belül Brandon Ottewilnek, aki kapura lőtt, majd Beriashviliről a kapuba került a játékszer. (0-3)

fotó: Nemzeti Sport

A második félidőben sokkal felszabadultabban futballozhatott a Puskás Akadémia, de ez köszönhető volt annak, hogy háromgólos előnyben futballoztak. Többször előfordult, hogy csak a szerencse mentette meg a Mezőkövesdet az újabb góltól.

A 62. percben tovább nőtt a különbség: megint csak Nagytól érkezett a labda balról, amelyre Puljic érkezett, és nagy erővel a léc alá lőtt. (0-4)

Nem sokkal később Nagy Zsolt lőtt a borsodiak kapujába, ám a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A találkozó végéhez közeledve Nissila volt a főszereplő, előbb a finn középpályás lövését védte Kovácsik Ádám, majd a játékos az előkészítésben jelentkezett, ám Nagy Zsolt fejesénél is helyén volt a kövesdi kapus. A lefújás előtt még Colley előtt adódott óriási ziccer, ám kihagyta, de mentségére szolgáljon, hogy már lesen tartózkodott.

A végéig nem változott az állás, a Puskás Akadémia másodjára győzte le az idei szezonban a Mezőkövesdet.


OTP Bank Liga NB1, 28. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Puskás Akadémia FC 0-4 (0-3)

Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion

Vezette: Káprály Mihály (Búzás Balázs, Belicza Bence Péter)

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai, Pillár, Beriashvili (Lukic, 76.), Szivacski – Da. Babunski (Cseri, 46.), Brtan, Szolgai – Vajda (Kócs-Washburn, 46.), Drazic (Szalai, 46.), Molnár (Cseke, 46.)

Vezetőedző: Milan Milanovic

Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Brandon (Markgráf, 66.) – Plsek (Komáromi, 66.), Corbu (Soisalo, 74.), Szolnoki – Levi (Nissila, 37.), Puljic (Colley, 66.), Nagy Zs.

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerzők: Levi (28. perc), Puljic (37. perc és 61. perc), Brandon (45+3. perc)


A Mezőkövesd továbbra is az utolsó helyen áll a bajnokságban, ám már csak matematikai esélye van arra, hogy bennmaradjon az NB1-ben. A Puskás Akadémia fellépett a 4. helyre, ám neki is figyelnie kell, hiszen eléggé szoros lesz a csata a nemzetközi kupaindulást jelentő helyezésért.