Zalaegerszeg: Egy támadó érkezett, egy támadó távozott

A Zalaegerszegi TE a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtette a DVSC 28 éves horvát támadóját, Antonio Mancét. A klub közlés szerint a játékos 2 éves szerződést írt alá.

fotó: http://ztefc.hu

Antonio Mance többszörös utánpótlás válogatott, aki 2014-ben mutatkozott be a horvát élvonalban, az NK Istra csapatában. Ezt követően 2015-2017 között a szlovén NK Domzale együttesét erősítette, amellyel 2017-ben szlovén kupát is nyert. 2017-2019 között az AS Trencín csapatában szerepelt. Kölcsönben a francia élvonalban is játszott, majd csatlakozott az NK Osijek csapatához. Magyarországra 2020 augusztusában került, amikor kölcsönbe érkezett a Puskás Akadémia gárdájához. 2021-ben egy németországi kitérőt is tett, ahol a Bundesliga 2-ben szerepelt az Erzgebirge Aue csapatával.

fotó: http://puskasakademia.hu

A legutóbbi szezonban a DVSC játékosa volt, ahol 17 mérkőzésen 2 gólt szerzett. Összesen 43 NB1-es összecsapása volt eddig, ahol 9 gólt szerzett.

ZAOL - Antonio Mance a ZTE FC-ben folytatja

fotó: http://dvsc.hu

Nem sokkal Mance érkezés után újabb bejelentést tett a Zalaegerszeg. A klub közlése szerint értékesítették a csapat 25 éves amerikai támadóját, Eduvie Ikoba-t. A játékos a portugál másodosztályban szereplő Académico de Viseunál folytatja pályafutását.

A zalai klub hivatalos és egyben rövid közleményében megköszönte a játékos eddigi szolgálatait és további sok sikert kívántak neki.

ASN article: Amid a breakout in Hungary, leading scorer Eduvie Ikoba dreams  big

fotó: http://ztefc.hu

A Magyar Kupa-győztes támadó Zalaegerszegen 69 mérkőzésen 22 gólig és 6 gólpasszig jutott.

Az amerikai támadó 2026 nyaráig kötelezte el magát új csapatában. A portugál klub közlése szerint a játékosért 450 ezer eurót fizettek a Zalaegerszegnek.