Az NB1-es rajtra elkészül a Nyíregyháza új stadionja

,,Már locsolják a füvet a Városi Stadionban. A gyepszőnyeg a helyén, csakúgy mint székek. 9 skyboxot alakítottak ki, egy 450 négyzetméteres lounge várja a meghívott vendégeket, és építettek egy 150 négyzetméteres konferencia termet is. Az építkezést kedden a sajtó munkatársai is megtekinthették. Nyul Zoltán helyettes államtitkár elmondta, nem lesz akadálya annak, hogy a Nyíregyháza Spartacus az NB1 első fordulójában pályára léphessen az új stadionban.”írja az NB2-ben bajnoki címet és feljutást szerző Nyíregyháza Spartacus FC hivatalos oldala.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,Kijelenthetjük, hogy itt kezdheti a szezont a Nyíregyháza Spartacus. A stadion központi létesítménye és a szabadidős centrum is június 30-ra kész lesz. Még kisebb munkálatok ezután nyár végéig folytatódnak, de ami a bajnokság megkezdéséhez szükséges, az megépül, és használható lesz.” – mondta Nyul Zoltán, magas építésért felelős helyettes államtitkár.

Vannak olyan eszközök, melyek a bajnoki szezon rajtjára megérkeznek, de utána még nyár végéig folyamatosan zajlik az eszközbeszerzés. A létesítmény nem csak futballstadionként működik, hanem kulturális és szabadidős rendezvények megtartására is alkalmas.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

,,8219 fős lesz a Városi Stadion, ebben benne van a VIP rész a skyboxok is. De lesz étterem rész, egy 600 méteres rekortán futópálya, és május végéig elkészül három műfüves kispálya is. Ez a nyíregyházi sportéletnek egy méltó helyszíne lesz." – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az épületben helyet kap sportdiagnosztikai rész is, a stadion mellett elkészült szabadidős komplexumban pedig a Mozdulj Nyíregyháza programjai is otthonra találhatnak. A közvetítésekhez egy teraszt alakítottak ki. A stadion június 30-ra megkapja a használatbavételi engedélyt, augusztus 30-ra pedig a kerítés is elkészül. Belső parkolókat is kialakítanak, a zöld felületek pedig automata öntözőrendszerrel vannak ellátva.

Az új Városi Stadion Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében valósul meg Magyarország Kormányának a támogatásával, míg a beruházás összege az kb. 19 milliárd forint. Az új létesítmény az UEFA 2-es kategória követelményeinek fog majd megfelelni.