Nem tudta Mosonmagyaróváron bebiztosítani NBII-es tagságát a Budafok: VIDEÓ

Az NBII legrosszabb hazai csapata (MTE) fogadta az NBII legrosszabb vendég csapatát (Budafok).

A hazai tabellán ugyanis utolsó a Mosonmagyaróvár mindössze 1 győzelemmel, míg a Budafok 2 győzelemmel szintén sereghajtó a vendégtabellán.

Sokat nem javított vasárnap a két csapat, noha a Mosonmagyaróvár matematikailag is kiesett, míg a Budafok egy győzelemmel bentmaradhatott volna és nem kéne élet-halál harcra kell számítania a PMFC elleni bajnokin.

A 7. percben jött az első kísérlet, de Kapornai lövését fogta Gundel-Takács. A 15. percben Kovács lőhetett szögletet, de Lorentz fejese mellé ment. Két perccel később Vasvári lépett ki, de csúnyán elhibázta a ziccert. A 22. percben Kovács Dávid lőtt kapu mellé.

A 40. percben közel járt az MTE a vezetés megszerzéséhez: Pukhiteiev tört kapura, lövése Gundel-Takács segítségével a kapufát érintette, majd Kapornai lövését is védte a budafoki kapus. Ezután Illést rántották le, büntetőt kapott a Mosonmagyaróvár, amit Szabó Bence értékesített (1-0).

Nem sokáig vezetett a Mosonmagyaróvár, a 42. percben egy Slaktáról kipattanó labdát vágott a kapuba Vasvári (1-1).

A második félidő első helyzetére 12 percet kellett várni, de Szerető lövése Slakta kezébe ment. A túloldalon Szabó tüzelt mellé. A 69. percben Vasvári fejelte Slakta kezébe Zsóri ívelését. A 90+1. percben Oláh Bálint került nagy helyzetbe de fölé lőtt, így maradt az 1-1.

A meccs videós összefoglalója itt érhető el.

kép: NSO

Mosonmagyaróvár 1-1 Budafok (Szabó 41', ill.: Vasvári 42')

MOSONMAGYARÓVÁR: Slakta – Simita, Czingráber, Deák I., Radics – Kapornai, Végső, Szabó B. (Szendeff, 77.), Illés D. (Máris, 70.), Csóka D. – Puhtyejev (Bekker, 77.).
Vezetőedző: Nagy Ádám
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M., Lorentz, Oláh B., Kalmár O. –  Soltész I., Csonka A. – Szerető (Horváth O., 76.), Németh M. (Zsóri, a szünetben), Kovács D. (Merényi, a szünetben) – Vasvári (Elek B., 83.).
Vezetőedző: Dajka László

Nézőszám: 200